Γιατί πολλοί Συριζαίοι επιλέγουμε «Αριστερή Συμπόρευση» και Στέφανο Πράσσο για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (του Γιώργου Μητλιάγκα)

5 Σεπτεμβρίου 2023
13:28

Είναι γνωστό ότι ελαχιστα τοπικά στελέχη της πρριφερειας Δ Μ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πολιτική Γραμματεια , χωρις καμιά θεσμοθετημενη διαδικασία των τοπικών οργανώσεων , αποφάσισαν την υποστήριξη της Γ Ζεμπιλιαδου-ΠΑΣΟΚ , ως υποψηφιας Περιφεριάρχη Δ Μ στις επικείμενες εκλογες . Παρά την προτροπή αρκετών συντρόφων να μην ξαναγίνουμε ακόλουθοι του ΠΑΣΟΚ και να κρατήσουμε την αυτοτέλεια μας αναζητωντας και προτεινοντας μια ανεξάρτητη προσωπικότητα του ευρύτερου Αριστερού-προοδευτικου χώρου , δε δόθηκε καμία σημασία, απαξιώνοντας διαδικασίες και πρόσωπα.

Μετά απ αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη , επιλέγουμε πολλοί να υποστηρίξουμε ανοιχτά και να ψηφίσουμε αυτούς που την περασμένη τετραετία στάθηκαν πρωτοπόροι στα προβλήματα της περιφερειας Δ Μ. …Οπως το Νικο Βουνοτρυπιδη ,το Σακη Καδογλου , το Θοδωρο Καρώνη , την Παναγ Ζαγαρα , τους Καστοριανους Λιούζια Στέφανο, Σεραφείμ Σωτηρια κ α , οι οποίοι μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015 τουλάχιστον , ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα συμπαρατάσσονται με το ψηφοδέλτιο της «Αριστερης Συμπόρευσης» με επικεφαλής τον αξιόλογο αγωνιστή Στέφανο Πράσο.

Και στο κάτω κάτω αυτοί τολμούν και κατεβάζουν ψηφοδελτιο και δε μας πολεμούν όπως το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ , που άστοχα και λαθεμένα τους προτείναμε συνεργασία, παρ ό,τι μας έβριζαν και μας ταύτιζαν με τη Ν Δ, προεκλογικά και το ίδιο κάνουν και τώρα! Αυτοί (ΑΡ-ΣΥ) αγωνίζονται με αξιοπρέπεια , μας εκτιμούν και ανησυχούν όχι μόνο για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα του αριστερού χώρου , αλλά γιατί χάσαμε τον κινηματικό μας χαρακτήρα , αντί να έχουμε Αριστερή-αγωνιστική συμπόρευση με την κοινωνία , η οποία από το 2012 με το 27/% και το 2015 με το 36/% εναπόθεσε τις ελπίδες σ εμάς κι εμείς αλλάξαμε το χαρακτήρα μας , χάνοντας την εμπιστοσύνη τους.
Αγαπητοι σύντροφοι.

Μη φοβάστε δεν προδίδουμε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ · που παρά την ήττα παραμένει η αξιωματική αντιπολίτευση και η ελπίδα για την ελληνική κοινωνία , σαν Αριστερός πολιτικός κυβερνητικός χώρος. Εξ άλλου το κόμμα δεν είναι καμιά μεταφυσική έννοια όπως ο «θεός» για να το φοβόμαστε και να μην εκφράζουμε τη διαφορετική μας άποψη .!Ούτε είναι κανένα εργαλείο για να το χρησιμοποιούν κάποιοι , κυρίως «νεόκοποι»,όποτε και όπως τους βολεύει, που ίσως έχουν ακόμα το βλεμα και το νου τους «αλλού» και μας απειλούν κιόλας..!

Διότι εμείς το δημιουργήσαμε το υπηρετούμε και το κρίνουμε τεκμηριωμένα , για την ουσιαστική κι όχι στα λόγια αριστερή του ανασυγκρότηση και συμπόρευση με κοινωνικές και προοδευτικες πολιτικές δυνάμεις κι όχι με απολιθώματα του παρελθόντος και το «αμαρτωλό» ΠΑΣΟΚ όπως πχ με στελέχη της «Π Σ» , που μας ήρθαν μετά το 2015 με το όνομα τους και μόνο , χωρίς να φέρουν κανέναν-αντίθετα έδιωξαν και μας άλλαξαν τα φώτα! Ή μήπως να στηρίξουμε την άθλια-από το παρασκήνιο-μεθόδευση του τοπικού ΠΑΣΟΚ-με το βουλευτή του Π Κ για την περιφέρεια ( χωρίς να έχουμε προσωπικό πρόβλημα με την κ Ζεμπιλιαδου) και ο οποίος μεθοδεύει τα πάντα για Μαλουτα και Ζεμπιλιαδου. Ο ίδιος Π Κ αρθρογραφώντας προεκλογικά ψεύδονταν ασύστολα κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ αναμεσα σε πολλά άλλα , ότι σταμάτησε τον περιφερειακό σιδηρόδρομο για την Κοζάνη και την κατασκευή του αρδευτικού της βόρειας ζώνης Πολυφύτου , χωρίς να του απαντά κανένας από τα πρώτα τοπικά μας στελέχη για να μη χαλάσουμε το «κλίμα συνεργασίας» με το ΠΑΣΟΚ…

Εξ άλλου ούτε η κ Ζεμπιλιάδου «διόρθωσε» δημόσια την εθνικιστική της άποψη του 2018 ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική …Ούτε συζήτησε επίσημα με τον τοπικό-περιφερειακό ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια μας της ΔΜ (βίαια απολιγνιτοποιηση , σοβαρή μείωση του δημογραφικού, νέου τύπου προσβολή του περιβάλλοντος με ανεγξελεγκτα και αλόγιστα φωτοβολταϊκά και αιολικά , ριζική αναδιάρθρωση της αγροτικης οικονομιας , περιφερειακό σιδηρόδρομο κλπ , με ενα σύγχρονο εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο). Ούτε στο πρόγραμμα της και στον ορίζοντα της πολιτικης της έχει το οικονομικό-πολιτισμικό ξάνοιγμα προς τις γειτονικές μας χώρες και γενικότερα στα Βαλκάνια που είναι ο προνομιακός γεωγραφικός και ιστορικός χώρος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας .
Παρ ο,τι συντασσόμαστε και θα υποστηρίξουμε την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» ευχόμαστε στους σ/φους και στις σ/φισσες που συμμετέχουν στο ψηφοδελτιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καλή επιτυχία.

Υ.Γ. Τυχόν σχόλια στην ανάρτηση από τον ηλεκτρονικό τύπο , παρακαλουμε να είναι επώνυμα , αν κάποιοι θέλουν να αναπτύξουμε πολιτισμένο κι όχι «κουτσομπολίστικο» δημόσιο διάλογο.

42 σχόλια

  • Αφού ακόμα θεωρήστε ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζετε για δήμαρχο έναν που έχει μαζέψει όλη την δεξιά καλά κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σας κρατάνε.

  • Μάλλον ακόμα είστε πικραμένος, κύριε Μητλιάγκα, γιατί θέλατε και οι δυο να διαλύσετε το ΚΚΕ και δεν τα καταφέρατε..

    • Μάλλον εσείς με την φιλη σας την ΝΔ προσπαθησατε να διαλυσετε τον Συριζα στις εκλογες που μας περασαν και του Μαιου και του Ιουνιου…και το ειδαμε ξεκαθαρα οταν σε καθε ομιλια σας εισασταν και εσεις και οι αλλοι… ο Τσιπρας ο Τσιπρας ο Τσιπρας ο Τσιπρας…..
      ασε κάποιε μη μας βγειτε κι απο πανω

  • Αγαπητέ Γιώργο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο Πράσσος είναι αγωνιστής και είχε το θάρρος να κατέβει. Εμείς σερνόμαστε πίσω από την παρέα του Κουκουλόπουλου που τον ενδιαφέρει μονο πως θα βγει ο ιδιος και η ξαδερφη του Ζεμπιλιαδου για αυτο και εστειλε και αλλα στελεχη σε αυτην προσπαθωντας να ξεγυμνωσειπολιτικα το Μαλουτα.
    Εμείς καθήσαμε με το σοκ της ηττας για να δεχθουμε (;) την πολιτική επέλαση τους και αλλοίωση μας. Όσοι υπάκουσαν προφανώς και δεν ειναι κατακριτέοι.
    Είμαστε δυο οικογένειες πυυ ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσουμε τωρα Πράσσο και τοους κεντροαριστερούς του Αμανατίδη.
    Για να μην μας περνούν για α-πολιτικους!

  • Καλό είναι όταν τοποθετείται κάποιος και το κείμενο έχει μόνο τη δική του υπογραφή να μην θεωρεί ότι τον ακολουθούν και άλλοι.

  • Θα πληρώσει την ανυπαρξία τους στην Εορδεία όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ντροπή ουρά του Δημάρχου ψάξτε το γιατί πολλά τα ερωτηματικά
    Το ΠΑΣΟΚ εορδαίας άραγε υπάρχει ;
    Μπράβο στους παλιούς και νέους αγωνιστές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν κάθοδο στις εκλογές δυστυχώς δεν εκπληρώθηκε πλήρως η κάθοδος στις εκλογές για τον Δήμο Εορδαίας

  • Αλήθεια γιατί ο κ.Κοτζιας έγραψε ένα βιβλίων 1.000 σελίδων για να αιτιολογησει-δικαιολογησει την συνθήκη των Πρεσπών ;
    Αν διάβασες το βιβλίο του και από την εφαρμογή της στην πράξη κρίνεις ότι ήταν η συμφωνία επωφελής για την Ελλάδα;
    Είναι άλλο το θέμα αν έπρεπε να υπογραφεί συμφωνία η όχι και άλλο να υπογραφεί κάτι σε βάρος μας,όπως η πραγματικότητα αποδεικνυει
    Και από ποτέ είναι εθνικιστής κάποιος που έχει διαφορετική άποψη και θέση από την δική σας
    Οι ταμπέλες που έμαθες να κολλάς από το κόμμα που ξεκίνησες και το εγκατέλειψες δεν προσφέρουν τίποτα

  • Αλήθεια γιατί ο κ.Κοτζιας έγραψε ένα βιβλίων 1.000 σελίδων για να αιτιολογησει-δικαιολογησει την συνθήκη των Πρεσπών ;
    Αν διάβασες το βιβλίο του και από την εφαρμογή της στην πράξη κρίνεις ότι ήταν η συμφωνία επωφελής για την Ελλάδα;
    Είναι άλλο το θέμα αν έπρεπε να υπογραφεί συμφωνία η όχι και άλλο να υπογραφεί κάτι σε βάρος μας,όπως η πραγματικότητα αποδεικνυει
    Και από ποτέ είναι εθνικιστής κάποιος που έχει διαφορετική άποψη και θέση από την δική σας(σου)
    Οι ταμπέλες που έμαθες να κολλάς από το κόμμα που ξεκίνησες και το εγκατέλειψες δεν προσφέρουν τίποτα

  • Αν η ΖΕΠιλιάδου σας υπόσχονταν θέσεις αντιπεριφερειάρχη, όπως πριν χρόνια είχε κάνει ο Ιορδάνης, δεν θα τη στηρίζατε; Αμάν πια αυτά τα παζάρια σας! Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τους μηχανισμούς σας και στηρίζει τον έντιμο Πράσσο!

  • Το τι θα κάνει ο Μητλιάγκας, ουδόλως μας ενδιαφέρει.
    Ο Πράσσος είναι ο πιο έντιμος και καθαρός αγωνιστής.
    Δεν σέρνεται πίσω από κομματικές γραμμές και προστάτες.
    Κάποια ώρα η κοινωνία πρέπει να μάθει να εκτιμάει και να τιμάει αυτούς που αγωνίζονται γι αυτήν!

    • Θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει για αυτή την στήριξη ο ίδιος ο Πράσσος αφού είναι “έντιμος και καθαρός αγωνιστής”. Η στήριξη από τον Μητλιαγκα δόθηκε μετά από συζήτηση ή από μόνος του για δικά του συμφέροντα αποφάσισε να τον υποστηρίξει παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματος που όπως ισχυρίζεται ανήκει?

      • Η Ζεμπιλιαδου είναι τρίτη και καταιδρωμενη. Φαίνεται από το αδύναμο ψηφοδέλτιο της. Ψηφίζουμε Πράσσο τουλάχιστον να δείξουμε τη δύναμη μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενώθηκε με το ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουμε Ζεμπιλιάδου που είναι κομματική και καταφερόνταν εναντίον μας!

  • Απλά θα υπενθυμίσω ότι ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τελευταίος στις εκλογές.
    Τον Στέφανο τον Πράσσο τον στηρίζουμε. Πάντως εσάς και κάποιος άλλους δεν τους έχουμε δει στον δρόμο πολλά χρόνια τωρα

  • Υπογράφεις μόνος το κείμενό σου αλλά αφήνεις υπονοούμενα και για άλλους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, δεν είναι σωστό. Σεβαστή η άποψή σου αλλά αυτή η “προσωπική” κόντρα με τον Π.Κ. δεν έχει καμιά σημασία για την πολιτική.

  • Γιατί όσοι πατριώτες που τιμούν τον τόπο και τη χώρα που γεννήθηκαν, ειναι για σας εθνικιστές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που υπόγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών και παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια δεν αποτελεί μια βλαβερή μειονότητα, μακριά απο την Ελληνική ιστορία και τα Ελληνικά συμφέροντα

    • γιατί η συμφωνία ήταν θετική για τα εθνικά μας συμφέροντα… αλλά κάτι συμπολίτες μας σαν εσένα δεν μπορούν να διακρίνουν την βούρτσα με αλλά….

  • στο δημο στηρίζεις τον κοκκαλιαρη που ο μισος και παραπανω συνδυασμος είναι δεξιοι και σκληροι δεξιοι απ το γραφειο του Κωνσταντινίδη και λες εσυ για αριστεροσυνη. παντα τετοιος ησουνα ομως.

  • Συγχαρητήρια κύριε Μητλιάγκα και όσοι Συριζαίοι ψηφίσετε τον αξιόλογο κύριο Πράσσο. Έτσι, θα διευκολύνετε για ακόμη μια φορά την ΝΔ.
    Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί κάποιοι σας συγκρίνουν με τη ΝΔ… Εσείς θα στηρίξετε τη δεξιά για ακόμη μια φορά…

  • Γιώργο, η αδυναμία σου να σκεφτείς συλλογικά εδώ και δεκαετίες σε οδήγησε σε συγκρούσεις, σε προσωπικές επιθέσεις, σε ανύπαρκτες σκευωρίες και άλλα πολλά… Χαντάκωσες πολλούς συντρόφους μας για την υστεροφημία σου και λειτουργούσες με την λογική του νάρκισσου…Ο καθένας αντλεί ικανοποίηση από την ζωή για μικρά ή μεγάλα πράγματα, για την κοινωνική και προσωπική επιβράβευση, για την αναγνώριση από τρίτους χωρίς συνδεόμενα συμφέροντα, για το γεγονός ότι υπάρχει και προσφέρει χαρά και ασφάλεια στην ομήγυρη.. Κάνε επιτέλους την αυτοκριτική σου και κατάλαβε ότι η διασπαστική σου φυσιογνωμία περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε εσένα τον ίδιο και την κοινωνία μας…

  • Αν ψηφίζεις με αυτή τη λογική , πολυ σύντομα θα φας τους ακροδεξιούς στη μάπα. Εσύ δεν εισαι αριστερός. Παρτάκιας είσαι, και σίγουρα δε σε χρειάζετει ο Πράσσος.

  • Ο Στέφανος είναι μαχητής και πάντα παρών. εσείς που τον επαινειτε και θα τον ψηφίσετε αν και σε άλλο κομματικό σχηματισμό γιατι δεν είστε μαχητές και παρόντες;
    Αυτό εξηγεί καλά και το ποσοστό σας και γιατί εάν κατέβεις αυτόνομος ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια ίσως και να μην έπιανε το 3%

  • Ο κ. Πράσσος είναι από τις ελάχιστες σοβαρές φωνές της αυτοδιοίκησης. Όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.

    Έχω εκφράσει πολλάκις μέσω των σχολίων του kozan.gr οτι συμφωνώ με τον κ. Πράσσο σε πολλά ζητήματα παρόλο που μας ιδεολογικά βρισκόμαστε σε διαφορετικούς χώρους. Τα “οπαδικά” όμως δεν χωράνε στην αυτοδιοίκηση και γι’αυτό δαγκωτό στον κ. Πράσσο.

    Καλή επιτυχία!

  • Όσοι εξαπολύετε μυδρουσ κατα του Μητλιαγκα αν είχατε λίγη τιμιότητα και θαρος θα του τα λέγατε όταν διέπραττε τα «εγκλήματα» που του καταλογίζετε , για να αποφύγετε τις συνέπειες που του φορτώνετε.!
    Τώρα κρύβεστε πίσω από την άτολμη ανωνυμία σας γιατί δε μπορείτε να απαντήσετε επι της ουσίας επειδή είστε μέρος του προβλήματος της καθυστέρησης…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι