Σχόλιο αναγνώστριας στο kozan.gr: Και ολοκληρώθηκε το ‘έργο πεζοδρόμησης’ στην Άνω Κώμη Κοζάνης – Η ασφάλεια πάει περίπατο;

14 Σεπτεμβρίου 2023
00:38

Και ολοκληρώθηκε το ‘έργο πεζοδρόμησης’ στην Άνω Κώμη Κοζάνης! Ολόκληρα 100-120 μέτρα πεζοδρομίου έγιναν σε σημείο του χωριού που, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν εξυπηρετούνται και πολλοί, αλλά, όπως είπε και ο πρόεδρος, έπεται συνέχεια …

 

Προεκλογική σκόνη στα μάτια των κατοίκων…  Αλλά το πιο ωραίο σε αυτό το πεζοδρόμιο είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί η πρόσβαση για τα άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, έχουν κινητικές δυσκολίες ή προβλήματα όρασης! (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον πρόεδρο). Άρα εμείς, οι χρήστες αμαξιδίων, πάλι από το οδόστρωμα θα πηγαίνουμε!

 Ίσως στο υπόλοιπο έργο, στην πεζοδρόμηση των υπόλοιπων δρόμων του χωρίου, τις επόμενες τετραετίες θα το προβλέψουν… Και να μου πείτε, καλά, κάνεις έτσι για 120 μέτρα στην άκρη του χωριού απ’ όπου περνάς 2-3 φορές το χρόνο; Εδώ στην πόλη της Κοζάνης τα προσβάσιμα πεζοδρόμια είναι μετρημένα!

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα, το θέμα είναι ότι το 2023 ξεκινάει  ένα έργο στο οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Και τι είναι να κάνεις ράμπες στις διασταυρώσεις για να μπορεί να περάσει κάποιος με αμαξίδιο, με παιδικό ποδήλατο ή με παιδικό καρότσι; πώς αυτό γίνεται, χωρίς να έχει σχεδιαστεί, μπροστά στις γκαραζόπορτες κάθε σπιτιού;

Αλλά το να κάνεις μια κατεβασιά στις διασταυρώσεις για να διευκολύνεις την πρόσβαση- θέλει πρόβλεψη!

Να προσθέσω και αυτό, φανταστείτε να είναι βράδυ,  να είσαι με το παιδί σου με το πατίνι, να περπατάς με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο και να βρεις αυτό μπροστά σου!?!?

 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

 

 

 

8 σχόλια

  • Οι πινακίδες σύμφωνα με το πρότυπο του ΕΛΟΤ, εφόσον είναι εντός κατοικημένης περιοχής πρέπει να έχουν ελάχιστο ύψος 2,20 m ώστε να περνάει από κάτω άνθρωπος.

    Βέβαια αν το συγκεκριμένο έργο είναι εκτός σχεδίου πόλης, γεννάται το ερώτημα γιατί κατασκευάζουμε πεζοδρόμια στα χωράφια; Σε κάθε περίπτωση ένας σοβαρός μελετητής όλα αυτά τα λαμβάνει υπόψη

  • Ντροπή στο Δήμο Κοζάνης. Συνεχίζεται η παλιά αντίληψη για τα χωριά, πετάει μια πρόχειρη προεκλογική πλακόστρωση, και άντε απο δω… θέλετε και ράμπες!!!

  • Αγαπητέ μου κύριε η κύρια που κάνεις την καταγγελία από άσχετους μόνο αυτά θα βλέπεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη της Κοζάνης. Μην απορείς λοιπόν. 25 χρόνια έχει ο μαλουτας σαν αντιδήμαρχος
    Και δήμαρχος. Εργο μηδέν. Και να σκεφτείτε σοβαρά τον επόμενο ψήφο σας.

  • Πού να δείτε τα πεζοδρόμια στην Κοζάνη. Στενά, με κολωνάκια σε πολλά από αυτά, με κάδους απορριμμάτων τοποθετημένους σε σημεία που εμποδίζουν τη διέλευση πεζών, με δέντρα και κολώνες φωτισμού που και αυτά εμποδίζουν και με παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αυτό δεν είναι εικόνα πόλης. Ντροπή στους υπεύθυνους. Μαύρο θα φάτε στις εκλογές.

  • Που να δείτε κ στη Λευκοπηγή τα υπέροχα πεζοδρόμια που έγιναν μέσα στο χωριό.Πρεπει να κατέβεις 100 φορές στο δρόμο για να ξαναβρείς πεζοδρόμιο,στα μισά δεν χωράει ούτε η μία πατούσα και για άνθρωπο με αμαξίδιο η μόνη λύση είναι μέσα από τον κεντρικό δρόμο αφού ούτε η μία ρόδα δεν χωράει.Αυτα κ άλλα πολλά ωραία τραγικά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι