kozan.gr: Πολυτίμη Φαρμάκη, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του Γιώργου Αμανατίδη μ’ ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα βιογραφικά

6 Σεπτεμβρίου 2023
12:54

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη όπου ζω με το σύζυγό μου, Ευάγγελο Καζάκο- Ιατρό Βιοπαθολόγο και τα δυο μας παιδιά, την Πηνελόπη και τον Γιάννη. Έχω καταγωγή από τη Σιάτιστα με πατέρα το Μικροβιολόγο Μιχάλη Φαρμάκη και μητέρα τη Νηπιαγωγό Πόπη Φαρμάκη.
Είμαι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΠΔΜ στο αντικείμενο «Δίκαιο και διαχείριση φυσικών πόρων με έμφαση στους υδατικούς πόρους».

Έχω πτυχίο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και είμαι Διδάκτορας, Υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Τμήμα Γενικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον είμαι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Εγκληματολογία, στο Δίκαιο και τις Πολιτικές της Ε.Ε. (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Από το 2004 διδάσκω Περιβαλλοντική νομοθεσία και παράλληλα την ίδια εποχή, εντάχθηκα στην ομάδα της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑ.ΔΥ.ΜΑ Α.Ε.) ως νομικός σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας, νομοθεσίας δημοσίων έργων και υλοποίησης ΣΔΙΤ.

Από το 2007 έως σήμερα, έχοντας σαν εργαλεία τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων και τον «Καλλικράτη», συνέβαλα ενεργά στη διαχείριση μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Περιφέρειας μας ως νομικός σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας – ΑΝΚΟ Α.Ε. (μετεγκαταστάσεις οικισμών, τηλεθερμάνσεις, νομικά πρόσωπα των Δήμων, ευρωπαϊκά προγράμματα) Παράλληλα, κατά τη χρονική περίοδο 2010-2021, παρείχα νομικές συμβουλές στο Enterprise Europe Network (ΕΕΝ), σε θέματα ίδρυσης και εγκατάστασης επιχειρήσεων. Επίσης υπήρξα νομικός σύμβουλος στα Κοινοτικά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης – Άξονας 4 για την περίοδο 2007-2013 όπως και στα Κοινοτικά Προγράμματα LEADER/CLLD για την περίοδο 2014-2020, σε θέματα προκηρύξεων, συμβάσεων καθώς και στη διαδικασία αξιολόγησης επενδύσεων.

Ως ενεργός πολίτης η αγάπη που έχω για την Κοζάνη και την Περιφέρεια εκφράστηκε με τη συνεισφορά μου την περίοδο 2018-2019, ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και από το 2020 έως και σήμερα ως Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, είμαι μέλος της Επιτροπής Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες καθώς και μέλος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης.

Συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική μου εμπειρία μέσα στη νέα εποχή των προκλήσεων της δίκαιης μετάβασης σε μια μεταλιγνίτη εποχή για την Περιφέρεια μας, έχω ως κύριο μέλημά να συμβάλω στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, στην ορθολογική διαχείριση και χωροθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην καινοτόμο ανάπτυξη της αγροτικής καλλιέργειας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής αλλά πάντοτε με σεβασμό στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

7 σχόλια

  • ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΤΟΠΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ κ.ΦΑΡΜΑΚΗ.ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

    • Κρίμα για το λόγο και τη ρητορική που χρησιμοποιείται. ΤΕΙ δεν υπάρχουν πια ( ευτυχώς ή δυστυχώς) Ν. 4610/19.
      Το πρώην ΤΕΙ προφανώς και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ήταν από τα χειρότερα της χώρας. Μπορεί να μην ήταν τέλειο αλλά όχι και το χειρότερο.
      Κάντε γόνιμη κριτική , δώστε προτάσεις και προτείνετε λύσεις .
      Αν πάλι η κυρία Φαρμάκη δεν σας κάνει , μην την ψηφίζεται δεν είναι υποχρεωτικό.
      Κατεβείτε εσείς υποψήφιος / α πείτε μας ποιος/ ποια είστε και αφήστε να σας κρίνουμε , γόνιμα, ήρεμα και πολιτισμένα .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.