Ο Κώστας Πανυτσίδης συνεργάστηκε στενά με τον Γιώργο Αμανατίδη κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας του, υπηρετώντας τον ως επιστημονικός συνεργάτης του. Σήμερα, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η ακαδημαϊκή του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην Ανάπτυξη, τον Σχεδιασμό και τον Προγραμματισμό Εφαρμογών στη Λήψη Αποφάσεων. 

 

Αναλυτικά το βιογραφικό του:

Πανυτσίδης Κωνσταντίνος

 

Γιος του Γιώργου και της Κυριακής, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984 και κατάγεται από τη Σκήτη Κοζάνης. 

 

Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο την Ανάπτυξη, Σχεδιασμό και Προγραμματισμό Εφαρμογών στη Λήψη Αποφάσεων.

 

Διαθέτει 12 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας καθώς έχει εργαστεί ως Ειδικός Πληροφορικής & Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων, συμμετέχοντας σε ερευνητικά & αναπτυξιακά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους, με πληθώρα αρμοδιοτήτων με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας και πληροφορικής και την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν περιβαλλοντικά θέματα.

 

Εργάστηκε ως Συμβασιούχος Διδάσκων συνεργαζόμενος με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης Μέλους της Βουλής των Ελλήνων.

 

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και άρθρα που αναφέρονται σε ζητήματα περιβαλλοντικής πληροφορικής, διαχείρισης φυσικών πόρων, βιώσιμης ανάπτυξης και συστημάτων υποστήριξης λήψης αποφάσεων και έχει εισηγηθεί σχετικά θέματα σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

 

Αποτελεί μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

 

Είναι αρχιδιαιτητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης, Εθνικός Εκπαιδευτής και Παρατηρητής Διαιτησίας.

 

Υπήρξε Διαιτητής Ποδοσφαίρου Super League 2.

 

Αγαπώντας την παράδοση, τον τόπο του και τιμώντας την Ποντιακή του καταγωγή δραστηριοποιήθηκε σε πολιτιστικούς, μορφωτικούς και χορευτικούς συλλόγους ως μέλος και μουσικός ποντιακής λύρας.

Είναι παντρεμένος με τη Στέφη Γεωργοπούλου και πατέρας της Κυριακής 2 ετών.

Αγαπάει τον τόπο του και πιστεύει ότι τα παιδιά μας αξίζουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.