kozan.gr: Γ. Αδαμίδης: “Aποχωρώ από την ενεργό δράση ως εργαζόμενος της ΔΕΗ – Ήταν το “δώρο” που μου επιφύλασσε η Διοίκηση του κ. Στάσση κοινοποιώντας μου με δικαστικό επιμελητή την προειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου,”

31 Αυγούστου 2023
08:24
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Σήμερα απευθύνομαι για τελευταία φορά προς όλους σας χρησιμοποιώντας αυτή την προσφώνηση.
Τα φετινά εξηκοστά γενέθλιά μου συνοδεύονται με την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση ως εργαζόμενος της ΔΕΗ. Ήταν το “δώρο” που μου επιφύλασσε η Διοίκηση του κ. Στάσση κοινοποιώντας μου με δικαστικό επιμελητή την προειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου, στην περίπτωση που δεν αποχωρήσω οικειοθελώς από την Επιχείρηση εντός της ημέρας. Έχοντας ασφαλιστεί για πρώτη φορά το 1982 και με δεδομένο ότι έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 210 ημέρες απεργίας, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ με πλήρη σύνταξη, (σύμφωνα με την σχετική βεβαίωση του ΕΦΚΑ), έπρεπε να παραμείνω ως εργαζόμενος μέχρι τη συμπλήρωση του 61ου έτους.
Το ζήτησα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. όχι ως χάρη ή εξυπηρέτηση αλλά ως κάτι που μου το οφείλει η Διοίκηση, σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθήθηκε σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Παρόλο που οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας ετοίμασαν σχετική εισήγηση, ο Πρόεδρος επιδεικνύοντας απαξία και εκδικητικότητα για τη συνδικαλιστική μου στάση και δράση αλλά και την μέχρι προ πενταμήνου ιδιότητά μου, έδωσε εντολή μέσω των νεόφερτων στελεχών της αγοράς στην ιεραρχία της επιχείρησης, να μου επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή η σχετική προειδοποίηση.
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να το δεχτώ ποτέ, για να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους, μου πρότειναν να παραιτηθώ από τη ΓΕΝΟΠ και να υπηρετήσω ως ειδικό στέλεχος – σύμβουλος του κ. Στάσση για έναν ακόμη χρόνο. Τόλμησαν να σκεφτούν ότι θα μπορούσα, αφού παρέμεινα με τη στήριξη των εργαζόμενων επί οκτώ χρόνια Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, να κάνω στο τέλος του επαγγελματικού μου βίου τον υποτακτικό της Διοίκησης. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μάλλον δεν γνωρίζουν το νόημα των εννοιών “αρχές” και “αξίες”. Έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι ο κόσμος τους και ο κόσμος μας δεν συναντιούνται πουθενά. Αναζητούν μάταια Εφιάλτες και Πραιτοριανούς σε λάθος ανθρώπους.
Τελειώνει λοιπόν σήμερα μια πορεία 37 και πλέον χρόνων. Ήταν Δευτέρα 17 Μάρτη του 1986 όταν πέρασα το κατώφλι της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Της Επιχείρησης που δημιουργήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έτσι όπως αναφέρει ο ιδρυτικός της νόμος τον Αύγουστο του 1950.
Προσλήφθηκα ως Τεχνικός Ορυχείων Τ4/Θ στο Ορυχείο Καρδιάς. Η ανάγκη για βελτίωση των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών εργασίας που επικρατούσαν και συνεχίζουν να επικρατούν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις των Ορυχείων με οδήγησαν στην ενεργό συνδικαλιστική δράση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, εντάχθηκα στην ΤΔΕ Ε.Τ.Ε ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Το 1987 αποτέλεσα ιδρυτικό μέλος του Εργοστασιακού Σωματείου Λιγνιτωρύχων και το 1996 του Περιφερειακού Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”.
Για την έντονη συνδικαλιστική μου δράση οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με ως εκπρόσωπό τους:
 Πρόεδρο του Τοπικού Εργασιακού Συμβουλίου (Τ.Ε.Σ.) Ορυχείων Καρδιάς, 1990 -1996.
 Πρόεδρο του ΣΩ.Π. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ορυχείων Καρδιάς 1996 – 2003
 Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ 2003 – 2007
 Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ 2007 – 2015.
Παράλληλα με την Συνδικαλιστική μου Δράση το 2010 οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με εκλέγουν Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Το 2015 σε μια κρίσιμη περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ ανέλαβα την θέση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, την οποία υπηρέτησα μέχρι τον Μάρτιο του 2023.
Προσπάθησα να επαναφέρω το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο στο δρόμο της οικονομικής οργάνωσης και τάξης.
Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις να επανακάμψει το κύρος και η αξιοπιστία της συνδικαλιστικής ιδιότητας που είχε απαξιωθεί δραματικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Υπερασπίστηκα τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και ανέδειξα όσο πιο έντονα μπορούσα τα προβλήματα όλων των συναδέλφων.
Για το σκοπό αυτό διαπραγματεύτηκα και υπέγραψε ως Πρόεδρος του Σπάρτακου και της ΓΕΝΟΠ τις τρεις τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις, η αξία των οποίων αναγνωρίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.
Μεταξύ των άλλων η καθιέρωση εφεξής της κάρτας σίτισης και της πρόσθετης Ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων και των οικογενειών τους αποτελούν σήμερα πρότυπα συνδικαλιστικής δράσης.
Πιστεύω ότι υπηρέτησα τους εργαζομένους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα με Ήθος, Συνέπεια και Δυναμισμό.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν άπειρες φορές στο παρελθόν. Οι αγωνίες μας, οι κοινές προσπάθειες για να βελτιώσουμε τις εργασιακές μας συνθήκες, οι αγώνες που δώσαμε για το κοινωνικό σύνολο και για το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρισμού αποτελούν ένα μοναδικό και αξέχαστο συναίσθημα που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος από θέσεις ευθύνης.
Αισθάνομαι μεγάλη την τιμή που μου κάνατε να σας εκπροσωπήσω στα ανώτερα και ανώτατα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως και στο μέλλον θα ανταμώνουμε συχνά προσπαθώντας να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους συνεργάτες μου που έβαλαν πλάτη και στήριξαν το σχεδιασμό και τις επιλογές μου για όσα διάστημα βρέθηκα σε υψηλές θέσεις ευθύνης.
Χρωστάω πάρα πολλά στο Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που με ανέδειξε ως πρώτο μεταξύ ίσων.
Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και ασφαλή εργασία.
Γιώργος Αδαμίδης
τ. πρόεδρος ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ

61 σχόλια

 • Γιώργο θα συνεχίσουμε να σε στηρίζουμε διότι στάθηκε απέναντι τόσο σε πρακτικές διωγμών όσο και σε κομματικές μεθοδεύσεις πρώην συντρόφων. Θα μας βρουν στην κάλπη.

 • Φίλε Γιώργο και πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ. Να είσαι γερός και να χαρείς τη σύνταξή σου.
  Για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε μέσα στους χώρους δουλειάς, ήσουν ένας άνθρωπος που στήριξες το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ με τον καλύτερο τρόπο και ήσουν πάντα κοντά μας.

  Να είσαι πάντα καλά!

 • Μπήκες το ’86 22 χρονων παιδάκι και κόντεψες να φτάσεις μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων..Σήμερα 22 και 25 χρόνων απόφοιτοι πανεπιστημίων και όχι Τ4/Θ,είναι άνεργοι ή φεύγουν στο εξωτερικό.Πες μας αν έχεις ευθύνες για το σύστημα που υπηρέτησες και που έφτιαξες εσύ ο ιδιος.

  • δεν το έφτιαξε αυτός το σύστημα, επιτέλους δηλαδή σύστημα το έχετε να μην βλέπετε τα οφθαλμοφανή.
   άλλοι το έφτιαξαν το σύστημα και αυτός κινήθηκε μέσα στο σύστημα όπως και πολλοί άλλοι..

  • Πες μας τι ψηφιζες εσυ απο τοτε αν ζουσες να δουμε τι ευθυνες εχεις εσυ με τις ψηφους σου Ελλησποντε
   το συστημα που λες δεν το εφτιαξε ο Αδαμιδης κι αυτος ετσι το βρηκε αλλοι τα φτιαξαν αυτα ουτε ηταν πολιτικος…προσπαθησε να γινει τωρα στα τελειωματα του και δεν τα καταφερε , αντιθετα ο ψηφοφορος εχει ευθυνες για αυτους που ψηφιζει

   Μαθετε επιτελους τα βασικα πρωτα και μετα σχολιαζετε. Σεβαστο να μην γουσταρεις τον Αδαμιδη αλλα οχι να γραφεις και ανοησιες τυπου εφτιαξες το συστημα. Ελεος καπου!

   • Εγώ έχω ακριβώς όσες ευθύνες και συ που επίσης ψηφιζες.Δεν τις εξαργυρωνα πάντως διαπλεκόμενος συνδικαλιστικά τρέχοντας πίσω από ένα κόμμα ,εκτός αν εσύ έκανες ή κάνεις το ίδιο γι’αυτό και υπερασπίζεσαι τον Αδαμίδη

 • Και ποτέ δούλεψες; Άντε και τώρα συνδικαλιστής στους συνταξιούχους, γιατί το χούι δεν κόβετε.Δηλαδη από ότι κατάλαβα είχες σκοπό μέχρι τα 74 να απολαμβανες τα προνόμια του συνδικαλισμού.Ωρε που πάμε!!!!

 • ΣΙΓΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΡΕ ΑΔΑΜΙΔΗ.
  ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ.
  ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΗΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ, ΜΕΤΡΗΘΗΚΕΣ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΕΣ ….ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
  ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ.

 • Έχω μια απορία.. δούλεψες καθόλου στα ορυχεία; Δηλαδή αν πάμε τώρα μέσα και σου πω φέρε μου το τάδε εργαλείο, ξέρεις που είναι;

 • Γιώργο να χαρείς την σύνταξη σου.
  Πολύ καλά έκανες και δεν δέχτηκες το τυράκι του Στάσση πού πίστευε ότι όλοι οι συνδικαλιστές είναι όπως ο Καραλευτέρης και ο Φωτόπουλος πού γονάτισαν μπροστά του για να παραμείνουν στην ΔΕΗ ξεπουλώντας τον εαυτό τους.

 • Κ.Αδαμιδη τους αγώνες σου που έδωσες όλα τα χρόνια για τά ορυχεία και σταθμούς παραγωγής δεν πρόκειται κανείς μα κανείς να τά αμφισβητήσει το αποδεικνύει άλλωστε και οι 210.ημερες Απεργίες πού έχες τί θα γινόταν αν παρεμενες άλλον 1.χρονο για να καλύψεις τής Απεργίες θα αποτελούσε παραβίαση του Νόμου του εργασιακού είναι δυνατόν..Για εσένα τουλάχιστον δεν πρέπει να μηλουν ήσουν γνωστής σέ πολλά θέματα εργασιακά μέσα στα ορυχεία Δίπλα στον εργαζόμενο.Η αξία σού θά αναγνωριστεί με την παρόδου του χρόνου.Γιατι απ’εδώ και πέρα για την ΔΕΗ.Α.Ε.Θα έρθουν δύσκολα χρόνια.Καλη σύνταξη και υγεία πάνω απ’όλα..

 • Η επιτομή του όρου “εκπροσώπηση εργαζόμενων” και ο ορισμός της έννοιας του Συνδικαλιστή. Οι ΔΕΗτζήδες του χρωστάνε πάρα πολλά. Καλή σύνταξη Γιώργο. Κρίμα για την ποιότητα αυτών που σε διαδέχθηκαν και δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν αυτή την άδικη και ανάρμοστη μεταχείριση.

 • Μακράν ο καλύτερος πρόεδρος της Γενόπ – ΔΕΗ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργαζομένων . Καλή σύνταξη Γιώργο και να είσαι πάντα καλά!!

 • Καραλευτέρης Φωτόπουλος αποκαταστάθηκαν πλήρως είναι απαραίτητη για την λειτουργία της ΔΕΗ άραγε Γιώργο ήσουν το πρόβλημα
  Απλή σκέψη όλοι όσοι κάνουν χρήση συνδικαλιστικής η άλλης άδειας σύνταξη υποχρεωτική στα 55
  Αλλά και απαραίτητα Γκόλντεν Μπόις ούτε ώρα παραπάνω από το πλήρες συνταξιοδοτικό τους και φορολογία πέραν των 3000 ευρώ 90/100
  Απλές σκέψεις για να πάει η χώρα μπροστά
  Κληρονομικό δικαίωμα κανενός η επιχείρηση που υπηρετεί

  • Δεν διάβασες ολόκληρη την δήλωση , τον πρότειναν τα ίδια με τον καραλευθερη κ Φωτόπουλο ….ηθελε περισσότερα ;

 • Δεν φυγατε μόνο εσεις κ.Αδαμίδη, έφυγαν κι όλοι οι εργαζόμενοι που ανάλογα τη θεση που κατειχαν “τους αποχώρησαν” στα 60 ή στα 62 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης όλης της επιχείρησης. Εφυγαν και φευγουν άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωη τους στα ορυχεια όχι εσεις που εργαζόσασταν τον περισσότερο χρόνο στην Αθηνα και τα τηλεοπτικά κανάλια.

 • Από αυτά που βλέπω στο ανωτέρω μίνι βιογραφικό, ο φίλος μας ο Γιώργος έχει να δουλέψει ουσιστικά στην ΔΕΗ από το έτος 1987. Ωραία!!!!

 • Σε όλους τους οργανισμούς που δουλεύουν σωστά διώχνουν τους υπαλλήλους, μόνο στον στρατό την αστυνομια, πυροσβεστικη, λιμενικο έχουμε εοθ. Δηλαδή βισματα που παιρνουν όλα τα χρήματα χωρίς κρατήσεις γιατί τους εβγαλαν σύνταξη αλλά λόγω μπάρμπα συνεχίζουν.

 • Για τους ανθρωποφάγους του πληκτρολογίου, τους αγενείς, τους ασεβείς και φυσικά τους ζηλιάρηδες:

  παιδιά…δεν σας βλέπει!!!!

 • Καταρχήν πολλές ευχές αγαπητέ Γιώργο
  Εκ δευτ ένα είναι σίγουρο ο ρεβανσισμος είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων
  Τριτ ουσιώδες είναι την εμπειρία σου και αυτά που έχεις προσφέρει στους εργαζόμενους να τα εκμεταλλευτεί η τοπική κοινωνία

 • Μαλλον κάτι δεν μας λες καλά, με τα βαριά κ ανθυγιεινα δικαιουσε κανονικά πλήρη σύνταξη , μηπως θέλεις να βγεις με τις διατάξεις των κοινών ασφαλισμένων; Για να πάρεις μεγαλύτερη σύνταξη ;

 • Αδαμίδη εκλεγμένος στην ΓΕΝΟΠ αλλά εξαφανισμένος από τα έδρανα τού εργατικού κέντρου Κοζάνης Πτολεμαΐδας και ΓΕΣΣΕ σε εξαφάνισαν από παντού τόσο καλός είσουν

 • Αυτο που μου αρεσε πολυ απο το κειμενο ειναι το “37 χρονια δουλειας”,απο τα 37 χρονια δουλειας αφαιρουμε τα 27 χρονια συνδικαλιστης μας μενουν 10 χρονια πραγματικης δουλειας( λεμε τωρα). Αυτα ειναι επεγγελματα ρε παιδια,αιμα δακρυα και ιδρωταςςςςς!!!!!!

 • Γιώργο,
  Δεν επιχαίρω με την απόλυσή σου και τον τρόπο που έγινε.
  Δεν μπορώ όμως να λησμονήσω την εν τοις πράγμασι στάση σου, ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, όταν η διοίκηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Φεβρουάριο του 2019, απέλυε στελέχη που δεν μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί έκαναν ΤΌΤΕ.
  Μου ήλθε στο νου μία συχνά επαναλαμβανόμενη φράση ντόπιου συναδέλφου:
  “Μι τη σειρά ξιούντι τα γουμάρια” (συγνώμη για την προφορά μου).

  Κι ας έχεις πάντα στο μυαλό ότι η κοινωνία μας έχει πιο σοβαρά θέματα από αυτά να ασχοληθεί και να λύσει.
  Καλή σύνταξη και να είσαι γερός.

 • ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 ΘΑ ΘΑ ΗΤΑΝ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ) ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ .ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΒΟΥΝΟΣΚΟΝΗ ΦΥΓΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΑΜΕ.ΓΙΩΡΓΟ ΜΗ ΚΛΑΙΣ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

 • Καλη συνταξη με υγεια και να εισαι σιγουρος πως δε θα μας λειψεις.Θα περιμενουμε και τις αποχαιρετιστηριες επιστολες και ολων των χειριστων. ( π ).για να λυπηθουμε που σας διωχνουν.

 • Καλή σύνταξη αγαπητέ πρόεδρε.Ο κύκλος της εργασίας κλείνει για όλους τους εργαζόμενους.Οσο για την πορεία σου Ως συνδικαλιστής (γιατί σαν εργαζομένος δεν προσφέρες απόλυτος τίποτα)Θα σε κρίνει η Ιστορία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.