Η ανάρτηση του Μ. Στεργίου
Δεν γίνεται οι μεγάλες πόλεις της Δυτ. Μακεδονίας αλλά και όλης της Ελλάδας να έχουν Φυσικό Αέριο κι εμείς οι τρεις μικρότεροι Δήμοι Βελβεντού, Σερβίων & Βοϊου (με κατοικίες κι επιχειρήσεις) ως φτωχοί συγγενείς να είμαστε απ’ έξω.
Το Φυσικό Αέριο δεν ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα το 2019 όταν το εξαγγείλαμε και χλευαστήκαμε από τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. Αυτά τα 4 χρόνια το πιστέψαμε, προετοιμαστήκαμε, αγοράσαμε αγροτεμάχιο και το προχωρήσαμε διαδικαστικά μαζί και οι τρεις Δήμαρχοι Βελβεντού, Σερβίων & Βοΐου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ανθυποψήφιος επικεφαλής συνδυασμού που μιλά για ΑΝΑΠΤΥΞΗ αλλά δηλώνει πως αν εκλεγεί δεν θα επιτρέψει το Φυσικό Αέριο να ρθει στο Βελβεντό.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Η Κυβέρνηση συναινεί και χρηματοδοτεί τα τέλη σύνδεσης και σε δεύτερη φάση τον εξοπλισμό. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ;

======================================================

Η ανάρτηση του Ν. Τέτου

Οφείλουμε μια απάντηση με αλήθειες κ όχι με υποσχέσεις όσον αφορά το φυσικό αέριο.

1) 800 € κόστος σύνδεσης με την εταιρεία (Ο Δήμαρχος πήρε υποσχέσεις …μόνο αυτό…τα 800€ όμως είναι πολλά)
2) 1500 € + 300€ κόστος καυστήρα κτλ και τεχνικά ( να μας πει ο Δήμαρχος ποιος μπορεί να τα πληρώσει ?)
3) πρέπει να σκάψουμε όλον τον οικισμό (14 χιλιόμετρα) τουλάχιστον 2 χρόνια εργασίες με ότι αυτό συνεπάγεται.
4)  το φυσικό αέριο LNG θεωρείτε ορυκτό καύσιμο (άρα αυτά που λέει ο Δήμαρχος για το οικολογικό μέρος του φυσικοί αερίου ας το ψάξει καλύτερα )
5)  Η τιμή θα εξαρτάται πάντα από το χρηματιστήριο ενεργείας .( δηλαδή η εταιρεία θα λειτουργεί όπως η ΔΕΗ με την ρήτρα αναπροσαρμογής) και
6)  Η ιδία εταιρεία έχει κατασκευάσει το ίδιο έργο στην Δεσκάτη με μόλις 20 παροχές.
ΥΣ: Και θα έχουμε στα ποδιά μας μια ωρολογιακή βόμβα σε περίπτωση ατυχήματος.
Εμείς πάντως λέμε ξεκάθαρα ότι είμαστε κατά αυτού του έργου. Αλλά επειδή στην δημοκρατία πρέπει ο λαός να αποφασίζει ας το πράξει στις εκλογές.
============================================================
Ανταπάντηση Στεργίου
Σχολιάζει ο Νίκος Τέτος την ανάρτησή μου ενοχλημένος. Μέσα στην άρνηση και την απόρριψη. Και αντιπροτείνει αντί για Φυσικό Αέριο να βάλουν όλοι φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας στα σπίτια τους. Αλλά δεν μας λέει: Πόσο στοιχίζει μια ατομική αντλία θερμότητας που θα βάλει ένας ιδιώτης, αφού προηγουμένως υποχρεωθεί να βάλει φωτοβολταϊκό στη στέγη, έστω και επιδοτούμενο; Πόσο στοιχίζει η εγκατάσταση και η δικτύωση μιας αντλίας θερμότητας; Θερμαίνει επαρκώς μια αντλία θερμότητας όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας; Έχουμε παραγωγή ρεύματος από το φωτοβολταϊκό τους χειμωνιάτικους μήνες με τον ήλιο κρυμμένο επί μερες από τα σύνεφα; (Τα επιδοτούμενα τελη σύνδεσης του Φυσικού Αερίου που εξασφαλίσαμε τον ενόχλησαν!). ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΘΩΑ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ: Για να μην πούμε για άλλες πόλεις ας πούμε για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα οι άνθρωποι ζουν πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα επειδή χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Φαίνεται πως οι Εταιρείες Διανομής που κατασκευάζουν τα δίκτυα σε χιλιάδες πολυκατοικίες, σε διαμερίσματα και σε επιχειρήσεις δεν είναι αξιόπιστες, κατά τον Νίκο Τέτο. Ώρα είναι για τίποτα δικαστήρια και αγωγές γιατί δυσφημίζεται το έργο των εταιρειών διανομής.
Όσον αφορά τις δεσμέυσεις της Υπουργού, θα ήμουν ο τελευταίος που θα χαρακτήριζα υποσχέσεις τον προγραμματικό λόγο μιας υπουργού της Κυβέρνησης που κάλεσε τρεις δημάρχους στο Γραφείο της στην Αθήνα για να συζητήσουμε την χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου έργου.
ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ…
Ανταπάντηση Τέτου:
Κακός σύμβουλος ο πανικός κύριε Στεργιου. Καταρχάς δεν μιλήσαμε για αντλίες θερμότητας. Η άρνηση και η απόρριψη είναι δικά σας παιδιά. Στην αρνηση και στην απορριψη καθε λυσης από μεριά σας, οφείλεται το συνεχές πρόβλημα της υδρευσης μέχρι και σήμερα που παρότι δεν βρέχει οι κάτοικοι αγοράζουν νερο. Για το ενεργειακό η θέση μας είναι ξεκάθαρη.Κλείνοντας θέλω να πω σε ότι αφορά την Υπουργό……έχετε κύριε Δήμαρχε έγγραφο με την υπογραφή της Υπουργού που να δεσμεύεται σε κάτι ? Και τέλος από πότε η προεκλογικές τοποθετήσεις προυποθέτουν δικαστικές διαμάχες ?Ηρεμήστε κύριε Στεργίου.