Το Σωματείο Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη

28 Αυγούστου 2023
00:05

Το Σωματείο Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν ουσιώδη θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας συγκεκριμένα:

  1. Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό για όλο το σύνολο του προσωπικού Γενικών Καθηκόντων του Πυροσβεστικού Σώματος.
  2. Άμεση ένταξη όλων τον εποχικών πυροσβεστών ως Π.Π.Υ. βάση του Ν. 3938/2011.
  3. Προσλήψεις μόνιμου αλλά και εποχικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι 3600 κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
  4. Χρηματική αποζημίωση πρόσθετης εργασίας και όχι συσσώρευση ρεπό .
  5. Ίδρυση ΕΜΑΚ στην Δυτική Μακεδονία στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα που εδρεύει στην πόλη της Κοζάνης και αναβάθμιση υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Από την μεριά του ο κύριος υφυπουργός ήταν θετικός  στα συγκεκριμένα θέματα και θα κάνει ότι είναι εφικτό ώστε να δοθούν  λύσεις.

Αναμένουμε εκ νέου συνάντηση στο άμεσο μέλλον και με υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.

10 σχόλια

  • Το να έχουν απαιτήσεις (όπως οι 1 και 4) οι … πυροσβέστες σε κάνει να θέλεις να τρέξεις όσο πιο μακριά απ’ τη χώρα..

  • Όχι έχουν δίκαιο τα παιδιά.
    Αυξήστε τους μισθούς τους κατά 50% αν όχι 100% και ξέρετε από που να κόψετε για να επέλθει ισορροπία; Από το Ε.Σ.Υ. . Είναι που είναι τελειωμένη η υπόθεση του ας την τελειώσετε μία ώρα νωρίτερα, να ικανοποιηθουν τουλαχιστον οι πυροσβέστες που έσβησαν 5 φωτιές την προηγούμενη εβδομάδα και μόνο που δεν βγάλαν έρανο με ένα κουτί να περνάει από σπίτι σε σπίτι.
    Καταντια.
    Και ο άλλος λέει είναι θετικός και θα προσπαθήσει να τα πραγματοποιήσει. Δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτήν την χώρα.
    Θα τρέμουμε στην ιδέα μην βγει αύριο μεθαύριο κάνα άρθρο και από την αστυνομία και τον στρατό να κλαίγονται για τα μισθολόγια τους και τις συνθήκες εργασίας τους.
    Τόσα χρόνια τους κάνατε να νομίζουν ότι είναι ΑΥΤΟΙ και κάνεις άλλος.
    Περαστικά σας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.