Με την «Ενότητα» και τον Λάζαρο Μαλούτα υποψήφιος ο Γιώργος Κάτανας

29 Αυγούστου 2023
11:04

   Στη διαδρομή μου συμμετείχα σε πολλές εκλογικές διαδικασίες άλλοτε  με επιτυχίες και άλλοτε με αποτυχίες. Τούτη εδώ η εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι διαφορετική. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση δημιουργεί δραματικές εξελίξεις, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται δραστικά οι δυνατότητες απασχόλησης σε παραγωγικές θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες και τα παιδιά μας αναζητούν αλλού την τύχη τους με αποτέλεσμα την ταχύτατη μείωση του πληθυσμού κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες.

  Οι έως τα τώρα εξαγγελίες της πολιτείας δεν φαίνεται να δίνουν απάντηση και να δημιουργούν ελπίδες ανάκαμψης.

  Με όλα τα παραπάνω, τα διακυβεύματα, τα ζητούμενα για την περιοχή μας δεν είναι μόνο τα συνηθισμένα που κλασικά έχουν όλοι οι δήμοι της χώρας δηλαδή η διαχείριση απορριμμάτων, τα νερά, τα όμβρια ύδατα ,το πράσινο, τα αδέσποτα,θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και λοιπά, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στην ατζέντα όλων των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

  Για το δικό μας δήμο, για τη δική μας περιοχή, το πρωταρχικό ζήτημα είναι η μετάβαση της οικονομίας σε άλλα πεδία λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

   Ως εκ τούτου χρειάζεται μία ατζέντα ικανή να ανακόψει την οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτοί που θα αναλάβουν τις τύχες του δήμου να είναι προετοιμασμένοι για να μπορέσουν  να  διεκδικήσουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αξιοποιώντας τα υπάρχοντα και να σχεδιάσουν δράσεις που θα απαντούν κυρίως στο ζητούμενο της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

  Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας σημαντικός θεσμός και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

  Επέλεξα το συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ενότητας με επικεφαλής τον Λάζαρο Μαλούτα γιατί πιστεύω ότι ο επικεφαλής του και το ψηφοδέλτιο διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να ανταπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας.

  Έχει πολλούς νέους ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον αλλά και έμπειρα στελέχη δίπλα τους με προσλαμβάνουσες και εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από τη διαδρομή του στα κοινά.

  Ο Λάζαρος Μαλούτας που ηγείται της ενότητας έχει επιστημονική επάρκεια και εμπειρία γνωρίζει τις διαδικασίες, έχει αίσθηση τι συμβαίνει στην χώρα και την Ε.Ε. γνωρίζει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και αυτά που μπορούν να διεκδικηθούν και αυτό διαφαίνεται από τις έως τα τώρα κατανομές των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν διατεθεί όπου ο Δήμος Κοζάνης έχει συμβολαιοποίηση έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

  Θέλω να θυμίσω ότι στη διαδρομή του στα κοινά έχει βάλει και τη δική του σφραγίδα σε μία σειρά από μεγάλες επιλογές της πόλης τηλεθέρμανση, κατάκτηση του Πόρου, ίδρυση του πανεπιστημίου, διαχείριση των απορριμμάτων, διαχείριση νερών, την νέα βιβλιοθήκη, την πλατεία και μία σειρά από άλλες μικρότερες.

  Προσωπικά έχω πολλές φορές ασκήσει και εγώ ως πολίτης κριτική σε επιλογές και χειρισμούς της σημερινής δημοτικής αρχής οι οποίες δημιούργησαν παρεξηγήσεις με περιοχές του δήμου.

  Η δική μου συμμετοχή, παρουσία στα δημοτικά με όσες δυνατότητες και εμπειρίες απέκτησα μέσα από τη διαδρομή μου στα κοινά θα εστιαστεί σε μία σειρά από δράσεις κυρίως αναπτυξιακού χαρακτήρα:

   Και κατά αρχήν στην αναδιάρθρωση του σχεδίου μετάβασης το οποίο πρέπει να εμπεριέχει:

  • Την επιμήκυνση της περιόδου μετάβασης που επιβάλλει η  απολιγνιτοποίηση να γίνει με ρυθμούς όπως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν μας αναγκάζει να τα κλείσουμε όλα τώρα αφού η χώρα μας είναι απολύτως συμμορφωμένη με όλες τις διεθνείς συμφωνίες για το περιβάλλον του Ρίο, του Κιότο, του Παρισιού έτσι ώστε να μας δοθεί περισσότερος χρόνος για προετοιμασία. Ως εκ τούτου η επιμήκυνση μέσα στα παραπάνω πλαίσια της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων είναι απαραίτητη  για την χώρα, την περιοχή αλλά και για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
  • Tη διάχυση του πλούτου και των ωφελειών από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών μέσα από μεγάλες ενεργειακές κοινότητες και ένα ευκρινές χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά και άμεσες επενδύσεις στα δίκτυα μέσης τάσης για να μπορούν να συνδεθούν οι μικροεπενδυτές.
  • Σοβαρά κίνητρα στις επενδύσεις. Mία μεγάλη εμβληματική επένδυση η οποία θα έχει πολλές θέσεις εργασίες για να σηματοδοτήσει και την αλλαγή της κατεύθυνσης της νέας περιόδου
  • Την έλευση του σιδηροδρόμου,
  • Τις αναγκαίες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με όσα αρδευτικά, εργοστάσια διαλογής και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων χρειάζονται για να αλλάξει επίπεδο η αγροτική μας οικονομία
  • Τον οδικό άξονα Νίκη Φλώρινα Πτολεμαΐδα Κοζάνη Λάρισα.
  • αναβάθμιση των δομών της υγείας και την διεκδίκηση μίας μεγάλη δομής  πρόνοιας και αποκατάστασης
  • Επενδύσεις στα δίκτυα έτσι ώστε να μπορούν να επενδύσουν στην περιοχή μας εταιρείες υψηλής τεχνολογίας
  • Την ενίσχυση του πανεπιστημίου
  • Επενδύσεις στον βιομηχανικό τουρισμό και τις λίμνες με τη οδική σύνδεση όλων των λιμνών από τη Βέροια μέχρι την Αιανή, τον Ιλαρίωνα και τα άλλα παραλίμνια χωρία.
  • Την αναβάθμιση της ΕΡΤ που έχει μείνει στη δεκαετία του 60.
  • Στην αναπτυξιακή διάσταση του πολιτισμού:
  • Την αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Στην νέα Ποντοκώμη να συμπυκνώσουμε τον    πολιτισμό της προσφυγιάς.
  • Την αξιοποίηση των κόμβων της Εγνατίας σε Καραγίαννια και Ελλήσποντο.
  • Την ανάδειξη της ταυτότητας του Κρόκου και της Καρυδίτσας.
  • Τις υποδομές στον θεματικό αθλητισμό και
  • Και πολλές άλλες μικρότερες δράσεις σε διάφορα θέματα και περιοχές οι οποίες θα προσθέσουν στην οικονομία της περιοχής και τις οποίες θα συζητήσουμε στην προεκλογική περίοδο.

     Τα κίνητρα μου για την εμπλοκή μου ως υποψήφιος είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης μήπως και τα παιδία μας, μαζί και τα δικά μου,  μείνουν στον τόπου τους ή να έχουν ευκαιρίες να ξαναγυρίσουν όσα έχουν ήδη φύγει.

Υ.Γ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. Α.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

25 σχόλια

  • Κάτανα έχεις δικό σου πλάνο προγραμματικό;Διαφορετικά τι ήταν αυτό που εμπόδισε τον Μαλούτα να υλοποιήσει τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις παραπάνω; Είτε σου αρέσει Είτε δεν σου αρέσει αυτός είναι ο Μαλούτας και παράταξή του….

    • Στο μήνυμά σου γράφεις ‘
      “Τα κίνητρα μου για την εμπλοκή μου ως υποψήφιος είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης μήπως και τα παιδία μας, μαζί και τα δικά μου, μείνουν στον τόπου τους ή να έχουν ευκαιρίες να ξαναγυρίσουν όσα έχουν ήδη φύγει.”

      Τα παιδιά σας θα τα τακτοποιήσετε όπως ξέρετε.

      Ψήφο από εμάς δεν θα πάρετε

  • Γιατί δεν θέλετε όλοι εσείς που στο παρελθόν είχατε θέσεις να παραδεχθειτε και αποδεχθειτε ότι έχετε παταγωδώς αποτύχει και καλά θα κάνετε να μην συμμετέχετε πλέον σε εκλογικές διαδικασίες
    Δεν κάνατε κάτι τότε που είχατε δύναμη και εξουσια,τι θα κάνετε τώρα που δεν έχετε τίποτα;

  • Εξαιρετικά. Η παλιά καλή ομάδα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ του παλιού “γνωστού “ΠΑΣΟΚ ενώθηκε και πάλι για τον κοινό σκοπό. Μπράβο παιδιά. Εσύ αγαπημένε ψηφοφόρε που εδώ και 4 χρόνια βρίζεις το Λάζαρο ως ανύπαρκτο και αποτυχημένο μπορείς να τους ψηφίσεις ξανά. Απλά μετά δε θα μπορείς να τους κατηγορήσεις ξανά. Κοινή λογική σύντροφοι.

  • Κατανα κωλοτουμπα μονο θεωριες εισαι στην πραξη τιποτα. καλα ρε εσυ δεν τα εχωνες στον μουτο και δεν ηθελες να τον βλεπεις στα ματια σου. ΑΡΧΙΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΣΑΙ

  • Γιώργο Κατανα πρόσεχε τον “Κατανισμό” (πετυχημενο το διάβασα στο κοζαν). Διότι ο Χάρης ο Κασαπιδικός έκανε κυβίστηση.

  • Αγαπητέ μου φίλε Γιώργο, όλα αυτά που υποστηρίζεις, δεν τά στήριζε και ο νυν δήμαρχος Κοζάνης, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.Επισης κάνα χρόνο μετά πού εκλέχθηκε ξανά δήμαρχος τά ίδια έλεγε για τόν λιγνίτη, τίς μετεγκατάστασης,την ανεργία και ξαφνικά ως διά μαγείας ή ΝΔ απέκτησε τόν πιο ένθερμο, τόν πιο καλό υποστηρικτή της πολιτικής της . Αναρωτιέμαι τί θα κάνεις εσύ για νά τόν κάνεις νά αλλάξει άποψη! Θά απαρνηθεί τά ΑΠΕ, όχι βέβαια!!

  • Όχι ρε Γιώργο,αυτό είναι καταστροφή δεν θα σε ψηφίσουμε,αν και φίλος μας διότι δεν θέλουμε τον άνθρωπο των φολτοβολταικων και τον άνθρωπο της οπιστοδρομισης

  • Για να ξεκουραστουν αγαπητέ μου φίλε θα πρέπει να έχουν δουλέψει κιόλας .από τότε που τον θυμάμαι συνδικαλιστης του ΠΑΣΟΚ. Δεν πάτησε ποτέ στη δουλειά.

  • Αγαπητέ μου εσείς δεν είστε που κάποτε καυχισασταν δημοσίως ως υπάλληλος- φύλακας της ΔΕΗ ότι ευτυχώς που δεν σπουδάσατε για να παίρνεται τρεις και εξήντα?

  • Απλά για να φτάνει σε σημείο να προτείνει το Κατανα που τον έριξε άκυρο την προηγούμενη φορά και ο τελευταίος να το αποδέχεται που οκ εκραζε παντού, φανταστείτε σε τι τέλμα έχει έρθει η όλη φάση.

  • ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ Μ`ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ;

  • Βρε Γιώργο, άλλα μας έλεγες την Άνοιξη για τόν Λάζο, στην καφετέρια κάτω στον κόμβο για Αθήνα, γρήγορα μάλλον ξεχνάς. Αλλά θά σού πω κάτι,αν και εσύ τό ξέρεις καλύτερα από όλους μας, άλλες οι εκλογές στον σύλλογο τώρα τών συνταξιούχων ΔΕΗ, και άλλο οι εκλογές στον Δήμο ή στην Περιφέρεια. Λιγάκι αυτογνωσία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.