Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεσες ενέργειες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί του Βελβεντού»

8 Σεπτεμβρίου 2023
15:00

 Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις εκτεταμένες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής του Βελβεντού, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος KTE Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναδεικνύει προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πως «σοβαρές άμεσες ζημιές σε ποικιλίες ροδακινιάς, νεκταρινιάς και μηλιάς, που βρίσκονταν σε στάδιο εμπορικής ωρίμανσης, καταγράφηκαν στην περιοχή Βελβεντού από τις βροχοπτώσεις του τετραημέρου της 4ης έως και 7ης Σεπτεμβρίου 2023».

Επιπλέον, παραθέτει στην Κυβέρνηση όλα τα λεπτομερή στοιχεία του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, από τα οποία προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση ως προς το μέγεθος της ζημιάς, την έντονη προσυλλεκτική καρπόπτωση και τα συμπτώματα συρρίκνωσης του φλοιού και εμφάνισης γραμμώσεων στον φλοιό, που καθιστούν τους καρπούς ακατάλληλους για εμπορία.

«Το γεγονός έλαβε χώρα στην κορύφωση της συγκομιδής του ροδάκινου προκαλώντας σοβαρότατες απώλειες στον όγκο της παραγωγής. Η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί κυριολεκτικά τη βασικότερη πηγή εισοδήματος των κατοίκων», υπογραμμίζει ο Π. Κουκουλόπουλος, ενώ επιπλέον τονίζει πως «οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στον τοπικό ΕΛΓΑ, εύλογα προκαλούν ανησυχία στους παραγωγούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Κοζάνης ζητά από την Κυβέρνηση απαντήσεις, αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί «για την άμεση αποτίμηση των ζημιών, έτσι ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους».

5 σχόλια

  • Πόσες φορές θα πρέπει να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του Βελβεντού από το κράτος κύριε Κουκουλοπουλε;Παγετός, χαλάζι,ξηρασία,κομφούζιο,βιολογικά,επιχειρισιακά προγράμματα κτλ. Ολοι οι Περιφέρεια τρέχει για τους παραγωγούς του Βελβεντού. Υπάρχουν και σε άλλες περιοχές αγρότες κύριε Κουκουλόπουλε,τρέξτε και γιαυτους,Μεσόβουνο,Πύργοι,Μηλοχώρι,Πλατανόρεμα,Φούφα.Γιαυτους κουβέντα.

  • Τι εννοείτε κύριε Πάρη. Θα δώσετε την βουλευτική σας αποζημίωση για να βοηθήσετε όσο μπορείτε τους πληγέντες;. Όχι;. Μόνο λόγια ως συνήθως;

  • Τι εννοείτε κύριε Κουκουλοπουλε;. Θα δώσετε την βουλευτική σας αποζημίωση για να βοηθήσετε όσο μπορείτε τους πληγέντες;. Όχι;. Μόνο λόγια ως συνήθως;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι