H εκδήλωση – παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερβίων για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

14 Σεπτεμβρίου 2023
18:27
Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση – παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο Σερβίων για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Στολτίδης Νόντας υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο Γεωργακόπουλος Νίκος υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Στολτίδης Νόντας ανέφερε: Οι καταστροφές στη Θεσσαλία έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο δραματικό τρόπο την έλλειψη αναγκαίων υποδομών και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας, την ελλιπή συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και κυρίως τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες κινήθηκαν για μια ακόμη φορά στην πεπατημένη των «ακραίων φαινομένων» και της «ατομικής ευθύνης», προσπαθώντας να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη τον κρατικό μηχανισμό. Με αυτή την πολιτική ήρθε αντιμέτωπος και ο λαός των Σερβίων όταν έκλεισε η γέφυρα. Την πολιτική που άφησε την γέφυρα ασυντήρητη για 50 χρόνια και αν δεν είχαμε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη μπορεί κάποια στιγμή να θρηνούσαμε θύματα από την πτώση της.

Μήνες μετά ακόμα δεν εχουμε ακούσει νέα από  κάποιον για τα αιτήματα που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής για ανακούφιση από τις συνέπειες αλλά και για ομάδες όπως επαγγελματίες που συνεχίζουν να επιβαρύνονται.

Όμως όταν επεξεργαζότανε τα σχέδια για το πώς θα γίνει ΧΥΤΑ Αμιάντου στα πρώην ορυχεία της ΜΑΒΕ, εκεί οι μελέτες και διαδικασίες έτρεχαν γρήγορα.

Αυτό είναι το κράτος τους, που όπως κυνικά αναφέρει έκθεση ενός think tank χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε για να προωθήσει τις οδηγίες της. Είναι καλύτερα να κάνεις αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές πλουσίων και επιχειρήσεων γιατί κοστίζει πολύ να τους αποζημιώσεις επειδή οι περιουσίες τους αξίζουν αλλά στις φτωχογειτονιές να τους αφήνεις να πνιγούν γιατί οι περιουσίες τους είναι  φθηνές και είναι καλύτερα να τους αποζημιώνεις.

Αυτή είναι η λογική κόστους οφέλους, της Ε.Ε , των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είτε με χρίσμα είτε όχι, είτε είναι όπως λένε ακομμάτιστοί , πολυσυλλεκτικοί κτλ

Ακόμη τόνισε: Ότι όλοι τους έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα σε όλους τους τομείς που αφορούν τη ζωή του λαού όπως για παράδειγμα η υγεία.

Όλοι τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στηρίζουν το νέο ΕΣΥ που αποτελεί Ευρωπαϊκή πολιτική και απαίτηση, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και έχουν αναλάβει ρόλο να πείσουν το λαό της περιοχής να αποδεχτεί το πέρασμα της ΠΦΥ στην τοπική διοίκηση που θα έχει τραγικές συνέπειές στην υγεία του λαού.

Όλοι το έχουν στο πρόγραμμα τους αλλά το κρύβουν. Ας έρθουν εδώ στα Σέρβια και να πουν τους σχεδιασμούς τους για να περάσει το Κέντρο Υγείας στην τοπική διοίκηση.

Ας πούνε ότι τα σχέδια τους είναι ένα σύστημα υγείας που ο φτωχός θα έχει πρόσβαση στα απολύτως απαραίτητα και αν δεν έχει θα πεθαίνει έξω από το νοσοκομείο. Ας πούνε τα σχέδια τους για Κέντρα Υγείας που η λειτουργία τους θα εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των δημοτών να πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Τέλος επισήμανε: ότι η μόνη επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, είναι η ψήφος στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους, για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού.

Ο Γεωργακόπουλος Νίκος ανέφερε στην ομιλία του : Η ψήφος του Οκτώβρη αφορά τις ζωές μας, για αυτό και είναι βαθιά πολιτική. Το  δίλημμα που μπαίνει, αν το καλοσκεφτούμε, είναι εκ των πραγμάτων εκβιαστικό. Κρίνεται όντως το ποιος και με ποιον τρόπο θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αντιλαϊκές πολιτικές σε επίπεδο Δήμου και ποιος θα σταθεί απέναντί τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι :Την τετραετία που πέρασε οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερβίων ήμασταν παρόντες:

-Στους αγώνες των εργαζόμενων και των κατοίκων της περιοχής για να μην κλείσει και ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ.

-Στους αγώνες ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου, για ΧΥΤΑ και Αμιάντου στη ΜΑΒΕ. Για να μην προχωρήσει η καρκινογόνος καύση απορριμμάτων.

-Στους αγώνες των υγειονομικών, τόσο μέσα στην πανδημία, σπάζοντας τη σιωπή και απαιτώντας μέτρα ενίσχυσης των Δημόσιων Δομών Υγείας.

-Στις διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων, τόσο μέσα στην πανδημία, όσο και μετά για την υπεράσπιση του εισοδήματος τους, κόντρα στη φορομπηχτική πολιτική του κράτους (κεντρικού και δήμου).

-Στις διεκδικήσεις των κατοίκων της περιοχής για στήριξη του εισοδήματός τους μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων.

Στο τέλος της ομιλίας του ανέδειξε: Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και θα την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να μεγιστοποιεί την πίεση για να πραγματοποιούνται αναγκαία έργα και ταυτόχρονα μέσα από αυτόν τον αγώνα να αποκτά και περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού.

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι