ΔΤ – Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng

13 Σεπτεμβρίου 2023
13:25
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xiao Junzheng, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΖΕΠ Κοζάνης.

 

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xiao Junzheng, συνοδευόμενος από  τον κ. Zhang Dong, Πρόεδρο Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, 13 μελή  αντιπροσωπεία και τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), κ. Γιάννη Πάιδα, συζήτησε με τον κ. Κασαπίδη τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην ισχυρή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες καθώς και στην εμπορική, πολιτιστική συνεργασία των χωρών.

 

Ακολούθησε ενημέρωση-παρουσίαση, των αναπτυξιακών μέτρων για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», από τον Περιφερειάρχη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη. Επιπλέον, ο κ. Κασαπίδης μαζί με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng και την αντιπροσωπεία του,  επισκέφθηκαν τη ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης, τα Λιγνιτικά πεδία, τον ΑΗΣ Καρδιάς, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, την Μονάδα 5 και την ΑΕΒΑΛ.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, αναφέρθηκε  στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Περιφέρεια αλλά και στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής, για το νέο παραγωγικό μοντέλο στη μετά λιγνίτη εποχή και έχουν σχέση  με τις χρήσεις γης των εδαφών, τις νέες τεχνολογίες που θα διατηρήσουν τον ενεργειακό χαρακτήρα της Περιφέρειας, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

 

Από την πλευρά του ο Zhang Dong, Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι από σήμερα παρουσιάζονται σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη χώρα του, τονίζοντας πως: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Γιώργος Κασαπίδης, επενδύει σε μια Περιφέρεια, η οποία θα γίνει χώρος καινοτόμου ανάπτυξης με πράσινες επενδύσεις».

 

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία σε θέματα επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και αγροτικής παραγωγής με τους αντίστοιχους εκπροσώπους φορέων περιφερειών καθώς και η επικοινωνία των δύο πλευρών προς την επίτευξη των κοινών στόχων που συζητήθηκαν.

 

Στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα χωρίς ήχο για να μην ακούγονται πρόσωπα που ειναι υποψήφιοι

26 σχόλια

    • ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ… ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ…. ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ… τα τρια ΑΑΑ η αλλιως Α+++

  • Οτι και να επινοησετε οτι και να κανετε ο τωρινός κλεινει τον ατυχή κυκλο του στις 8 Οκτωβριου.

    Δεν το εχει να διοικεί κοσμο ουτε να ακούειν τον κοσμο ουτε να σεβεται τους υπαλληλους ουτε να τελειωνει δουλειες

    Δεν το εχει καθολου ομως!

    • επειδή δεν γίνονται όλα σε μια μέρα και επειδή αυτοί που το πιστεύουν και ο προωθούν αυτό και αντίστοιχα αφηγήματα σκέψου λίγο καλύτερα και χωρίς παρωπίδες. Ο τωρινός που λές προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα κάτι που κανείς δεν έκανε ως τώρα. Τι να κάνουμε έτυχε στην “βάρδια του” αυτό το φορτίο και ατο ανέλαβε και σιγά σιγά θα αρχίσουν να φαίνονται αποτελέσματα. Οι δουλειές γίνονται συγκροτημένα και όχι εν βρασμώ ψυχής και πνεύματος. Καλώς η κακώς έτσι είναι η διοίκηση που λες και εσύ.

    • Να τους δείξεις τον τρόπο τον δικό σου… 5 σχόλια σε 15 λεπτά με μόλις 2,99$!
      Μερικοί νομίζετε ότι δεν έχει καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται με τα σχόλια τόσο καιρό με εσάς τους “επαγγελματίες” σχολιαστές για να δείξετε ότι είστε μόνο εσείς… έλεος!

      • Δε χρειάζεται να ξοδευτεί κανείς. Τα καταφέρνει και μόνος του να προκαλεί αρνητικά σχόλια. Το ότι απλά απέτυχε και δεν τον θέλει κανείς δε σου πέρασε απο το μυαλό;

  • Ναι, δεν έχουν πληγεί καθόλου οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τις χώρας από όλα τα Κινέζικα που έχουν ανοίξει, τώρα θα μας κάνουν και CHINA TOWN.
    Δώσανε τα λιμάνια της χώρας στους Κινέζους έναντι πινακίου φακής.
    Κρίμα για την χώρα μας και το έθνος, μας ξεπουλάνε από δω κ από κει.
    Όλο το εργατικό δυναμικό της περιοχής έχει φύγει και όταν και αν γίνουν επενδύσεις θα δουλεύουν με αυτοματοποιημένα συστήματα.

  • Σωθηκαμε. Θα αρχίσει να λεει θεωρίες με τον κολλητο του και αστα να πανε. θα φυγουν οι επενδυτες, οπως τοσοι αλλοι.
    Α θα λεει οτι καθαρισε τα ρεματα 🙂

  • Ολος ο θιασος μαζεμενος να μας κανουν ρεζιλι και στην Κινα τωρα
    Σταθικας Τσιουμαρης Κασαπιδακος…. παλι θα γελανε μαζι μας και στην Κινα χαχαχαχαχαχ!

  • Αυτοί οι παραπάνω εκφράζουν μια μιζέρια που μόνο κακό κάνει στη περιοχή. Μάθετε να εκτιμάται όταν γίνονται κάποιες καλές προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής.

    • Αφενός η μιζέρια είστε εσείς προσωποιημενη από το 19 που σας τρώμε στη μάπα
      Αφετέρου πάνε στο γιατρό να σου αλλάξει γυαλιά άμα βλέπεις ανάπτυξη εσύ

  • Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας!

    Κ. Κωνσταντινίδη συνεχίζετε να έχετε τον νομό Κοζάνης στο επίκεντρο!!

    Τιμάτε τον νομό σας, όπως σας τίμησε!!

  • Οι Κινέζοι ήλθαν ν αγοράσουν όλη την Κοζανη,
    να την κάνουν κινέζικο μαγαζί.
    Κι απέξω θα γράφει η πινακίδα
    Τσο ζά νι( κοζανη)
    Πως να γελασεις με τόσα καρναβάλια,εκτός
    από τους φίλους μας κινεζους;

  • τα τρολσ Αμανατίδη έχουν πολλές εργατοώρες να γράψουν ακόμα, άραγε νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι με τις κακοήθειες που γράφουν?

  • Άντε καλά οι Κασαπίδης τζιουμαρης Κωνσταντινιδης στο τραπέζι των συσκέψεων ….ο Δήμου ο υπευθυνος του γραφείου του Κωνσταντινιδη τι στρώθηκε εκεί πρώτη μούρη;;;μετέφραζε τα κινεζικά;;;Έλεος πια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.