kozan.gr: Iστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης – Με ομόφωνη απόφαση έκανε δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Νέας Καρδιάς Κοζάνης να αναγνωρισθεί ως αυτοτελής Κοινότητα – Θα ακολουθήσει το σχετικό αίτημα κι οι προβλεπόμενες διαδικασίες προς το Υπουργείο Εσωτερικών

23 Αυγούστου 2023
07:59

Με 277 υπογραφές μόνιμων κατοίκων της Ν. Καρδιάς, οι οποίοι ζητούν τη δημιουργία αυτοτελούς κοινότητας, ήρθε προς συζήτηση στην χθεσινή (22/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το αίτημα να αναγνωρισθεί o εν λόγω οικισμός ως αυτοτελής Κοινότητας, αφού ως γνωστόν, σήμερα, μαζί με τα Κοίλα και τα Μελίσσια αποτελούν την Κοινότητα Κοίλων. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, παρά την αρμονική πλέον συμβίωση με του κατοίκους της  Κοινότητας Κοίλων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κι η ανάγκη διάσωσης αυτών, στο πέρασμα των χρόνων, καθιστά επιτακτική πλέον την αναγνώριση αυτής, ως αυτοτελούς Τοπικής Κοινότητας, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις πού τάσσει ο νόμος 5027/2023 στο άρθρα 47 καθότι και στις δύο τελευταίες απογραφές, κατά το έτος 2011 και το έτος 2021 έχει απογραφεί αυτοτελώς. Το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών κι οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα προχωρήσουν σύντομα. Να σημειωθεί και πως το kozan.gr είτε με επιστολές είτε με σχόλια αναγνωστών ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που είχε προβάλλει επανειλημμένως  το σχετικό αίτημα.

kozan.gr

9 σχόλια

  • Ακριβώς η ίδια διαδικασία απαιτείται και για τις μετονομασίες οικισμών.

    Αυτό δεν το έλαβε ποτέ υπόψη του ο κύριος με το παχύ μουστάκι που παριστάνει τον Δήμαρχο και κρέμασε πινακίδες στη θέση του νέου Οικισμού Ποντοκώμης ως “νέας Ποντοκώμης” ή στοn δρόμο Βατερού – Αργίλου που έχει πινακίδα προς “νέο Κλείτος” (εδώ από κύριο όνομα το έκανε και ουδέτερο).

    Όπου δε, κι αν μπεις στο ίντερνετ τα τοπωνύμια έχουν επισημανθεί με άλλες ονομασίες και πρέπει να διορθωθούν όπως “νέο Κλείτος” ή “νέα Ποντοκώμη”.

    Πότε θα ασχοληθεί ο κύριος με το παχύ μουστάκι με αυτά τα θέματα ή δεν προκάνει από τις πολλές φωτογραφήσεις με τους κάθε είδους υποψήφιους και την παρουσίασή τους;

    Δεν κατάλαβε ότι εκτός από τις εκλογές, παριστάνει ακόμη τον Δήμαρχο και πρέπει να λύνει ζητήματα της καθημερινότητας;

    Δε βρίσκεται σε talent show.

  • Κανονικά Κοίλα-Νέα Καρδιά-Εξοχή έπρεπε να είναι ένας οικισμός. Αφού ουσιαστικά και χωροταξικά είναι… Ας κάνουμε τη ΣΚρκα αλλο οικισμό από την Κοζάνη και τα Ηπειρώτικα και πάει λέγοντας..

    • Ναι για να παιρνουν τις χρηματοδοτησεις μονο οι μεν να κανουν κουκλα το δικο τους χωριο κ τους δε να τους εχουν χεσμενους. Ουτε η παιδικη χαρα δεν εχει φτιαχτει στην καρδια μιση την εχουν αφησει (κ αυτο ειναι το πιο χαλαρο παραδειγμα που υπαρχει). Απο τους δρομους θες? Τα πεζοδρομια που εχουν να γινουν απο το 70? Την πλατεια που εχει ρημαξει? Που με παρακαλια ερχονται να κοψουν τα χορτα? Κ αλλα πολλα. Οχι ευχαριστουμε. Ο καθενας το χωριο του κ να κοπιαζει γι αυτο. Μου εχετε κ αποψη κ μου συγκρινετε συνοικιες πολης με χωρια

    • Η χαραυγη και το ΤΕΙ(ΑΕΙ) πρεπει να μπουν στην κοινοτιτα κοιλων ειναι χωροταξικα μαζι! Οπως και σκαφιδι, λυγερι, καλαμια! Οπως ακρινη ,αγιος δημητριος ,ρυακιο! Και πολλα αλλα τετοια..
      Καλα τα λεω συντροφε?

  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ kozan.gr για το βήμα που μας έδωσε και μπήκε το θέμα της αυτοτέλειας στις σωστές του διαστάσεις και δρομολογήθηκε η λύση. Δημοσιογραφία είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και το kozan.gr το κανε αυτό για τη Ν. Καρδιά. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κοζάνης κι όλο το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση αυτή. Κ. Μαλούτα, στα σωστά θα λέμε πάντα ΝΑΙ και θα τα επικροτούμε. Στα αρνητικά ΟΧΙ. Αυτήν σας την απόφαση την επικροτούν οι ΠΑΝΤΕΣ. Να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους 2 υπερδραστήριους , ενεργούς πολίτες του χωριού μας που μέσα σε ασφυκτικό καύσωνα μάζευαν υπογραφές από σπίτι σε σπίτι: τον Κ. ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΕΚΑ ΤΟΥ ΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΤΣΙΟΤΣΙΑ ΠΑΛΑΓΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Παιδιά σας ευχαριστούμε για όλα!!!

  • Αυτοί οι υπερδραστήριοι και ενεργοι πολίτες της Καρδιάς Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ για όλους τους Καρδιώτες. Ας θέσουν υποψηφιότητα με όποιον συνδυασμό επιθυμούν και το ξέρουν αυτό, ότι θα σαρώσουν πραγματικά! Εμείς οι Καρδιώτες είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε με την ψήφο μας τη θεσμική ιδιότητα του αυτοδιοικητικού.

  • <>
    Μετα από πολυετή αγώνα και με την συμβολή όλων των κάτοικων της ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ,
    Ψηφίστηκε να γίνει ο οικισμός ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ αυτοτελές Δημοτικό Διαμέρισμα.
    Συγχαρητήρια σε όλους τους κατοίκους της ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ , για τον ανιδιοτελη αγωνα τους , επίσης στο kozan.gr για την αμέριστη βοήθειά του .
    Όπως βλέπουμε το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και πολλά χρονιά , λίγες μέρες πριν τις εκλογές Ο Δήμαρχος προτείνει και ψηφίζεται ομόφωνα . Η τοπική αρχή προσπαθεί να υποβίβαση την νοημοσύνη των ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ στο βωμό της ψηφοθηρίας .
    Μπράβο σε όλους οι οποίοι αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς για να κάνουν το πρώτο βήμα για το πολυπόθητο !!!>>!>!>>!>!>!>!!>>

  • « Ποιον κοροϊδεύετε Δήμαρχε « εσείς και ο Μαγγιριδης .
    Ας δούνε το ψηφοδέλτιο σας οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας ΚΟΙΛΩΝ , ανύπαρκτος πρόεδρος ( κατευθυνόμενος από τον Μαγγιριδη) με ότι συνεπάγεται , και από την άλλη άτομα τα οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ψήφους για να τους χρησιμοποιήσουν για το συμφέρον τους ( βλέπε μεταθέσεις ). Μπορείτε να ανατρέξουμε και να αξιολογήσουμε και την θητεία τους ανυπαρκτοι και εκεί . « υπάρχει ανταποδοτικό ΔΩΡΕΑ χορτοκοπτικό μηχάνημα , α ναι που είναι ; Ελπίζω επιτέλους να μην παραμυθιαζόμαστε από ανυπαρκτους συφεροντολογουσ Και τέτοιες πολιτικές .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.