kozan.gr: Συνέντευξη τύπου Γ. Ζεμπιλιάδου: «Η πολιτική ως αντίδοτο  στην τοξικότητα – Θα έχουμε ένα πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα και θα το τροφοδοτούμε διαρκώς – Σ’ αυτή την πενταετία η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας παίζει το τελευταίο της χαρτί – Ο σημερινός Περιφερειάρχης πήρε ένα “ξεκινημένο” πρόγραμμα 294 εκ. και είναι ακόμη στο 79% της απορρόφησης μετά από 9 χρόνια» – Κριτική και σε Αμανατίδη για πράγματα που δε διεκδίκησε ως βουλευτής αλλά κι όταν ήταν Διευθυντής στην ΑΝΚΟ” (Bίντεο 25′)

6 Σεπτεμβρίου 2023
13:38

Στη δημοσιοποίηση των βασικών αξόνων του προγράμματός της, το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Σε συνέντευξη τύπου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η κ. Ζεμπιλιάδου ζήτησε από τους ανθυποψήφιους της  να μην χαρακτηριστεί αυτή η προεκλογική περίοδος από τοξικότητα και να κυριαρχήσει η ανάπτυξη και το παραγωγικό αύριο.

Η κ. Ζεμπιλιάδου είπε πως τόσο ο Γιώργος Κασαπίδης όσο και ο Γιώργος Αμανατίδης, δημιούργησαν ένα τοξικό κλίμα που συνεχίζεται με ακραία πόλωση. «Δεν μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν τα προγράμματα για το μέλλον της περιφέρειας και οι πολίτες να επιλέξουν την καλύτερη πρόταση. Αντιθέτως, μπαίνουν σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην έχει μιλήσει κανείς για τα προβλήματα αυτής της περιοχής και τις προτάσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ζεμπιλιάδου έθεσε ως βασικό διακύβευμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών το «γύρισμα» της ενεργειακής μετάβασης προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος της είναι τέσσερις:

  • Η εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος για τα 80.000 νοικοκυριά της περιφέρειας και η εξασφάλιση επαρκούς ενεργειακού χώρου που θα δοθεί κατά προτεραιότητα στην Δυτική Μακεδονία.
  • Να μην επιτραπεί στην ΔΕΗ να «αποδράσει» από την περιοχή χωρίς να αποκαταστήσει τα ορυχεία και χωρίς πρόβλεψη για το κόστος αποκατάστασης που φτάνει τα 2 δις ευρώ.
  • Η διαχείριση του ταμείου δίκαιης μετάβασης να γίνεται από την Περιφέρεια
  • Εφαρμογή προγράμματος άμεσης παρέμβασης στην Δυτική Μακεδονία για να σταματήσει η ραγδαία ύφεση.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» μίλησε για μια περιφέρεια που θα πρέπει να έχει συνδυασμένες μεταφορές και υποδομές (αεροδρόμια και οδικό δίκτυο) προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην ανταγωνιστικότητα και να προσελκύσει επενδύσεις. Δεσμεύτηκε πως θα στηριχθούν οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού και πως θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά τα διαθέσιμα κονδύλια.

Μίλησε για δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα πενταετίας που θα δημιουργηθούν από τον πρωτογενή τομέα και τα αρδευτικά, τις εργασίες στις αποκαταστάσεις και από ουσιαστικά προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας με στόχο να «γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ένα πραγματικό υπόδειγμα Δίκαιης Μετάβασης» ανέφερε.

«Οι Δυτικομακεδόνες μπορούν και το έχουν αποδείξει. Μαζί θα αξιοποιήσουμε άμεσα τα διαθέσιμα κονδύλια και θα τροφοδοτούμε συνέχεια το πρόγραμμα της επιχειρηματικότητας. Αυτή την πενταετία η περιφέρειά μας παίζει το τελευταίο της χαρτί και οι κύριοι Κασαπίδης και Αμανατίδης έχουν τεράστια ευθύνη ο ένας ως Περιφερειάρχης και ο άλλος ως κυβερνητικός βουλευτής που πήραν ένα πρόγραμμα 290 εκατ. και δεν κατάφεραν να το απορροφήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για το πως θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, είπε πως θα βελτιώσει τους ρυθμούς αξιοποίησης, θα διαπραγματευτεί με την Κυβέρνηση και να θα διεκδικήσει ξ διαχείριση των κονδυλίων να γίνει στην περιοχή και όχι Αθηνοκεντρικά και θα εφαρμόσει μια επιτελική λειτουργία της Περιφέρειας και όχι δημοσιουπαλλική.

Ρεπορτάζ www.xronos-kozanis.gr

23 σχόλια

  • Η εξίσωση δείχνει έλλειψη πολιτική παιδείας και πολιτικό καιροσκοπισμό.
    Να κανει και ο Αμανατίδης κριτικη για τη ΔΕΠΕΠΟΚ (μιλήστε για το μελλον) και πως θα φυγει αυτος που οπισθοδρομησε την περιοχη μας. Για να γινεις πιστευτη

    • Η Ζεμπιλιάδου παντού έκανε έργο. Εσύ τι ακριβώς θέλεις για τον Αμανατίδη. Να του πλέκουν το εγκώμιο σε στημένες συνεντεύξεις; Γεωργία πέστα όλα

    • Η Γεωργία μίλησε για μεσσίες και μεσίτες. Είναι αλήθεια ότι βλέπουμε γύρω μας προήλθε από μεσσίες και μεσίτες που λειτούργησαν είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στο κοινοβούλιο. Συνεργάστηκαν με δημάρχους αντιδημάρχους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι με τη σειρά τους παραχώρησαν χιλιάδες στρέμματα δημοτικών εκτάσεων έναντι πινακίου φακής. Ο κόσμος το ξέρει το βλέπει και πρέπει να αντιδράσει. Ο τόπος κατηφορίζει εδώ και καιρό και είναι η τελευταία ευκαιρία στον αντιδράσουμε συλλογικά. Μία προσπάθεια η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να προβληθεί είναι αυτή του Κοζάνη τόπος να ζεις. Νέοι αυθαίρετοι και ορεξάτοι συμπολίτες μας θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη να βγάλουν τον τόπο από το τέλμα. Ας τους βοηθήσουμε.

  • Κυρία Ζεμπιλιαδου θα ήτνα πολύ χρησιμο να μιλησετε και μια φορα χωρις κομματικες παρωπίδες. Δε βοηθα.
    Αντιμετωπίστε πρώτα το κόμμα σας και την πολιτική απαλλοτρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και μετα μιλαμε

    • Κομματικές παρωπίδες η Ζεμπιλιάδου; Αμανατίδης και Κασαπίδης σφάζονται ποιος αγαπά πιο πολύ τον Μητσοτάκη. Αλλά κατάλαβα σας τσούζει που την Γεωργία την στηρίζουν άνθρωποι από όλους τους χώρους

      • Παιδιά είπαμε να λέμε και καμμιά υπερβολή αλλά όχι και έτσι. Μόνο ένας συνδυασμός είναι ανεξάρτητος. Δε χρειάζεται να λέμε ονόματα διότι σέβομαι ότι αφορά χώρο που δεν θα ψηφίσω

  • Η μόνη που μιλάει για την τοπική επιχειρηματικότητα. Ο Κασαπίδης δεν μπόρεσε να μοιράσει ουτε το έτοιμο χρήμα, ο Αμανατιδης μεγάλες εταιρείες της κυβέρνησης (φωτοβολταϊκά και Ζευγαρολιβαδο). Ουτε μεσσίες ούτε μεσίτες. ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ γιατί είναι η μόνη που μπορεί. Οι άλλοι δείξαν το ποιοι είναι στο ντιμπέιτ.

    • Το λάθος της Ζεμπιλιαδου είναι ότι εξίσωσε τον Κασαπιδη με τον Αμανατίδη. Δέχθηκε ως δεδομένο τη λάσπη; Μήπως γιατί τη βόλευε;
      Ο κόσμος ξέρει για αυτό και δεν ψήφισε και Ανδρουλακη

    • Η κεντροαριστερά έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της με τον τεράστιο Ανδρέα που έδωσε πνοή σε κάθε Έλληνα. Έγιναν και λάθη. Ο Μητλιαγκας είναι ένα από αυτά. Υπάρχουν χιλιάδες υγιή κεντροαριστερά μυαλά που στηρίζουν ΕΛΠΊΔΑ για το καλό του τόπου και όχι για προσωπικά συμφέροντα.

    • Τοξικότητα επειδή είχε θέσεις, προτάσεις και προγραμματικό λόγο αλλά ανέβαζε τους τόνους σε αποτυχημένες κομματικές προσπάθειες ελέγχου μιας ολόκληρης περιφέρειας δεν είναι τοξικότητα. Είναι στοιχειώδης αξιοπρέπεια απέναντι στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική. Πράγματα που δεν έχουν οι γυρολόγοι αποτυχημένοι των Γιώργηδων που κρατάνε σε κομματική ομηρεία με τις ματαιοδοξίας τους το δύσμοιρο τόπο μας

  • Η διαφορά είναι κ. Ζεμπιλιάδου πως οι δύο που κρίνεις κάποτε εξελέγησαν σε κάποια θέση ευθύνης και άλλοτε πέτυχαν ή απέτυχαν.

    Εσύ πάντα αντιπολίτευση, κρίνεις και κατακρίνεις εκ του ασφαλούς…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι