Σταματήστε κ. Μακρή να περιφέρετε την άγνοιά σας και δείξτε λίγο σεβασμό στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας – Άλλο αστικά απορρίμματα κι άλλο επικίνδυνα τοξικά απόβλητα

10 Ιουλίου 2017
13:09

Δε συνηθίζουμε να μπαίνουμε σε διαδικασίες ανταπαντήσεων και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν σε ανακοινώσεις που στερούνται οποιασδήποτε αλήθειας. Θα το κάνουμε για μια και τελευταία φορά με την ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή με τίτλο «Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, υπέγραψε την ταφή τοξικών αποβλήτων της ΔΕΗ, ναι ή όχι;», καθώς σχετίζεται με το σοβαρότατο θέμα της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, την προστασία του περιβάλλοντος, το μέλλον της περιοχής και με τέτοια θέματα δεν επιτρέπουμε να «παίζει» κανείς.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στην κ. Μακρή, αν και όφειλε να γνωρίζει,  ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης προσωπικά, έδωσε έναν τεράστιο αγώνα και κατάφερε με την απόφαση 1682/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει απόφαση της τότε Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Γιαννακοπούλου, υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 175510/14.10.2014, με τίτλο «Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ)» για την εγκατάσταση απόθεσης και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχή των Ορυχείων Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε.», που καθιστούσε τα ορυχεία της ΔΕΗ τόπο ταφής των επικινδύνων αποβλήτων σχεδόν όλης της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνθηκε οριστικά η απειλή να καταλήξουν επικίνδυνα τοξικά απόβλητα από όλη την Ελλάδα στη Δυτική Μακεδονία και να υποβαθμιστεί επιπρόσθετα το περιβάλλον της περιοχής.

Σε ότι αφορά στο θέμα της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, πάλι πιάνουμε την κ. Μακρή «αδιάβαστη», καθώς ως  υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος όφειλε να γνωρίζει πως η ΜΕΑ δεν έχει καμία σχέση με τα επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα, αφού αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα.

Να της συστήσουμε, δε, να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες της πριν βιαστεί να γράψει, καθώς ο Περιφερειάρχης δεν ήταν παρών στα εγκαίνια, πολύ δε περισσότερο «αγκαζέ», αφού βρισκόταν στην Αθήνα σε προγραμματισμένες συναντήσεις, ενόψει του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Άλλο αστικά απορρίμματα κ. Μακρή κι άλλο επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα. Σταματήστε να περιφέρετε στον τύπο την άγνοια σας  και δείξτε λίγο σεβασμό στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που κάποτε σας τίμησαν με την ψήφο τους.

 

9 σχόλια

  • αυτή που εχει αναάβει να απαντά για λογαριασμό Καρυπίδη, είναι άσχετη με την πολιτική και γράφει συνέχεια βλακείες. Ακόμη απο οτι μπορώ να ξέρω είναι ενα δεξίο παπαγαλάκι.

    Πώς το είπαμε?

    Παραγωγική Ανασυγκρότηση……

  • Κοίτα ποιός μιλά για σεβασμό στους πολίτες… Και εσένα σε τίμησαν με την ψήφο τους κόντρα στα μνημόνια, με πρόταγμα ότι η ΔΕΗ δεν πωλείται και έγινες βασιλικότερος του Τσίπρα!

  • ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ; ΘΑ ΣΤΟ ΘΥΜΙΣΩ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ

    ΤΗΝ ΜΑΚΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ
    Οι πολιτικοί απατεώνες της Κοζάνης
    https://www.youtube.com/watch?v=TIlOrVYASpM

    Το μεγάλο κόλπο με τα απορρίμματα της Δυτικής Μακεδονίας

  • Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο κος Καρυπίδης ήταν αντίθετος στην κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμάτων, και μάλιστα εμφανιζόταν ως πολέμιος στο θέμα αυτό, κατονομάζοντας από την τηλεοπτική του συχνότητα τον κο Μπόμπολα. Άλλωστε δεν επικέφθηκε ποτέ τη συγκεκριμένη μονάδα, ούτε έδωσε το παρόν στα εγκαίνια που έκανε ο Υπουργος Περιβάλλοντος. Ωστόσο, έβαλε φαρδιά πλατειά την υπογραφή του στην έγκριση της κατασκευής της από την εταιρία ΕΛΑΚΤΩΡ του κου Λεωνίσα Μπόμπολα. Τελικά, ποιός “παίζει” με τους πολίτες;

  • Και οι δύο δεν πρέπει να μιλάνε γιατί και οι δύο είναι τοξικοί με τον διχαστικό λόγο τους.Ευτυχώς οι πολίτες έστω και αργά καταλαβαίνουν πόσο λίγοι είναι!

  • Δεν φταίεο ο Καρυπίδης που έλεγε ότι δεν θα πουληθεί η ΔΕΗ (λες κι είναι χωράφι του) αλλά όλοι αυτοί που πίστεψαν και πιστεύουν ότι η ΔΕΗ τους ανήκει και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν..Χαίντε, χάιντε..

  • Καλά τώρα σοβαρά, ασχολούμαστε με τη Μακρή; Με ποια ιδιότητα αυτή μετέχει στον δημόσιο διάλογο και της απαντάνε θεσμικά;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι