Γεννήθηκε το 1976 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, κατάγεται από τα χωριά Κοιλάδα και Ακρινή του πρώην Δήμου Ελλησπόντου και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) Πάτρας.

Έχει υπηρετήσει εθελοντικά στην ειρηνευτική δύναμη Κοσσόβου (KFOR) ως έφεδρος Λοχίας του 507 Μηχανοκίνητου Τάγματος της ΕΛΔΥΚΟ, το οποίο αντικατοπτρίζει τον αφοσιωμένο χαρακτήρα του και την ικανότητά του να λειτουργεί αποτελεσματικά σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2002 και εκλεγμένο μέλος της Τοπικής Επιτροπής του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του ομίλου ΔΕΗ ΑΕ.

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2003, συνεργαζόμενος με εταιρίες όπως η Ηλεκτροτεχνική ΑΤΕΒΕ, η RODAX ATEE, η ΜΕΤΚΑ ΑΕ κ.λπ., υλοποιώντας και συμμετέχοντας σε σημαντικά ενεργειακά έργα στη Δυτική Μακεδονία. Από τον Μάρτιο του 2011 έως τις αρχές του 2022, εργάστηκε ως Μηχανικός στον Τομέα Λειτουργίας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου του ομίλου ΔΕΗ ΑΕ. Από τον Φεβρουάριο του 2022, είναι Προϊστάμενος του Τομέα Συντήρησης του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V του ομίλου ΔΕΗ ΑΕ.

Με τις στέρεες τεχνικές γνώσεις, την εμπειρία διαχείρισης έργων και την ικανότητά του να αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της Δυτικής Μακεδονίας.