Στο πλευρό των δενδροκαλλιεργητών του Μεσοβούνου που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση ο Δήμος Εορδαίας

26 Αυγούστου 2023
13:20

Στο πλευρό των δενδροκαλλιεργητών του Μεσοβούνου που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση ο Δήμος Εορδαίας</stron

 

Κοντά στους παραγωγούς μήλων και ροδάκινων του Μεσοβούνου, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημίες από τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχές του Μεσοβούνου και συνοδεύτηκε από ισχυρή χαλαζόπτωση, βρέθηκε χθες Παρασκευή η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Λαϊκών Αγορών Εορδαίας, Άννα Καϊδου.

 

Η Αντιδήμαρχος είδε από κοντά τις ζημίες που προξένησε η καλοκαιρινή μπόρα, διαπιστώνοντας μάλιστα ότι σε κάποια κτήματα του Μεσοβούνου που δεν έχουν αντιχαλαζικά δίχτυα οι ζημίες που προκλήθηκαν από το χαλάζι που έπεσε, σε μέγεθος φουντουκιού, στις καλλιέργειες μήλων που ήθελαν 20-25 ημέρες για τη συγκομιδή τους αλλά και σε όψιμα ροδάκινα, ήταν ολοσχερής.

 

Μετέφερε στους παραγωγούς την αλληλεγγύη του Δήμου Εορδαίας και δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει τη Δευτέρα με τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για άμεση διενέργεια των ελέγχων, ώστε να καταβληθούν σύντομα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες καλλιεργητές.

 


 

3 σχόλια

  • Θα περιμένουν και αυτοί…Οι αμυγδαλοπαραγωγοι ακόμα περιμένουν τους γεωπόνους να εκτιμήσουν τη ζημιά. Έκαναν αίτηση πριν το Πάσχα. Η κοροϊδία πάει σύννεφο.
    Ακούει κανείς αρμοδιος;

  • Όταν δίνονταν αγώνες για το προανθικό για την οικονομική ενίσχυση λόγο εξευτελιστικών τιμών στα Μήλα που ήταν ο Δήμος
    Ας μας απαντήσει η Δημοτική αρχή πως βοήθησε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής πόσα έργα έγιναν στο Μεσόβουνο στους Πύργους και στα Κομνηνα τους παρακαλάνε για τα αυτονόητα
    Είναι αργά για δάκρυα αλλά εκλογές έχουμε πρέπει κάτι να πούμε
    Πάντοτε είμαστε από τον ΕΛΓΑ έξω από την διαδικασία υποβολής δηλώσεων βάση του Κανονισμού μάλλον είμαστε εκτός κλίματος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι