Η Αντωνία Κυρατσού – Δαγιόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη.

Έχει δύο παιδιά.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και στη συνέχεια υπηρέτησε για 35 χρόνια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Κοζάνης.

Διετέλεσε υποδιευθύντρια και διευθύντρια του πρώτου Γενικού Λυκείου Κοζάνης στο οποίο ήταν υπεύθυνη και για την υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Υπήρξε πρόεδρος και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Ένωσης Καθηγητών Δημοσίου Αγγλικής Φιλολογίας Δυτικής Μακεδονίας για δέκα χρόνια.

Ο γάμος της με το δικηγόρο Δημήτρη Δαγιόγλου την έφερε σε επαφή με τη ζωή στην ύπαιθρο στην Καλαμιά Κοζάνης όπου  γνώρισε έναν άλλο τρόπο ζωής πέρα από τη ζωή στην πόλη.

Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Κοζάνη και την Καλαμιά. Από το Μάρτιο του 2023 έχει εκλεγεί πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλαμιάς.

Η αγάπη της για τη διατήρηση της παράδοσης την έφερε κοντά στις δράσεις πολιτιστικών συλλόγων της Κοζάνης.

Διαχρονικός στόχος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» είναι η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της πόλης και τον τοπικών κοινοτήτων στον Δήμο Κοζάνης  και η ενίσχυση των υποδομών σε όλα τα χωριά του Δήμου μας και αυτό θα επιδιώξουμε και για την τοπική κοινότητα Καλαμιάς με την Αντωνία Κυρατσού – Δαγιόγλου Πρόεδρο.

Κοζάνη 23/08/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»