Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο οργανώνει παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

28 Αυγούστου 2023
13:45

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο  οργανώνει ένα παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ στην πόλη μας με προσανατολισμό την τέχνη και τη δημιουργικότητα, ως απάντηση στην νεανική βία και την ψηφιακή πραγματικότητα και απομόνωση.

Στο πρώτο μέρος, από τις 5.00μ.μ έως τις 8.00μ.μ., θα υπάρχουν πολλά καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, θέατρο, χορός, παραμύθι, κατασκευές, κουκλοθέατρο, μουσική, σκάκι κλπ) και τα παιδιά και οι έφηβοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά. Τα εργαστήρια αυτά πλαισιώνουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί  από την πόλη μας. Θα υπάρχει πρόγραμμα και τα εργαστήρια θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο δεύτερο μέρος, από τις 8.30 μέχρι τα μεσάνυχτα, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μικρά τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα και  θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Το Φεστιβάλ “επιχορειγείται” και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Βαρβάκειο Ωδείο Πτολεμαΐδας

Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Κώστας Αλεξίου»

Εικαστικό Εργαστήρι Σχέδιου & Ζωγραφικής «Ζωγραφί-Ζω»

Αρκτούρος

Πολιτιστικός Σύλλογος “Το σπίτι του διεθνούς χορού”

Σύλλογος ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότηας κοζάνης

Λέσχη Προσκόπων Πτολεμαΐδας

ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο διαπιστώνει κάθε χρόνο, μέσα από τις παραστάσεις του και τα εργαστήριά του, επιθυμία για λυτρωτική προσέγγιση των κοινωνικών και προσωπικών προβλημάτων μέσα από την τέχνη, την ανάγκη για προσωπική έκφραση, το δικαίωμα στην ποιοτική ψυχαγωγία και γενικότερα την αναγκαιότητα για επικοινωνία, συναισθηματική εμπλοκή και διασκέδαση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας. Το αναγνωρίζουν και οι γονείς, αλλά το δηλώνουν και οι ίδιοι σε κάθε ευκαιρία.

Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία θέλουμε να δώσουμε. Κι όχι μια φορά. Ελπίζουμε και ονειρευόμαστε να επαναληφθεί, να καθιερωθεί, να εμπλουτιστεί, να γίνει πολυήμερο, να συμμετέχουν περισσότεροι σύλλογοι και φορείς της πόλης και ο καθένας να βρει το  τόπο και τον τρόπο για να εκφραστεί.

Η όλη οργάνωση στηρίζεται σε πολυπληθή ομάδα εθελοντών μελών και φίλων του Βορείου Πεδίου. Έχει προβλεφθεί η ασφάλεια όλων των παιδιών και η σωστή διεξαγωγή όλου του φεστιβάλ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΖΙΩΓΟΥ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.