Πάρις Κουκουλόπουλος | “Η πάταξη της φοροδιαφυγής προϋποθέτει τολμηρές τομές στην πράξη”

29 Αυγούστου 2023
15:35

Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής πραγματοποίησε την Τρίτη ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος KTE Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ως Ειδικός Αγορητής επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και άλλες διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία, την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Αναφερόμενος εισαγωγικά στις τραγικές πυρκαγιές, τόνισε πως «εάν πραγματικά όλοι εννοούμε ότι νιώθουμε οδύνη, εάν ειλικρινά συμφωνούμε πως πρέπει πάση θυσία να βρεθεί τρόπος για να αποφευχθεί επανάληψη τέτοιων τραγωδιών στο μέλλον, η Βουλή έχει το δικό της σημαντικό ρόλο, που είναι να διεξάγει ουσιαστική και εις βάθος συζήτηση για όλα τα σχετικά θέματα».

Περαιτέρω, σημείωσε την υπερψήφιση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής της ενσωμάτωσης της Οδηγίας, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ φορολογικών αρχών, που είχε θεσμοθετηθεί με τον Νόμο 4170/2013.
Ο Π. Κουκουλόπουλος υπέβαλε αίτημα να κληθεί και η Α.Α.Δ.Ε. κατά την ακρόαση φορέων ενώπιον της Επιτροπής,, αναλύοντας ότι «με αφορμή την ενσωμάτωση της Οδηγίας, θα πρέπει να έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση από την Α.Α.Δ.Ε. και να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο, για τον πραγματικό βαθμό υλοποίησης της ενσωμάτωσης στην πράξη του ήδη υφιστάμενου νομικού πλαισίου. Εάν έχουν διασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις, που υπάρχουν προβλήματα και με ποιο τρόπο μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Διότι τελικά όλα αφορούν στο τεράστιο θέμα της φοροδιαφυγής».

Όσον αφορά τις διατάξεις για τα POS, διευκρίνισε ότι «προφανώς δεν διαφωνούμε στη διεύρυνση της χρήσης τους και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα των πλατφορμών». Εν συνεχεία, έθεσε το ζήτημα των χρεώσεων στα POS, αναδεικνύοντας πως «υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες και από επαγγελματίες, αλλά και από τους “απλούς” πολίτες, για μεγάλες χρεώσεις, που δεν φαίνεται να συνάδουν με την ευρωπαϊκή πρακτική. Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε να κληθεί στην ακρόαση Φορέων η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να ενημερωθούμε υπεύθυνα με “καθαρές κουβέντες”. Υπενθυμίζοντας ότι «τις Τράπεζες ο ελληνικός λαός τις έχει πληρώσει πολλές φορές», υπογράμμισε την ανάγκη «να ξεκινήσει μια σοβαρή κουβέντα, με αφορμή τη διεύρυνση στη χρήση των POS, με την οποία επαναλαμβάνω ότι συμφωνούμε».
Ο Π. Κουκουλόπουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι «για ακόμα μία φορά, επίμαχες διατάξεις που αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, τη δημόσια περιουσία, αλλά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και τα ΕΛΠΕ, δεν τέθηκαν σε διαβούλευση. Για παράδειγμα, η αλλαγή του ορίου του προσυμβατικού ελέγχου, που ουσιαστικά υπερτριπλασιάζεται, από μισό εκατομμύριο σε ένα 1,7 εκατομμύρια», ζητώντας εξηγήσεις από την Κυβέρνηση.

Τέλος, ο Βουλευτής ξεκαθάρισε την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η οποία είχε εκφραστεί προσφάτως, με σχετική αναφορά από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, σε συναφή τροπολογία, αναφέροντας τη θετική παρέμβαση που είχε υλοποιήσει προ ετών το ΠΑΣΟΚ για αυτή τη νευραλγική υποδομή.

20 σχόλια

  • Κουκουλοπουλε παρε κανενα τηλεφωνο ακομη να κατεβασει κανεναν υποψηφιο η Ζεμπιλιαδου. Προσοχή από την Δυτική Μακεδονία διότι πηρατε και βαλατε και εκτός 🙂

  • Πάρη άμα μειωθεί η φορολογία στο μισό απ ότι τώρα και καταργηθεί η προκαταβολή φόρου + τα 650€ φόρος επιτηδευματος…η φοροδιαφυγή θα παραχθεί σε 48ωρες!!! Αλλά δεν ακούει κανένας απολύτως την κραυγή αγωνίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!!! Όλοι σας κοιτάτε να στηρίξετε τους μεγάλους που σας στηρίζουν και υπερφορολογειτε τους μικρούς!!! Αλλά καμία οικονομία δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει με μόνο μεγάλους παίκτες!!! Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους αυτό???

  • ΑΝ Η ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΉ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΊΚΡΙΣΜΑ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΨΆΞΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΌΠΟ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΕΝΩ ΑΝ Η ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΉ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΆΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΑΠΛΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ.

  • Οι μισές επιχειρήσεις της Ελλάδας έχουν μεταφέρει την έδρα τους σε γειτονικές χώρες γιατί άραγε Πάρη μου;;

  • Πάρη πεσμας κάτι για ανάπτυξη! Εδώ δεν έχεις κουβέντα να πεις γιατί δεν το είχες ποτε, ούτε το έχεις τώρα. Τι φόρους θα εισπραξετε εκ του μη έχοντος; Σού αρέσει πάντα ή διύλιση του κονοπα!Στο δια ταύτα υστερείς!

  • Πληρώστε πρώτα τα εκατομμύρια που χρωστάτε ως κόμμα και μετά να κάνετε δηλώσεις για φοροδιαφυγή κύριε Πάρη μας!!

  • Κουκουλοπουλε οι βαλιτσες του τζιορτζι της καιλη φορολογηθηκαν?;?τα δυο εκατομυρια δολλαρια του κουτσογιωργα φορολογηθηκαν?;:;?τα παμπερς του κοσκωτα φορολογηθηκαν?;:;:;?Ασε μας ρε παρη,τι να κανουμε ομως υπαρχουν χαιβανια που σας κοιτανε στα ματια ακομα……

  • βρε κάτσε καλά τώρα που σε απασχόλησε η φοροδιαφυγή, 360 εκατομμύρια χρωστά το κόμμα σου και άλλα 420 η ΝΔ….εσείς μαζί κάνετε σχεδόν 800 εκατομμύρια χρέος και είστε τα μοναδικά κόμματα στην Ευρώπη με τέτοια χρέη. Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύονταν να συμμετέχετε σε εκλογικές διαδικασίες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.