Kozan.gr: Κριτική του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, στο σημερινό του κήρυγμα στην Παναγία Φανερωμένη, σε σχέση με τον όχλο που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και δε θέλει τις νέες ταυτότητες για να μην “πάρουν” το χάραγμα: “Δεν ήρθαν στο ναό να πουν Παναγία μου εάν αυτά τα σχεδιάζουν τα σκοτεινά κέντρα, κάνε κάτι. Υπακούν το εγώ τους. Ο Κύριος είπε για κάθε θέμα θα πηγαίνετε στην εκκλησία” – Η αναφορά του σε δύο μεθυσμένες κοπέλες κι η απορία του για το που είναι οι μάνες τους (Βίντεο)

23 Αυγούστου 2023
12:02

Κριτική του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, στο σημερινό του κήρυγμα στην Παναγία Φανερωμένη, σε σχέση με τον όχλο που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και δε θέλει τις νέες ταυτότητες για να μην “πάρουν” το χάραγμα: “Δεν ήρθαν στο ναό να πουν Παναγία μου εάν αυτά τα σχεδιάζουν τα σκοτεινά κέντρα, κάνε κάτι. Υπακούν το εγώ τους. Ο Κύριος είπε για κάθε θέμα θα πηγαίνετε στην εκκλησία”. Η αναφορά του σε δύο μεθυσμένες κοπέλες κι η απορία του για το που είναι οι μάνες τους.

23 σχόλια

  • Kozan.gr , Σ ευχαριστούμε που μας διασκεδάζεις περιοδικώς και μοναδικως!!!

  • Δεν ήρθαμε γιατί δεν θέλαμε τις νέες ταυτότητες…Αν και εσύ δεν τις θέλεις τότε η Ιερά Μητρόπολη να βγάλει επίσημη ανακοίνωση

  • Σεβασμιότατε με όλο τον σεβασμό και την αγάπη εν Χριστό προς το πρόσωπο σας προς αποφυγή σκανδαλισμού σας παραθέτω τον προβληματισμό μου. Ας αφήσουμε στην άκρη τις διάφορες απόψεις των πολιτών και ας επικεντρωθούμε στην Αποκάλυψη του Ιωάννου και τα σημεία των καιρών. Θα θέλαμε αν μπορείτε να μας απαντήσετε τι λέει η Αποκάλυψη του Ιωάννου σε αυτό το θέμα.Ως ποίμνιο δεν θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα σημεία των καιρών.Τι σημαίνει γρηγορείτε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Όσον αφορά για τις νέες ταυτότητες περιέχουν πολύ περισσότερα προσωπικά στοιχεία από ένα δίπλωμα και μιας τραπεζικής κάρτας.Επίσης εντύπωση μας κάνει που αποφεύγετε να μιλήσετε για τους έσχατους καιρούς όπου οι ποιμένες πρώτοι θα πέσουν σε πλάνη ακόμη και οι εκλεκτοί.Φοβάμαι πολύ μήπως είστε σε πλάνη όχι μόνο εσείς αλλά και οι υπόλοιποι που έχουν την ίδια άποψη και συμπαρασύρεται αθώες ψυχές!Αίσθηση μου προκάλεσε η σημερινή σας ομιλία καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το μυστήριο των μυστηρίων η Θεία λειτουργία. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην στιγμή εκείνη που λέγατε τις ευχές και διακόπτατε για να εξηγήσετε τι ακριβώς σημαίνουν. Εύλογο θα ήταν να σεβαστείτε την Ιερή ώρα εκείνη,να ολοκληρώνατε και στο τέλος θα μπορούσατε να το επισημάνατε.Επίσης αναφέρεστε στις μάνες.Η μάνα,η μητέρα η εκκλησία, η Μητρόπολη μας γιατί δεν δημιουργεί ένα κέντρο πολιτισμού όπως οι άλλες γειτονικές Μητροπόλεις όπου γίνονται θεατρικές παραστάσεις, αθλητισμός, παραδοσιακοί χωροί και άλλες δραστηριότητες. Οι ενορίες κάνουν το έργο τους. Γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε προς όφελος το παρατημένο χώρο του εκκλησιαστικού Ιδρύματος Γκέρτσιο!

  • Σήμερα ακούγοντας την ομιλία σας.Μου ήρθε ο εξής λογισμός.Σήκω και φύγε τι είναι αυτά που ακούς από τον Δεσπότη.Και ένας άλλος λογισμός μου έλεγε μην σκανδαλίζεσαι πες την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με. και μείνε, φώτισε τους Ποιμένες. Και έτσι έμεινα μέχρι τέλος διαφορετικά θα είχα φύγει.Ως πνευματικός μας Πατέρας συγχωρέστε με και καταλάβετε με!

  • Με συγχωρείτε Σεβασμιότατε αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρουν το εξής:
    Μην καταδικάζετε τους γονείς τόσο εύκολα! Υπάρχουν γονείς που πονάνε κι υποφέρουν γιατί τα παιδιά τους δεν τους ακούν κι αντιδρούν.Που ξέρετε εσείς τι περνάει κάθε σπίτι, τι Γολγοθά ανεβαίνουν ,αν οι γονείς είναι μακριά κι αυτά είναι φοιτητές ή ίσως βλέποντας τόση ασχήμια στην εκκλησία μας θέλουν να αντιδράσουν.Μηπως πρέπει να κάνετε κάτι να τα ΕΛΞΕΤΕ!!!!
    Δεν σας κρίνω
    Αντιθέτως να εύχεστε!!!

  • Δέσποτα κάνε πρώτα την αυτοκριτική σου ξεκαθάρισε πια είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας! Και μην προσπαθείς να βάλεις τους ανθρώπους πρό των ευθυνών τους!! Ο λαός θέλει ηγέτες όχι καρικατούρες!!!

  • Και πού το ξέρεις εσύ Δέσποτα ότι δεν πήγαμε στην Παναγία; Ευτυχώς τώρα δεν έκλεισες τις εκκλησίες και μπορούμε να προσευχηθούμε! Λυπάμαι πολύ που ως πνευματικός πατέρας, αντί να μας αποκαλείς παιδιά σου μας αποκαλείς όχλο.
    Ο Θεός να σε φωτίσει και να σε ελεήσει γιατί θα δώσεις λόγο για όλα αυτά. Αλήθεια, εσύ θα πάρεις τη νέα ταυτότητα; Προσευχήθηκες στην Παναγία; Μόλις έχεις απάντηση ενημέρωσε κι εμάς να ξέρουμε ποια οδό να ακολουθήσουμε!

  • Πάλι τα ίδια και τα ίδια.
    Μόνο με τις μάνες έχει να κάνει και με αυτές τα έχει βάλει.
    Μάλλον κάτι δεν πάει καλά

  • Με τον επικριτικό σας λόγο απωθείτε έτι περαιτέρω το ποίμνιό μακριά σας.
    Από δω πέρασε ένας Καντιώτης που ήξερε να συνεγείρει τις ψυχές των ανθρώπων και να τους οδηγεί στο Φως.
    Προσέξτε καλά γιατί πλησιάζει ο καιρός που θα βρείτε τον αντίλογο εντός των Ναών γιατί πολλοί νέοι που γνώρισαν όψιμα τον Χριστό, δεν είναι οι γνωστοί χριστιανούληδες και θα ‘ρθείτε σε δύσκολη θέση…

  • Και τι έκανες εσύ για αυτές τις μάνες που δουλεύουν για ψίχουλα και η φτώχεια τις εξαθλειωσε και διέλυσε τις οικογένειές τους;
    Ξέρω-ξέρω…
    Χειραψίες με τους προύχοντες…
    Ντροπή!

  • Καθε φορα που ανοιγει το στοματου διωχνει και 100 ανθρωπους απο την εκλησσια.Το μονο καλο που μπορει να κανει ειναι να παει στο σπιτι του μπας και βοηθησει ο θεος και μας ερθει καποιος ιεραρχης που να ασχολειτε με τα πραγματικα προβληματα των ανθρωπων.

  • Εντάξει χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε και εμείς αλλά ο εν λόγο κύριος αυτός που είναι κ μητροπολίτης είναι επικίνδυνος για την κοινωνία κ τον κόσμο

  • Ο σκοταδισμός οδηγείται από την Εκκλησία, μακρυά από θρησκείες και φανατικούς κάθε είδους.
    η αρχαία Ελλάδα μεγαλούργησε γιατί προϋπήρχε του χριστιανισμού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.