1η γιορτή μύθων και παραμυθιών «Καισάρεια…ένα χωριό γεμάτο Παραμύθια» την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη

13 Σεπτεμβρίου 2023
11:55
Κανένα σχόλιο

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης, στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ «Θερινός Κύκλος Λόγου & Τέχνης». Παρουσιάζει, την 1η ΓΙΟΡΤΗ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ «Καισάρεια…ένα χωριό γεμάτο Παραμύθια»

Η 1η Γιορτή Μύθων και Παραμυθιών, διοργανώνεται στην Καισάρεια Κοζάνης, όπου θα συμμετέχουν αφηγήτριες της περιοχής μας, οι οποίες κουβαλούν στη μνήμη τους, βαριά παρακαταθήκη, με μύθους και παραμύθια που οι ίδιες βίωσαν από το στόμα των μανάδων και γιαγιάδων τους. Μαζί μας, με φιλική συμμετοχή, η Αφηγήτρια Κα Βάγια Λαμπροπούλου. Η Γιορτή τούτη, έχει ως στόχο να αναδείξει την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά μας, και να φανερώσει την πολυσημία και διαχρονικότητά τους, με θεματικό άξονα τους μύθους και τα παραμύθια. Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα. Σε αυτό το πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας με την ιστορία, τους μύθους, τα παραμύθια, και την λαϊκή παράδοση.

Η Γιορτή έχει ως σκοπό την πολιτισμική εκπαίδευση και παροχή γνώσεων. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε στη χώρα μας, η λαϊκή προφορική παράδοση μοιάζει να αποτελεί αντίδοτο στην κρίση. Με εθελοντισμό και με ενεργοποίηση των δυνάμεων της κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας της Καισάρειας, αλλά και των υπόλοιπων χωριών. Ακολουθούμε τους ήρωες των μύθων και των παραμυθιών οι οποίοι, πιασμένοι από το χέρι, θα μας πάρουν μαζί τους στο δρόμο που οδηγεί στον τόπο της παραμυθίας, της ελπίδας και της λύτρωσης. Σε έναν τόπο που έχουμε τόσο ανάγκη όλοι μας.

Σε πείσμα των καιρών, η Γιορτή πραγματοποιείται τούτη την Κυριακή 17 του Σεπτέμβρη. Ώρα έναρξης: 7:00 το βραδάκι. Στο παρκάκι του ΠΟΥΤΑ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκριση δημοσιοποίησης της δράσης μας

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Για το

Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.