prwtoselida


       

«Ενότητα»:  Αυτή η δημοτική περίοδος χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις και εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και εμείς ήμασταν παρόντες

16 Σεπτεμβρίου 2023
17:40

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι η  δημοτική παράταξη «Κοζάνη, τόπος να ζεις» ενδιαφέρεται για την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης έστω και σήμερα.

Έχοντας καλή πίστη, θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για προεκλογικό αντιπολιτευτικό οίστρο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ως αντιπολίτευση έχει επιτελέσει το ρόλο της και με το παραπάνω, ασκώντας μας δριμεία κριτική ως δημοτική αρχή για το οτιδήποτε, παραγνωρίζοντας καθετί θετικό.

Ο κ. Κουζιάκης και η παράταξή του όμως, λησμόνησαν να αξιολογήσουν και να κρίνουν τη δική τους πενταετή θητεία, η οποία στιγματίστηκε:

  • Από την τραγική απραξία για το μέλλον της τηλεθέρμανσης παρά την ραγδαία και ορατή μείωση της ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας και
  • τον πολλαπλασιασμό   του  κόστους   αγοράς   θερμικής ενέργειας με τη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας, που υπέγραψε τις αρχές του 2019 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Αντιθέτως, παρά τις έωλες κατηγορίες, εμείς  αυτή την αυτοδιοικητική  περίοδο:

  • Σε συνεργασία με τους Δήμους Εορδαίας και Αμυνταίου, τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ, την Περιφέρεια και την πολιτεία, έχουμε ένα κοινό σχέδιο για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
  • Έχουμε εξασφαλίσει τους  πόρους που απαιτούνται για τη διασύνδεση της τηλεθέρμανσης με τη ΣΥΘΗΑ ύψους 55 εκ. ευρώ.
  • Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης με θερμική ενέργεια από ΑΠΕ (Pilot cities, συνεργασία με την EBRD) γεγονός που δρομολογεί την απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και τη βιωσιμότητά της μετά την παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας.

Αυτή η δημοτική περίοδος χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις και εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και εμείς ήμασταν παρόντες. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε όλα όσα οφείλαμε για του κατοίκους του Δήμου Κοζάνης, δηλαδή τους περισσότερους πόρους από οποιαδήποτε άλλη αυτοδιοικητική περίοδο.

 

13 σχόλια

  • Ναί… παρόντες στην εκμίσθωση μπίρ-παρά της δημοτικής εκτασης σε μεγαλοιδιώτες φωτοβολταικών και στην πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων της περιοχής.

  • Τι έχετε να γράψετε για τους χιλιάδες καταναλωτές πού έκλεισε ή πλατφόρμα my thermansi και δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα παραστατικά δεν κάνατε κάτι και θα πρέπει να επιστρέψουμε την επιδότηση πίσω.

  • Η παράταξη του κ. Κουζιακη (Ιωαννιδη) προφανώς έχει κριθεί από τον κόσμο.
    Η ενεργειακή κρίση της περιοχής είναι σαν αποτέλεσμα <>
    Από Το καρέ του ενεργειακού τραστ…..(βλέπε τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» της Κοζάνης).
    Το πρόβλημα των αδέσποτων δεν έχει λυθεί.
    Ανταποδοτικά δεν υπάρχουν από τα φωτοβολταικα ? . Επίσης τα δημοτικά τέλη δεν αντιπροσωπεύουν ούτε στο 1/3 της αξίας των ανταποδοτικών.
    >??>?Και πολλά άλλα.????
    Και γεννάται το ερώτημα ο Δήμαρχος με 33 _+_+_+ χρόνια θητείας από διάφορες θέσεις…
    Τι θα κάνει στα επόμενα 5 χρόνια τα οποία δεν έκανε στα 33 προηγούμενα ?

  • “κοινό σχέδιο για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη”, “θερμική ενέργεια από ΑΠΕ”: δηλαδή είστε όλοι μαζί στο κόλπο για τηλεθέρμανση με καύση σκουπιδιών;

    Λάζο, τελείωσες! Η ανικανότητά σου ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΕΤΑΙ ΆΛΛΟ! Όποιος και να ‘ναι απέναντί σου θα είναι προτιμότερος από σένα!

  • Ούτε στον δεύτερο γύρο δεν θα μπεις αυτή την φορά. Αυτή η τετραετία ήταν η χειρότερη δημοτική περίοδος στην πόλη της Κοζάνης. Ούτε επί Κατοχής τόσο χάλια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι