Το παράπονο μια μητέρας στο kozan.gr σε σχέση με τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές

14 Σεπτεμβρίου 2023
14:39

Θα ήθελα ως γονιός να κάνω μια ειλικρινή ερώτηση στους εκπαιδευτικούς Γυμνασίου που ίσως να αφορά και τις υπόλοιπες βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Είναι δυνατόν ένα παιδί της Α Γυμνασίου να μπορεί να σηκώσει 30 βιβλία και να τα μεταφέρει από το σχολείο στο σπίτι μέσα σε μία ημέρα?

Θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι των Γυμνασίων να μοιράσουν τα βιβλία σε δύο δόσεις ή εναλλακτικά να μοιραστούνε απόγευμα για να μπορέσουν να τα προμηθευτούν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών.

Πολλά παιδία μεταξύ αυτών και το δικό μου εμφανίζει μυϊκούς πόνους που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

Ευχαριστώ

17 σχόλια

  • Εμείς κυρία μου πηγαίναμε σχολείο με -20 ξυπολιτοι,και κουβαλούσαμε και κάρβουνα από το σπίτι για να κάνουμε μάθημα ,και εσείς τώρα για 5-10 βιβλία το κάνετε θέμα;Είστε η μοναδική που το κάνετε αυτό

    • ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΤΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ;ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΙ, ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΧΡΤΕΙΑΣΤΑ ΜΕΡΙΚΑ, ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΩΣ ΔΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

    • Ποια λογική εχει το επιχείρημά σας.Επειδή εσείς πηγαίνατε κάρβουνα τι σημαίνει αυτό, ο κόσμος δε θα πάει μπροστά;Στο κρυφό σχολειό είχαν κερί για φως, τι τις θέλουν τις λάμπες στο σχολείο τότε.Και φυσικά είναι πολλά τα βιβλία και το θέμα δεν είναι οτι είναι πολλά αλλά οτι πολλά εξ αυτών είναι άχρηστα, ναι άχρηστα, δεν τα χρησιμοποιούν στο σχολείο, άλλα ειναι κακογραμμένα και ψευτοδεμένα σαν περιοδικά, μ ενα ξεφύλλισμα χαλάνε.

  • Σιγά κυρία μου μήπως θέλατε να σας τα φέρουνε και στο σπίτι εμείς πώς τα κουβαλούσαμε τα βιβλία δεν πονούσαν τα χέρια μας έλεος

  • Για μια μέρα θα μπορούσατε ομως κ εσείς να κανονίσετε να πάρετε το παιδι σας ώστε να το διευκολύνετε, δε γίνεται κάθε μερα αυτό, νομίζω οτι ειναι παραλογο να υποδεικνυεται στους εκπαιδευτικούς πως θα λειτουργήσουν και να έρθουν και το απόγευμα γιατί βολεύει εσας, εχουν και αυτοι οικογένεια

  • Μπράβο σας για το σχόλιο που κάνατε αλλά μην περιμένετε να πάρετε απάντηση.Ξερεται τι θα πουν τώρα το λέτε τα δώσαμε ,λες και αυτοί δεν μπορούσαν να το σκεφτούν.Αχ βρε Ελλάδα αχ.

    • Το μίσος και η κακία σας ειδικά στον κλάδο των δασκάλων δεν έχει τέλος! Πάνε ,κυρία μου, στην κουζίνα σου κι Αυτοί στη δουλειά τους! Θα τους κάνεις και υπόδειξη πόσα βιβλία θα δώσουν;;;;Μη βγάζετε τα απωθημένα σας επειδή πολύ θα θέλατε να ήσασταν κι εσείς αυτή που θα έδινε 30 βιβλία στους μαθητές αλλά δυστυχώς , δεν είστε….

  • Ειλικρινά οι απαντήσεις των εκπαιδευτικών? είναι απογοητευτικες.

    Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μοιράσουν τα βιβλία σε δύο δόσεις.

    Αυτό αναφέρεται και σαν καλύτερη λύση.

  • Είμαι μητέρα δύο παιδιών τώρα μεγάλα δυο επιστήμονες μεγάλωσα κυρία μου .Θέλω να μου επιτρέψετε να σας δώσω μια συμβουλή Δεν είναι από ζάχαρη τα παιδιά κυρία μην φοβάστε τόσο πολύ !!!Όλοι μεγαλώσαμε παιδιά και εμάς μας μεγάλωσαν οι γονείς μας τέτοιου είδους επιτρέψτε μου την λέξη “ακρότητες” νομίζω ότι δεν χρειαζονται

  • Τα βιβλία της Α’Γυμνασιου είναι 36 και των δύο άλλων τάξεων γύρω στα 30 ανά τάξη. Οι εκπαιδευτικοί κάθε Γυμνασίου τα τοποθέτησαν σε σακούλες για 250-300 περίπου μαθητές σε κάθε Γυμνάσιο. Δηλαδή τακτοποίησαν περίπου 10000 βιβλία σε κάθε Γυμνάσιο,χωρίς να έχουν αυτή την υποχρέωση. Στα χρόνια μας ,σίγουρα θα θυμάστε, δε συνέβαινε αυτό.

    Στο Γυμνάσιο που υπηρετώ τα βιβλία της Α’ Γυμνασίου διανεμήθηκαν στους μαθητές σε δύο δόσεις καθώς αντιλήφθηκαμε το πρόβλημα. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα.

    Καλή σχολική χρονιά!

  • Οι μυϊκοί πόνοι οφείλονται ξεκάθαρα στην αγυμνασιά.
    Κόφτε λίγο τα σοσιαλ από τα παιδιά, αφήστε τα να παίξουν σε καμιά αλάνα,να μουτζουρωθουν λίγο,να τρέξουν…
    Παιδιά είναι, αγυμναστα όλα τους με υπερευαισθησίες.
    Ξεχάσατε προφανώς τα δικά μας χρόνια η τα χρόνια των γονιών μας.

  • Κακώς που δόθηκαν τα βιβλία όλα μαζί έπρεπε ο διευθυντής να πάρει τις διεύθυνσης των παιδιών και να τα στείλει με ντελιβερι στα σπίτια τους…..

  • Θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω. Εμείς κυρία μου όταν είμασταν παιδιά, κουβαλούσαμε σε μια μέρα όλα τα βιβλία που μας έδιναν με τα πόδια και δεν πάθαμε απολύτως τίποτα. Εσείς οι σημερινοί γονείς νομίζετε ότι είναι από ζάχαρη τα παιδιά σας, πράγμα που δεν ισχύει. Μην είστε τόσο προστατευτικοί, γιατί κακό τους κάνετε παρά καλό. Όσο για τους μυϊκούς πόνους προέρχονται από την καθιστική ζωή. Όλη μέρα με ένα κινητό ή ένα τάμπλετ είναι τα παιδιά σας.
    Και τέλος, σταματήστε να τα βάζετε με τους εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει για τον αριθμό των βιβλίων ανά τάξη και όχι οι εκπαιδευτικοί…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι