Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου -Ρυακιου: Απάντηση στον Δήμαρχο Κοζάνης και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

3 Σεπτεμβρίου 2023
16:55

Απάντηση στον Δήμαρχο Κοζάνης και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, για την αναφορά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στις 22-08-2023, για το θέμα που έθεσε ο Σύλλογος μας για το πρόβλημα του Εξασθενούς Χρωμίου στον Άγιο Δημήτριο – Ρυάκιο, καθώς επίσης και για τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Δήμο Κοζάνης !!!

Πώς μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα όταν δεν γνωρίζεις τα πραγματικά περιστατικά και με ψευδή στοιχεία δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις.

Από τις απαντήσεις του κυρίου Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ προκύπτουν τα εξής :

1. Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο το 20% δεν πλήρωσε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, αντιθέτως είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που δεν έχουν πληρώσει !!!

2. Από τον Ιανουάριο του 2012 που είχε αναλάβει την ευθύνη της ύδρευσης των κοινοτήτων μας η ΔΕΥΑΚ (ήδη ήμασταν Δήμος Κοζάνης από το 2010), μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 καταναλώναμε επικίνδυνο νερό για ανθρώπινη χρήση – κατανάλωση το οποίο πίναμε και με αυτό μαγειρεύαμε, δηλαδή η ΔΕΥΑΚ για 16 ολόκληρους μήνες μας παρείχε νερό ακατάλληλο, νερό δηλητήριο !!!

3. Ποιο είναι το κόστος στο οποίο αναφέρεται ο κύριος δήμαρχος για ένα ποτήρι νερό, όταν είναι δηλητήριο και εμείς το πίναμε και το δίναμε στα παιδιά μας εν αγνοία μας !!!

4. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επικαλείται ότι δεν μπορεί να διαγραφούν χρεώσεις από την υπηρεσία του, δηλαδή θέλουν να διαγράψουν τα συγκεκριμένα ποσά αλλά δεν μπορούν !!!

Όταν θέλεις βρίσκεις τον τρόπο και μπορείς και φυσικά αν θέλουν μπορούν να το κάνουν κάνοντας έκπτωση 99% για συγκεκριμένους λόγους και έμμεσα “να διαγραφούν” !!!

5. Το θέμα κύριοι δεν είναι οικονομικό !!!

Με δική σας ευθύνη, μας παρείχατε ακατάλληλο και επικίνδυνο νερό (“προϊόν”) και αξιώνεται να το πληρωθείτε !!!

6. Το πρόβλημα κύριε δήμαρχε λέτε ότι το λύσατε σε τρεις μήνες, όμως από τον Απρίλιο του 2013 που έγινε γνωστό το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο στο νερό, το νέο δίκτυο συνδέθηκε στη δεξαμενή τον Δεκέμβριο του 2013 και η δεξαμενή καθαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 !!!

Τελικά κύριε δήμαρχε σε πόσους μήνες αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ;

Μπορούσατε να δώσετε λύση σε δέκα (10) ημέρες, αφού ο νέος αγωγός περνάει στα είκοσι (20) μέτρα από την παλιά προβληματική γεώτρηση και όμως καθυστερήσατε 9 ολόκληρους μήνες !!!

Γιατί ;

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Κυτίδη σε συνέντευξη του στο ΦΛΑΣ, ότι το εξώδικο το έστειλε ο Σύλλογος στον Δήμο, είναι λάθος, διότι το εξώδικο στάλθηκε από τον δικαστικό στην ΔΕΥΑΚ ως αρμόδια υπηρεσία για το θέμα !!!

Υ.γ. :  Δεν απαντήθηκε το  ερώτημά γιατί δεν γινόντουσαν μετρήσεις βαρέων μετάλλων πριν το 2012 στους πρώην Δήμους Ελλησπόντου και Υψηλάντη και με ποιανού ευθύνη, όπως επίσης και το ότι ενώ η ΔΕΗ και η Διοίκηση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου γνώριζαν από το 2006 μάλιστα για την ύπαρξη του επικίνδυνου εξασθενούς χρωμίου στο νερό και δεν ενημέρωσαν ή αν ενημέρωσαν ποιους και τι έκαναν ή δεν έκαναν όσοι ενημερώθηκαν !!!

 Υ.γ. 1 : Καλούμε τους επικεφαλείς όλων των Δημοτικών Παρατάξεων να πάρουν θέση και να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης !!!

Υ.γ. 2 : Καλούμε επίσης τους υποψήφιους Δημάρχους να τοποθετηθούν επί του σοβαρού αυτού ζητήματος, διότι τίθεται θέμα Δικαιοσύνης και πάνω από όλα Ηθικής, διότι αποτελεί δείγμα γραφής για το πως (θα) αντιμετωπίζεται μια ολόκληρη κοινωνία ή ο πολίτης όταν αδικηθούν και μάλιστα από Κρατικούς Θεσμούς, οι οποίοι Θεσμοί από την μία δεν τηρούν τους Νόμους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Δημότες τους π.χ. δεν γίνονταν μετρήσεις βαρέων μετάλλων και ενώ η ΔΕΗ γνώριζε !!!

Ο κύριος δήμαρχος μας δίνει την εντύπωση ότι είμαστε εχθροί του και πως δεν ανήκουμε στον Δήμο που διοικεί !!!

3 σχόλια

  • Να ένας ακόμα λόγος ( από τους εκατοντάδες) να στείλουν οι πολίτες ΤΟ μήνυμα στον κύριο Δήμαρχο και στην ομάδα του. Ιδού οι Εκλογές, ιδού και η ψήφος. Όχι μόνο στα λόγια. Πράξεις επιτέλους. Ας τελειώσουμε μαζί τους.

  • Γιατί δεν ρωτάτε τους συγχωριανού σας που κατεβαλινουν με τον Μαλούτα υποψήφιοι. Να μην βρουν στην κάλπη παρά μόνο την ψήφο τους , καμία άλλη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι