Η ΠΕ Κοζάνης χρηματοδοτεί τη μελέτη για τον αναδασμό του Κήπου

4 Σεπτεμβρίου 2023
14:17

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ΠΔΜ την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη εκούσιου αναδασμού αγροκτήματος Κήπου Δήμου Κοζάνης», ύψους δαπάνης  283.752,24 ευρώ.

Η συνολική έκταση του αγροκτήματος που βρίσκεται στον οικισμό Κήπος  του Δήμου Κοζάνης, ανέρχεται σε 4,037 στρέμματα και αφορά 261 ιδιοκτήτες. Με το πέρας του αναδασμού θα προκύψουν νέες ιδιοκτησίες γης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιλυθούν οι όποιες κτηματικές διαφορές, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε αναδασμούς στάσιμους εδώ και πολλά έτη, όπως στο Λουκόμι και στο Σισάνι που ολοκληρώθηκαν ενώ σε εξέλιξη είναι αυτοί στην Καισαρειά και στο Σπάρτο. Ο συνολικός προϋπολογισμός για αυτούς τους αναδασμούς ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Επίσης, έχει κηρυχτεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη ο αναδασμός του Κρόκου. Θα ακολουθήσουν και άλλοι αναδασμοί, που σχετίζονται με το μεγάλο έργο του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, το αγρόκτημα Πτολεμαΐδας αλλά και όσοι αφορούν σε παλιές αποφάσεις που ακόμη παραμένουν στάσιμοι και αποτελούν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινοτήτων.

13 σχόλια

  • Η αίσθηση της ανυπαρξιας και της απουσίας , ακόμη και αυτοί το αντιλαμβάνονται, έχει οδηγήσει σε καθημερινές ανακοινώσεις ότι τάχα θα τα φτιάξουν. Δεν τους έφτασαν 46 μήνες και περίμεναν του 2 τελευταίους.

    Ντροπή

    • Ο Κασαπίδης θα βγαλει 3 με αυτον στην κοζάνη αν δεν τον περάσει η Ζεμπιλιαδου. Αρα μενουν 2 θεσεις. Η γραμμη ειναι για Δαδαμογια απο τον ιδιο. Το ξέρουν ολοι.

  • 283000€ εκ των οποιων τα 200000 θα επιστραφούν στους υψηλόμισθους φωστήρες της ΑΝΚΟ και καμμιά 80αριά σε τοπικούς μελετητές για να έχουν δουλειά για καμμιά τετραετία μέχρι τις επόμενες εκλογές. Γίνατε ειδικοί στο να μοιράζετε προεκλογικά το χρήμα. Ότι προλάβετε μέχρι τις 8 του Οκτώβρη. Όσο ποιό πολλά τόσο μεγαλύτερη η συντριβή. Φτάνει πια με το κουτόχορτο.

  • Δεν περίμενα να ξεπεφτετε τοδο με την ΑΝΚΟ. Αν δεν ήταν η ΑΝΚΟ ούτε κοτέτσι δεν θα κάνατε. Ας είναι καλά ο Αμανατιδης. Τους αναδασμους η ΑΝΚΟ. Μελέτες για οδικές προσβάσεις η ΑΝΚΟ. Ολα η ΑΝΚΟ εσείς μόνο για φωτογραφίες μπροστά στα μηχανήματα.

    • Ναι γιατί λίγα παίρνει η ΑΝΚΟ για ένα σορό μελέτες που αν δίνονταν έξω θα κόστιζαν τουλάχιστον το 1/3 της τιμής τους. Η ΑΝΚΟ θέλει ριζικές αλλαγές

  • Λυπάμαι που πλησιάζει το τέλος της θητείας σας. Πήρατε πολλά χρήματα και τα ξοδέψατε απερισκεπτα χωρίς στόχους για την ανάπτυξη. Ο κάθε αντιπεριφερειαρχης το χαβά του. Ο λαός της Κοζάνης θα κάνει τις επιλογές του όπως και εσείς κάνατε τις δικές σας Τελευταίοι των τελευταίων με την ανεργία στα ύψη. Θα έπρεπε αυτή την περίοδο της μετάβασης να είχαν ανοιχτεί δρόμοι για την Δυτική Μακεδονία. Εσείς τους κλείσατε. Η Καστοριά και τα Γρεβενά σε μεγάλη κάθοδο. Η Κοζάνη και η Φλώρινα το ίδιο. Ας έρθει με το καλό ο Αμανατίδης που ξέρει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι