Και ολοκληρώθηκε το ‘έργο πεζοδρόμησης’ στην Άνω Κώμη Κοζάνης! Ολόκληρα 100-120 μέτρα πεζοδρομίου έγιναν σε σημείο του χωριού που, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν εξυπηρετούνται και πολλοί, αλλά, όπως είπε και ο πρόεδρος, έπεται συνέχεια …

 

Προεκλογική σκόνη στα μάτια των κατοίκων…  Αλλά το πιο ωραίο σε αυτό το πεζοδρόμιο είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί η πρόσβαση για τα άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, έχουν κινητικές δυσκολίες ή προβλήματα όρασης! (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον πρόεδρο). Άρα εμείς, οι χρήστες αμαξιδίων, πάλι από το οδόστρωμα θα πηγαίνουμε!

 Ίσως στο υπόλοιπο έργο, στην πεζοδρόμηση των υπόλοιπων δρόμων του χωρίου, τις επόμενες τετραετίες θα το προβλέψουν… Και να μου πείτε, καλά, κάνεις έτσι για 120 μέτρα στην άκρη του χωριού απ’ όπου περνάς 2-3 φορές το χρόνο; Εδώ στην πόλη της Κοζάνης τα προσβάσιμα πεζοδρόμια είναι μετρημένα!

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα, το θέμα είναι ότι το 2023 ξεκινάει  ένα έργο στο οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Και τι είναι να κάνεις ράμπες στις διασταυρώσεις για να μπορεί να περάσει κάποιος με αμαξίδιο, με παιδικό ποδήλατο ή με παιδικό καρότσι; πώς αυτό γίνεται, χωρίς να έχει σχεδιαστεί, μπροστά στις γκαραζόπορτες κάθε σπιτιού;

Αλλά το να κάνεις μια κατεβασιά στις διασταυρώσεις για να διευκολύνεις την πρόσβαση- θέλει πρόβλεψη!

Να προσθέσω και αυτό, φανταστείτε να είναι βράδυ,  να είσαι με το παιδί σου με το πατίνι, να περπατάς με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο και να βρεις αυτό μπροστά σου!?!?

 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!