Η ΠΕ Κοζάνης χρηματοδοτεί τη συντήρηση και επισκευή του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού  Αγίου Νικάνορα Κοζάνης

30 Αυγούστου 2023
13:18

 

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου «Συντήρηση και επισκευή του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα Κοζάνης».

Το έργο, προϋπολογισμού 105.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή και ανακατασκευή διαδρόμων και του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα της πόλης της Κοζάνης. Στο πλαίσιο των εργασιών συμπεριλαμβάνονται:

  • Καθαίρεση όλων των φθαρμένων πλακοστρώσεων των διαδρόμων του Ιερού Ναού
  • Εκσκαφές, επιχώσεις, οπλισμός και σκυροδέτηση υποδομής νέων διαδρόμων
  • Διάστρωση με κυβόλιθους των διαδρόμων, σε έκταση περίπου 860 m2
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για υποδομή υπόγειων καλωδίων και πίλλαρ τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων

Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Κοζάνης, που έχει την αρμοδιότητα του χώρου.

30 σχόλια

  • Πολύ χρήσιμα έργα…Δεν έχουν αφήσει μοναστήρια και εκκλησίες που να μη τις έχουν χρηματοδοτήσει…Η εκκλησία έχει πολλούς μαζεμένους ψήφους

  • Μια ερώτηση. Τα έσοδα των ναών τι γίνονται και πληρώνει κάθε τόσο η περιφέρεια για εκκλησίες και ξωκλήσια. Και αφού θα το κάνει ο δήμος γιατί δεν αναλαμβάνει και την δαπάνη. Δλδ θέλει το εργολαβικο όφελος.

    • Τα πενιχρά έσοδα των ναών από 20 λεπτά ένα κεράκι δεν αρκούν να πληρωθούν μισθοί ψαλτών,καθαριστριων,νεοκορων, λογαριασμοί ρεύματος,νερού,θέρμανσης .
      Σαν να λέμε εσύ τι τον κάνεις τον μισθό σου κ δεν σε φτάνει ;

  • Να ΄ ναι καλά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που απορροφά τα κονδύλια έχοντας μελέτες και γνώση, αλλοιώς απορροφητικότητα μηδέν. Όλες οι συμβάσεις με τον Δήμο Κοζάνης.

  • κ ΔΑΔΑΜΟΓΙΑ
    Μήπως θα έπρεπε να δώσετε και κανένα ευρώ για την βελτίωση του Νοσοκομείου ΚΟΖΑΝΗΣ που έχει τα μαύρα χάλια του , εσωτερικά και εξωτερικά ?

    Η αυτό δεν φέρνει ψήφους ?

      • Πήγα λίγο πριν το Πάσχα στο Νοσοκομείο και έχει τα μαύρα χάλια του .
        Τι δεν καταλαβαίνεις ?
        Είναι σωστό ?
        Τα αλλά είναι στο μυαλό σου !!!!!!

  • Μπράβο ! Ο Άγιος Νικάνορας το είχε ανάγκη αυτό το έργο.! Βαψετε σας παρακαλούμε και τα πολύχρωμα κάγκελα της παιδικής χαράς που εφάπτεται του ναού γιατί ασχημαίνουν τον ναό με τα χρώματα που δεν αρμόζουν. Ένα σκούρο μπορντώ να δέσει με τον χώρο ,όπως και τα κάγκελα -μπρατσα που ούτε καν φαίνονται θέλουν ένα ανάλογο χρώμα. Και πάλι μπράβο!!!

  • Θα υπάρξει και σε άλλες πόλεις και οικισμούς ανάλογη χρηματοδότηση κ Δαδαμογια η οι άλλοι δεν δικαιούνται.

  • Αντί να γλύφουν τους παπάδες ας δώσουν τα χρήματα να καθοριστούν τα δασακια γύρω από την πόλη. Όπου και να κοιτάξεις σε όποιο και να πας τα ίδια χάλια. Ξερά πεσμένα πεύκα, πευκοβελονες, ξερά χόρτα .

    • ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΛΟΝ….ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ…ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ;

      Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΑΝΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΖΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

      ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ …ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ;
      ΤΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
      ΑΠ’ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝΕ; Ή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞ.ΧΩΡΟΙ ΤΟΥΣ;

      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠ’ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

      • Πες μας τώρα ότι η εκκλησία δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να επισκευάσει τον πιο χρήσιμο ναό της Κοζάνης που εξυπηρετεί χιλιάδες πιστούς!!!
        Και μόνο το τελευταίο που γράφεις σημαίνει και τεράστια έσοδα. Τα κονδύλια της περιφέρειας δεν είναι για προεκλογικά ρουσφέτια. Όσο για το δασαρχειο δεν έχει χρήμα ήταν η απάντηση του.

    • Τώρα σωθηκες…το πράσινο σ αυτήν την πόλη δεν έχει καμμία τύχη γιατί έχουμε να κάνουμε με απολίτιστους αγράμματους του Δήμου…το θυμούνται μόνο όταν μπορούν να το τσιμεντωσουν..

  • ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΙΓΟ ΧΤΥΠΑΕΙ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ.

  • Οι περισσότεροι που σχολιάζετε εδώ έχετε μαύρα μεσάνυχτα για τα οικονομικά των εκκλησιών.ο άλλος έγραψε πιο πάνω ότι η μισή Κοζάνη ανήκει στην εκκλησία.πραγμαυικα για γελια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.