Δήμος Κοζάνης: Μερικές χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Κοζάνη – Ηρακλής: “η Περιφερειακή Αρχή δεν εξέδωσε τη σχετική άδεια που αιτήθηκε η ΠΑΕ Κοζάνης, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η πλευρά του Δήμου Κοζάνης προβάλλοντας εχέγγυα σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα”

13 Σεπτεμβρίου 2023
22:48

Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη μη έκδοση άδειας διεξαγωγής του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΠΑΕ Κοζάνη και την ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης στο ΔΑΚ, από την αδειοδοτούσα αρχή που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ότι:

Το 2005 εκδόθηκε η αρχική άδεια λειτουργίας του ΔΑΚ, από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, η οποία μετά από διαδοχικές ανανεώσεις και παρατάσεις που προκύπτουν από το Νόμο βρίσκεται σε ισχύ έως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα την Εγκύκλιο 2 της 29/12/2017 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με βάση την ισχύουσα άδεια λειτουργίας του ΔΑΚ και την προσφάτως εκδοθείσα ΚΥΑ (ΦΕΚ 5252/Β/30-8-2023) για νέα παράταση των υφιστάμενων αδειών λειτουργίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορούσε να εκδώσει άδεια διεξαγωγής του σημερινού αγώνα κυπέλλου, δεδομένου ότι πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις που έθετε η ανωτέρω ΚΥΑ.

Μετά από έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, η οποία εξέφραζε τις επιφυλάξεις της για την ομαλή διαχείριση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, η Περιφερειακή Αρχή δεν εξέδωσε τη σχετική άδεια που αιτήθηκε η ΠΑΕ Κοζάνης, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η πλευρά του Δήμου Κοζάνης προβάλλοντας εχέγγυα σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, με συνέπεια εν τέλει αυτός να αναβληθεί  με απόφαση της ΕΠΟ που είναι η διοργανώτρια αρχή.

31 σχόλια

    • Την άδεια δημοσιεύστε κ. Δήμαρχε την άδεια λειτουργίας του γηπέδου και αφήστε τα εχέγγυα… Δεν χρειάζονται ΕΧΕΓΓΥΑ, χαρτιά χρειάζονται και η ΑΔΕΙΑ την οποία δεν έχετε..

      • Απορώ πώς ο Λάζος δεν είπε “Επιφυλάσσομαι”.
        Κολυμβητήριο; Κλειστό!
        Κλειστό Λευκόβρυσης; Κλειστό!
        Γήπεδο; Κλειστό!
        2ο νεκροταφείο; Ποτέ!
        Νότιος Περιφερειακός; Τι είναι αυτό;
        Διαγραμμίσεις διαβάσεων; Τι είναι αυτό;
        Αδέσποτα; Γεμίσαμε!
        Σαμάρια στο δρόμο του Ξενία για ένα ρουσφετάκι, αλλά στα σχολεία “απαγορεύεται”.
        Λάζο, ακόμα να πας σπίτ’;

    • Όλα αυτά την τελευταία στιγμή λίγες ώρες πριν τον αγώνα τα ειδανε? όποιος εμπλέκεται σε αυτή τη χώρα σε μια κατάσταση την τελευταία στιγμή ψάχνει να απεμπλακεί.. αστυνομία δήμος και περιφέρεια το μπαλάκι κάνει βόλτες μεταξύ αυτων

    • Η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί να γίνει το παιγνίδι, η περιφέρεια ότι δεν υπάρχει άδεια του γηπέδου, δεν υπάρχει πυρασφάλεια, και ο Δήμαρχος λέει για …εχέγγυα…

      Κύριε Δήμαρχε δημοσιεύστε την άδεια του γηπέδου τώρα…

      βέβαια δεν θα το κάνετε γιατί απλά δεν υπάρχει.

  • Κασαπίδης μαλούτας η χειρότερoi στο νομό Κοζάνης τον έχουν καταντήσει το νόμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και εμείς αντί να βγούμε στους δρόμους και να τους τελειώσουμε είναι μερικοί που τους ψηφίζουν κιόλας έλεος

    • Ο Καδαπιδης εφάρμοσε το νόμο. Είναι δυνατόν σε έναν δήμο που συνδιοικείται από τόσους ποδοσφαιριστές ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΑΓΓΙΡΙΔΗΣ κλπ να συμβαίνουν αυτά?
      Ο Μαλούτας απλά έκανε ότι κάνει εδώ και χρόνια ΤΙΠΟΤΑ.

  • Το σκηνικό πλέον είναι γελοίο. Πετάτε το μπαλάκι μεταξύ σας οι τρεις αρμόδιοι φορείς και υπεύθυνοι για την αναβολή του ματς,αστυνομία,δήμος και περιφέρεια…

  • Πως πηρε παράταση η αδεια του 2005 με εγκυκλιο του 2017 ωρε;
    Ειναι επικίνδυνο να μην καταλαβαινει τι διαβάζει ολόκληρη δημοτική αρχή.

  • η σουπερ λιγκ 2 δε θέλει παλιές αδειες με χαμηλά στανταρ. 1000 φορές να ανανεώσεις την υφιστάμενη είναι κουρελόχαρτο αλλά να χαμε να λέγαμε στο δήμο.
    πρέπει να γίνουν έργα για νέα έγκυρη άδεια. ούτε η αστυνομία θα δίνει το οκ και σε απορρίπτουν τα κεντρικά της σουπερ λιγκ 2.. δε σηκώνουν αστεία με άδειες ασφαλείας

  • Αυτή η Κασαπιαδα τελικά έχει πολλά επεισόδια μεχρι το τέλος της τον Οκτώβρη.
    Βλεπεις το αποφευγω τις ευθυνες παντου τελικά εχει επιπτωσεις

  • Όλα τα λεφτά η στάση της Κοζάνης Μούτοι γιατί άραγε ;
    Αν συνέβαινε σε οποιαδήποτε ομάδα αυτό θα είχε ταράξει τα νερά Η Κοζάνη όμως ανταποδίδει στον δήμο τις υπογραφές για τα καθρεφτσκια

  • Ταυτόχρονα, η Αστυνομία εκτιμώντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για εντάσεις και κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας του γηπέδου, είναι κάθετα αρνητική με τη διεξαγωγή του αγώνα και τη θεωρεί παράνομη λόγω της μη ύπαρξης άδειας λειτουργίας του ΔΑΚ Κοζάνης, έχοντας ενημερώσει σχετικά και την Εισαγγελία με σκοπό την παρέμβαση Εισαγγελέα σε περίπτωση που διεξαγόταν ο αγώνας.

  • ο άλλος πάλι ; Πόσο προβατάκι είσαι ρε Βασιλάκη .Με τις ανακοινώσεις σου Δε βαρέθηκες να γλύφεις ;
    Αν ήταν άλλοι θα τους είχες ξεσκίσει με τη συμπεριφορά που δείχνουν στους φιλάθλους αλλά κ σ εσένα …

  • Ρε Μαλουτα μας δουλεύεις το γήπεδο του δήμου χωρίς άδεια και σου φταινε η περιφέρεια κτλ. Τα παροπονα στους φίλους σου με τα φωτοβολταϊκά… αλλού της πονηριές σας ..τελειώσατε….

  • Εγώ να ρωτήσω κάτι η ομάδα εδώ και χρόνια αν κατάλαβα καλά ήταν Γ κατηγορία.

    Τώρα που πήγε Β κατηγορία τι αλλαγές έγιναν στο γήπεδο? Γιατί δεν είδα κάτι

  • Άδεια για το ΔΑΚ δεν υπάρχει.

    Για την ιστορία, το 2017 κατατέθηκε φάκελος για αδειοδότηση του ΔΑΚ. Απορρίφθηκε και από τότε είναι χωρίς άδεια.

    Μαλούτα δημοσιοποιείς την άδεια που λες ότι έχεις ή πάλι ψέματα λες.
    Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι και η αστυνομία στο έγγραφό της λέει ψέματα.

    Αλλά αυτοί είστε. Ώρα να σας στείλει ο λαός στα σπίτια σας.

    Όχι άλλο κάρβουνο, ξυπνήστε.

  • ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ?

  • Η ΠΑΕ Κοζανη γιατι δεν βγαζει καποια ανακοινωση ως αμεσα θιγόμενη; Μηπως γιατι είναι κολητοι με τον Μαλούτα λόγω των φωτοβολταϊκων;

  • Ας μας πει ο Δήμος Κοζάνης, που ήξερε από τη λήξη του πρωταθλήματος, ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ, τι παρεμβάσεις έκανε για να είναι, έστω και κατά προσέγγιση, το γήπεδο κατάλληλο για διεξαγωγή αγώνων τέτοιοι επιπέδου.
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!
    Και με όλα αυτά που γίνονται την τελευταία περίοδο με την έξαρση του χουλιγκανισμού, έχει και απαιτήσεις από την Αστυνομία και την Περιφέρεια, να συνεναίσουν στη διεξαγωγή του αγώνα, σε ένα γήπεδο που δεν έχει ΚΑν άδεια!!!
    Πολύ καλά έκανε και η Αστυνομία και η Περιφέρεια!
    Ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Δήμος και καλά θα κάνει η Διοίκηση της ομάδας να κρατάει μικρό καλάθι όταν την διαβεβαιώνουν οι συγκεκριμένη ομάδα για “εχέγγυα”! Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από το υπόδειγμα εύρυθμης λειτουργίας, το Δήμο Κοζάνης! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

  • Μαλούτα δρόμο εδώ και τώρα τέλος μας κοροϊδεύεις για ακόμα μια φορά, η μήπως είχε και το αθλητικό τμημα του Δήμου να ασχοληθεί με τη αποληγνιτοποίηση όπως είχε το τμήμα πρασίνου και δεν κόπηκαν τα χόρτα τόσα χρόνια στον Δήμο? Μαλούτα ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.