Η ΠΕ Κοζάνης ενισχύει την οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με νέο εξοπλισμό

24 Αυγούστου 2023
14:54

 

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 την αγορά ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για την οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

 Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη υγείας Γιώργο Μαργαρίτη και με το διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλιο, καταγράφηκαν οι ελλείψεις στην οφθαλμολογική κλινική ώστε η Περιφερειακή Αρχή να συνδράμει στην αποκατάσταση αυτών ιεραρχώντας τες.

Ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί η οφθαλμολογική κλινική μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος είναι Ψηφιακή Οπτική Βιομετρία (απαραίτητος εξοπλισμός κατά τον προ εγχειρητικό έλεγχο για τη σωστή μέτρηση των ενδοφακών νέας τεχνολογίας για τα χειρουργεία καταρράκτη) και Ηλεκτροκίνητη καρέκλα χειρουργού και καρέκλα συγχειρουργού (απαραίτητος εξοπλισμός οφθαλμολογικών χειρουργείων).

Η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 5000 ασθενείς ενώ καταγράφει περισσότερες από 800 χειρουργικές επεμβάσεις. Με τον καινούργιο εξοπλισμό αναμένεται να μπορέσει το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της κλινικής να εφαρμόσει νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους κι έτσι να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και η επισκεψιμότητα των κατοίκων της περιοχής στην συγκεκριμένη κλινική.

Η δαπάνη προμήθειας ανέρχεται σε 74.428 ευρώ και πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος)

Η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων και των κέντρων υγείας της Περιφέρειας αν και οι δαπάνες αυτές δεν εντάσσονται στις άμεσες αρμοδιότητές της. Συνολικά έχουν διατεθεί κατά τα τελευταία χρόνια πάνω από 55 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση των Δομών Υγείας , αξιοποιώντας ποικίλα χρηματοδοτικά προγράμματα, στο πλαίσιο της προάσπισης του θεμελιώδους αγαθού της υγείας.

19 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι