kozan.gr: Συγχαρητήρια σε όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής αλλά και τα εργατικά κέντρα στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Αντί να φέρνουμε επενδύσεις θα εξάγουμε ανέργους

25 Αυγούστου 2023
14:56

Διαβάζοντας το άρθρο – ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, που αναδημοσιεύει το kozan.gr (δείτε εδώ), πληροφορούμαστε ότι εγκρίθηκε και θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα το πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης. Εύκολα συνειδητοποιεί κανείς πόσο τραγική είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αφού αντί φέρνουμε επενδύσεις στην περιοχή κάποιοι προωθούν την εξαγωγή ανέργων και μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με τη συγκατάθεση των Εργατικών Κέντρων στις συγκεκριμένες περιοχές. Όχι απλά λυπηρό αλλά τραγικό!

kozan.gr

19 σχόλια

  • Μείωση πληθυσμού και συγχρόνως αύξηση ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία. Αξίζουν συγχαρητήρια κατά σειρά, στον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, στους κυβερνητικούς βουλευτές και φυσικά στον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη. Κάποιοι απ’ αυτούς επανεκλέχτηκαν και κάποιοι ελπίζουν να εκλεγούν (Αμανατίδης- Κασαπίδης). Και μη χειρότερα!

  • Αυτό λέγεται κατάντια…
    Ας μας πει κάποιος από τους κρατούντες: Πώς οραματίζονται το μέλλον της περιοχής;
    Ποιο είναι το σχέδιό τους;
    Πώς φαντάζονται την περιοχή σε 10 χρόνια;
    Πού θα δουλεύει ο κόσμος;
    Τι θα παράγει;
    Ποιος θα τον πληρώνει;
    Ποια κίνητρα επιχειρηματικότητας δίνουν;

    • Ο σχεδιασμός του Κυρ. Μητσοτάκη για τις εκλογές της περιφέρειας της Δυτ. Μακεδονίας είναι προφανής, με αντικειμενικό σκοπό να εκλεγεί δικός του περιφερειάρχης- υποτακτικός, προκειμένου να αναθέσει με διαδικασίες fast-track σε κολλητούς του ιδιώτες νεοτσιφλικάδες της ηλεκ. ενέργειας, γερμανικές εταιρίες (RWE) κ.α. που τον στηρίζουν, τα έργα που αυτοί επιθυμούν. Παράλληλα, γνωρίζει ότι ο σημερινός περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης είναι ανεπαρκής γι’ αυτό επιστρατεύει έντεχνα τον Γ. Αμανατίδη, που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, ο οποίος, όμως, ψήφισε μετά χαράς μαζί με τους βουλευτές της τότε συμπολίτευσης Κων/νίδη Ε., Παπαδόπουλο Μ. και Βρυζίδου Π. το νέο νόμο για την πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4872, ΦΕΚ A’ 247/10.12.2021, Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης και άλλες επείγουσες διατάξεις) που οδηγεί αποδεδειγμένα και ταχύτατα στην οικονομική υποβάθμιση και κοινωνική διάλυση της περιοχής. Αυτά είναι δεδομένα που κανείς δυτικομακεδόνας δεν πρέπει να ξεχνά αλλά να σκεφτεί διπλά και τριπλά πριν τις εκλογές το διακύβευμα ζωής και μέλλοντος των παιδιών του και να πράξει το αυτονόητο. Να αναδείξει, δηλ. περιφερειάρχη άτομο με επιστημονική κατάρτιση και γνώστη των προβλημάτων της περιοχής, αλλά κυρίως με διάθεση για αγωνιστική στάση απέναντι στις επιλογές των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, ώστε τελικά να αξιοποιηθούν συνετά και προς όφελος κυρίως των κατοίκων της περιοχής οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της Δυτ. Μακεδονίας.

  • Αυτη ειναι η μεγαλυτερη επιτυχια κασαπίδη. Οταν πειθει τον κοσμο να βαζει λεβαντες και τωρα τραβανε τα μαλιά τους. Οταν κανει εκπαιδευσεις για να μαθουν οι νεεοι να φτιαχνουν πετρινα γεφυρια και οχι πανω σε τεχνολογίες και υπολογιστες. Οταν εχουμε παραμυθια για ασπρους δράκους και το αποτελέσμα ειναι μαυρος λυκος ολα αυτα εχουν σαν συνεπεια μαυρες μερες και μεταναστευση παιδιων και οικογενειων. Ψηφιστε κασαπιδη να μην μεινει μετα ουτε κατσαριδα στην Δυτικη Μακεδονια

  • Τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ( ,που μεταξύ άλλων ξαναεβγαλαν βουλευτή τον τύπο που δημόσια και σε ζωντανή μετάδοση έλεγε ψεμματα για την τηλεδιοικηση στα Τέμπη)

  • Σςςςςςςς……
    Τα εργατικά κέντρα κοιμούνται.
    Θέλετε να τα ξυπνήσουμε και έχουμε κινητοποιήσεις;;;
    ΉΣΥΧΑ !!!!!!

  • Ο Τσίπρας φταίει για όλα !!!!!!!
    Καλά κάνατε και τον στείλατε στο ΣΠΙΤΙ του !!!!!

    ΚΟΥΛΗΣ και πάλι ΚΟΥΛΗΣ !!!!!!

    Α και να μην ξεχάσω !!!!
    Από την πολυκατοικία μας έφυγαν μόνο δώδεκα παιδιά !!!!
    Έμειναν μόνο τέσσερα !!!!!
    Αυτά .

  • Όταν πριν 10-20 χρόνια έπρεπε να αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον τόπο μας μετά τον λιγνίτη, η μόνη αντιπρόταση της τοπικής κοινωνίας ήταν “8μηνα μέχρι να σβήσει ο ήλιος”

    Και τώρα το καλοκαίρι 2023 γύρισε ο τροχός και ο επαγγελματίας 8μηνιτης θα μαζεύει ελιές στην Κρήτη.

    Κερδαμε συντοπίτες μου….

  • 41% παιδιά…

    Τους δώσατε λευκή επιταγή να σας κάνουν ότι θέλουν, φάτε και το 11ωρο χωρίς υπερωρίες και μόκο.

    Και την επόμενη φορά 50%.

  • Πέστε μου ποιος υποψήφιος
    για Περιφέρεια ή Δήμο θά αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας
    …..να τόν ψηφίσουμε!!!!

  • Πριν καμμία πενηνταρια χρόνια συνέβαινε το αντίθετο…οι κάτοικοι των νησιών αναγκάζονταν σε εσωτερική μετανάστευση προς την Μακεδονία λόγω ανεργίας και φτώχειας…τόσα χρόνια μετά είδαμε και το αντίθετο…ολοταχώς προς τα πίσω η κατάσταση…

  • Πτυχιούχοι, και οχι μόνο, για σεζόν, στα ξενοδοχεία και στην τουριστική εστίαση, εργατοτεχνικό προσωπικό για εκεί κατω πάλι οπου εχει μεγάλη ανοικοδόμηση και τώρα εργατικά χέρια για την συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής. Η δυτική Μακεδονία, έχει μετατραπεί στο Μπαγκλαντές της χώρας μας.
    Εδώ, ούτε κουβέντα για στήριξη της περιοχής μας για επενδύσεις από τους νυν και πρωην κυβερνώντες.
    Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, μόνο.

  • Τα χρήματα που έδωσε το κράτος και η Ευρώπη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους πήγαν για να ικανοποιήσουν οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης την εκλογική τους πελατεία.
    Κανείς τους δεν έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για να γίνουν δουλειές άμεσα. Φουμαρα με υδρογονα, ενεργειακές κοινότητες, πανεπιστημιακή έρευνα και σωλήνες μόνο.
    Άξιοι.
    Θυμηθείτε τους ΟΛΟΥΣ στις 8 Οκτωβρίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι