Άρθρο του Βασίλη Μαμάτσιου με αφορμή τις ζημιές που προέκυψαν στις καλλιέργειες του Βελβεντού μετά την πρόσφατη κακοκαιρία

10 Σεπτεμβρίου 2023
13:05
Το Σάββατο στο Βελβεντό είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές που προέκυψαν στις καλλιέργειές τους, από την πρόσφατη κακοκαιρία. Δυστυχώς η ζημιά είναι ολοκληρωτική και έρχεται να προστεθεί ως τελειωτικό χτύπημα σε μια σειρά απωλειών παραγωγής, λόγω καιρικών συνθηκών.
Είναι προφανές πως ο συνδυασμός και ιδιαίτερα ο επικεφαλής μας, Γιώργος Αμανατίδης, θα σταθούν δίπλα στους παραγωγούς του Βελβεντού στο αίτημα για άμεσες αποζημιώσεις με προώθηση των διαδικασιών από τους αρμόδιους φορείς.
Η επίσκεψή μας στους Συνεταιρισμούς και οι συζητήσεις που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως η περιοχή αποτελεί πρότυπο στον πρωτογενή τομέα και την σύνθεση- συνένωση δυνάμεων που απαιτεί ο αγροτικός κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας.
Δεσμευτήκαμε πως όλοι οι Συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, θα συγκροτήσουν ένα  άτυπο συμβουλευτικό όργανο το οποίο θα καταθέτει απόψεις και προτάσεις ώστε όλα τα θέματα του κλάδου να προωθούνται βάση των πραγματικών αναγκών των επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα.
Η «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» δεν αποτελεί άλλωστε τίτλο μιας παράταξης, αλλά τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας μας για τη Δυτική Μακεδονία του αύριο…

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι