Σε σχέση με τις πλημμύρες ( Γράφει η Πολυτίμη Μ. Φαρμάκη – Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη»- Γιώργος Αμανατίδης)

16 Σεπτεμβρίου 2023
14:55

 

ΔΑΡΔΑΝΟΣ: Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ

Μπορούμε να λάβουμε μέτρα προστασίας για τις πλημμύρες; Ποιος είναι αρμόδιος για το Σχεδιασμό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων της Περιφέρειας; Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ φυσικά!!

Σύμφωνα με το άρθρο 186 του Καλλικράτη (ν. 3852/2010) στις Αρμοδιότητες των Περιφερειών ανήκουν η διαχείριση και προστασία των Φυσικών Πόρων και ειδικότερα των Υδάτων όπου οι Περιφέρειες λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή και την επιβολή όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Πως όλα αυτά όμως σχετίζονται με το Δάρδανο; Ο Δάρδανος μυθικό πρόσωπο της αρχαιότητας που μετά από μια μεγάλη πλημμύρα εγκατέλειψε τη Σαμοθράκη και πήγε στα παράλια της Μικράς Ασίας έδωσε το όνομά του στο «Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων» το οποίο υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης» (Υ.Α 1299/2003). Οι Περιφέρειες λοιπόν με βάση τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο αυτό καλούνται να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων.

Ας μην αναρωτιόμαστε Ποιος- Πότε- Πώς. Είναι Θέμα Αρμοδιοτήτων Γνώσης και Υλοποίησης. «Από το Εγώ στο Εμείς. Ο Δρόμος της Ανάπτυξης»> </div

2 σχόλια

  • Οκ… στην Ελλάδα άμα δηλώνεις καθηγητής πανεπιστημίου έχεις άποψη για όλα.
    Βέβαια άμα ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις κυβερνήσεις, καθηγητές πανεπιστημίου τις απάρτιζαν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι