Γιατί με την Γεωργία (Γράφει ο Στρατάκης Γιάννης, Π. Νομάρχης Φλώρινας, Περιφερειακός Σύμβουλος-Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ)

25 Αυγούστου 2023
05:30

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ!

Η υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν η αιτία να επαδραστηριοποιηθώ ξανά στην Αυτοδιοίκηση στις εκλογές του 2019.

Είδα την «ΕΛΠΙΔΑ» ν’ αλλάξουμε πορεία στην Περιφέρειά μας, τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από την μετριότητα.

Είδα μία ικανή πολιτικό και τεχνοκράτη, έναν άνθρωπο  με οράματα και καινοτόμες ιδέες.

Η Γεωργία διαχειρίστηκε με επιτυχία τις τύχες όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ως Ειδική Γραμματέας σε Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και ως στέλεχος και επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας. Είχαμε συνεργαστεί, ο γράφων ως Νομάρχης Φλώρινας και η Γεωργία ως προϊσταμένη, και η αναγνώριση των ικανοτήτων της ήταν καθολική από όλους όσοι έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς μαζί της.

Ήδη ο Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης διανύει 13 έτη και τρεις θητείες Περιφερειακών Αρχών.

Κάθε φορά εμφανιζόταν και εμφανίζεται κάποιος –άπειρος στην Αυτοδιοίκηση- ως Μεσσίας,  χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, όπως δείχνουν όλοι οι στατιστικοί δείκτες και επισημαίνουν έγκριτοι και ανεξάρτητοι διεθνείς οργανισμοί, η Περιφέρειά μας όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθερές πρωτιές στη χώρα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη… στην ανεργία, στην ύφεση, στη χαμηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων, στη μετανάστευση των παιδιών μας από τον τόπο!

Σε αυτή τη ζοφερή εικόνα ήρθε να προστεθεί η βίαια Απολιγνιτοποίηση, που την συμπληρώνουν  η απογουνοποίηση, η άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ, η αδυναμία παρέμβασης στον Αγροτικό Τομέα, στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό, στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον, στην καθημερινότητα μας.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια είτε θεατές στις εξελίξεις, είτε υπεύθυνοι για τις αποτυχίες που καταγράφονται ως αρνητικές πρωτιές. Με τη μία ή την άλλη θέση έχουν κριθεί ως ανεπαρκείς, παρά τις όποιες καλές προθέσεις τους.

Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα επιλέξουμε τις αρχές που θα ηγηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια, την πιο κρίσιμη περίοδο για μας.

Ο θεσμός για ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας χρειάζεται ικανά και δοκιμασμένα στελέχη μαζί με νέο αυτοδιοικητικό αίμα, που να τον γνωρίζει και να τον σέβεται. Έχουμε χορτάσει από επαγγελματίες στις προσωπικές εξυπηρετήσεις, στις χειραψίες, στις φωτογραφίες, από μέτριες παρουσίες που ούτε ξέρουν ούτε και μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν σοβαρά προγράμματα και προβλήματα του τόπου μας, όπως αποδείχτηκε στην πράξη.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια για νέες δοκιμές και αποτυχίες! Δεν είναι ζήτημα κομματικής επιλογής αλλά ικανών ανθρώπων που την κομματική τους ταυτότητα την αφήνουν σπίτι τους.

Τις κομματικές μας επιλογές τις εκφράσαμε στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές. Τώρα ήρθε η ώρα του τόπου, και οι υποθέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν είναι μόνο ζητήματα Κεντρικής Κυβέρνησης.

Ούτε η σημερινή «κουρασμένη» και αναποτελεσματική Περιφερειακή Αρχή, ούτε και οι ευκαιριακοί συνασπισμοί, όπως μας προέκυψαν όψιμα, μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για μία νέα ανατρεπτική, παραγωγική πολιτική στην Περιφέρειά μας.

Όλοι μας θα βομβαρδιστούμε την περίοδο αυτή με αγαθές προθέσεις. Πλέον, δεν αρκούν. Θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να κάνουμε τελικά τις επιλογές μας.

Ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ με επικεφαλής τη Γεωργία είναι αυτός που διαχρονικά αποδεικνύει στους πολίτες ότι είναι ο μοναδικός που διεκδίκησε και διεκδικεί με σταθερότητα και συνέπεια τις τοπικές μας υποθέσεις, καταθέτοντας συγχρόνως προτάσεις  για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την Περιφέρειά μας.

 Ήμασταν εδώ, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, εκφράζοντας τις πραγματικές  της  ανάγκες και όχι κάποια κομματική ή προσωπική ματαιοδοξία. Δεν υπήρξαμε ποτέ εκπρόσωποι εξωγενών μεγάλων συμφερόντων, ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται πρόσφατα στη Δυτική Μακεδονία.

 Ήμασταν εδώ ΜΑΖΙ με τα κινήματα των ενεργών πολιτών, ΜΑΖΙ στις διεκδικήσεις και την προστασία των δικαιωμάτων των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε εδώ για να αναθερμάνουμε τις ελπίδες των νέων ανθρώπων και να τους εμπνεύσουμε να μπουν ενεργά στην πολιτική και στις υποθέσεις που τους αφορούν. Η απολιγνιτοποίηση  και η παραγωγική ανασυγκρότηση που χρειάζεται ο τόπος μας είναι κυρίως υπόθεση των νέων μας, και πρέπει να γίνει υπόθεσή όλων μας.

Με τη ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΑΖΙ μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε την Περιφέρειά μας!

12 σχόλια

  • Γιατί αγαπητέ δεν συμπορευθηκατε σε αυτό το συνασπισμό που λέτε Γιάννα προσφέρετε τον τρόπο αλλά επιμένετε να κατεβαίνετε για τρίτη φορά λέγοντας τα ίδια πράγματα;
    Γιατί ενώ λέτε ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση παρακαλέσαμε 2 κόμματα και όχι ένα να σας δώσουν την κομματική του στήριξη και μάλιστα ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ επιμένετε τόσο πολύ;
    Πολλά γιατί που μένουν αναπάντητα.

    • Αν καταλάβαινες και συ τι γράφεις… συγχαρητήρια κύριε Στρατακη. Ήσασταν οι μόνοι που είχατε λόγο και θα σας στηρίξουμε. Αυτοί που ξύπνησαν ξαφνικά και τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτε θα πάνε σπίτια τους

    • Αν και διαφωνώ κάθετα με την ανωνυμία, θα σας απαντήσω κατεξαίρεση γιατί θεωρώ καλοπροαίρετη την κριτική σας. Λέμε τα ίδια πράγματα για τρίτη φορά γιατί οι δείκτες δεν μας διαψεύδουν. Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία, στην ύφεση, και στην μη-απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων. Τα κόμματα είναι πυλώνας της δημοκρατίας μας. Είναι άλλο η στήριξη, άλλο η ταύτιση μαζί τους, η χρηματοδότηση από αυτά. Είμαστε ένας υπερκομματικός συνδυασμός που αναζητεί τους ικανούς ανθρώπους. Μας τιμάει η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει το έργο μας. Τα υπόλοιπα ελπίζουμε να τα πούμε επώνυμα, όλο αυτό τον καιρό.

    • Γιατί αγαπητέ μου, ο επικεφαλής του «συνασπισμού» στον οποίο αναφέρεστε, συμφωνούσε σε όλα με την υφιστάμενη περιφερειακή αρχή και συνέβαλε περισσότερο με την πολιτική που υπηρετούσε, ως βουλευτής, την προηγούμενη τετραετία στην απαξίωση της περιοχής, με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και την φυγή των νέων μας. Ή να ξεχάσουμε πρόσφατες δηλώσεις του ότι έχουμε ικανό και άξιο περιφερειάρχη, τον οποίο τώρα εντελώς τυχαία και ξαφνικά θεωρεί ανίκανο και ανεπαρκή.
      Το άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς ταιριάζει γάντι και φυσικά δεν θα πάρουμε.
      Η πρόταση για την οποία αγωνιζόμαστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, βγάζει από το αδιέξοδα που δημιούργησαν οι εν λόγω κύριοι στην περιοχή μας και δεν είναι άλλη από την ΕΛΠΙΔΑ που δίνει η πρόταση της ΕΛΠΙΔΑΣ για την Δυτ. Μακεδονία.

  • Ελπίδα υπάρχει μόνο αν φύγει ο Κασαπιδης.
    Θα ψηφίσω είτε εσάς είτε Αμανατίδη. Όποιος έχει καλύτερο ψηφοδέλτιο για να τελειώνουμε μιαν κιοξω όπως λέμε εμείς στην Κοζάνη.

    • Κασαπιδης Αμανατίδης δεν έχει καμμία διαφορά. Ίδιοι υποψήφιοι, με γαλάζιες αποχρώσεις της νεοφιλελεύθερης δεξιάςωτου Μητσοτάκη που μας φτωχοποιει καθημερινά. Η Ελλάδα σε κρίση. Μόνο Γεωργία.

  • Θα ήθελα να δω ένα ψηφοδέλτιο κοινό του Αμανατίδη με Ζεμπιλιαδου. Θα ήταν το απόλυτο. Μερικες φορές όταν η ιστορία σε καλεί πρέπει να τολμάς κ. Στρατάκη.

  • Τις κομματικές σου επιλογές Κύριε Στρατάκη μπορεί εσύ να τις εκφράζεις αλλά καρτ και τώρα που εκλιπαρείς για την ψήφο των προδοτών προφανώς για την δική σου εκλογή. Άλλωστε το τι μπορεις να κάνεις το είδαμε στο παρελθόν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.