Γ. Αδαμίδης: “Μετά την εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών και το επιβλητικό προβάδισμα που απέκτησε ο Στέφανος ο Κασσελάκης ο χώρος της προοδευτικής παράταξης βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι”

18 Σεπτεμβρίου 2023
13:45
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Ο όρος μεταπολιτική στη σύγχρονη Κεντροαριστερά θα αποτελέσει την εβδομάδα που ξεκίνησε και μέχρι την επόμενη Κυριακή την πολιτική και ιδεολογική διελκυστίνδα μεταξύ των τάσεων που αναδείχθηκαν κυρίαρχες στη χθεσινή εκλογική μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μετά την εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών και το επιβλητικό προβάδισμα που απέκτησε ο Στέφανος ο Κασσελάκης ο χώρος της προοδευτικής παράταξης βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Ή θα πορευτεί στο μέλλον με όρους και πρακτικές του περασμένου αιώνα ή θα εκσυγχρονισθεί για να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τη συντήρηση και τον φιλελευθερισμό.
Το γεγονός ότι οι πολίτες που προσήλθαν στις χθεσινές κάλπες έφεραν μια ανάσα πριν την εκλογή του στη θέση του Προέδρου τον Στέφανο δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι διακρίνουν με σαφήνεια και καθαρότητα ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της παράταξης.
Τα δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη που έσπευσαν να στηρίξουν όλα αυτά που πρεσβεύει ένας πολιτικός του σήμερα, τελείως άγνωστος μέχρι πριν από ένα μήνα στο πανελλήνιο δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεων για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Η χαρισματική παρουσία του και ο σύγχρονος αριστερός πολιτικός και ιδεολογικός του λόγος έχουν ήδη καθορίσει τις εξελίξεις.
Η επόμενη Κυριακή θα είναι μια Κυριακή γιορτής για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη χάραξη νέας πορείας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Κυρίως τα παλιά μέλη που δεν προσήλθαν για πολλούς λόγους στις χθεσινές εκλογές πρέπει να πείσουν τους εαυτούς τους ότι η συμμετοχή τους θα κρίνει πότε και πως ο λαός μας θα απαλλαγεί από τα δεινά που έχει συσσωρεύσει η συντηρητική παράταξη.

39 σχόλια

  • Καλά εσύ πήγες ψήφισες κ Ανδρουλάκη αλλά δεν έγραψες ότι οι 290.000 που πήγαν κ ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ τίποτα . Τώρα οι μισοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί κλπ;

  • Ο κ. Κασσελάκης κ. Αδαμίδη, δεν παρουσίασε καμία πολιτική πρόταση για τη χώρα και το μέλλον της, οπότε για ποια σταυροδρόμια μιλάτε;

    Αυτό μας έλειπε τώρα, να αποκτήσουμε ασπόνδυλη πολιτική.

  • ΑΔΑΜΙΔΗ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΚΑΛΕΣΣΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΞΗΜΝΕΙΣ? ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ.ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΔΙΩΞΝ, ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ.

  • Προφανώς …
    Την άλλη Κυριακή, θα τελειώσει το αστείο και θα βγάλουν την Αχτσιόγλου.

    Γιατί αλλιώς, ξέρουν πολύ καλά, θα γίνουν … πέντε κομμάτια.

    Γιατί ;
    Αυτό, ΔΕΝ είναι Αριστερά!

    Είναι κάτι άλλο

    Είναι λούμπεν …

    Είναι καθαρός αμερικανισμός

  • Συνασπισμός ΡΙΖΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    Ούτε κεντροαριστερά ούτε γενικά προοδευτική παράταξη
    Αύρα έλεγε το κιναλ και πήγε στο 4%

  • Αγαπητέ κ. Αδαμίδη, μιας και αναφέρθηκες στις πρακτικές του περασμένου αιώνα καλό είναι να έχουμε υπόψη κάτι που αναφέρεται σε σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του αλήστου μνήμης αξεπέραστου διανοητή και συντοπίτη μας Βασ. Ραφαηλίδη «ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, Εκδόσεις του ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ, 1996, σελ. 346. «..Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί εντελώς ιδιαίτερα με την ευκαιρία είναι πως αριστερός ηγέτης χωρίς μεγάλη και πολύπλευρη παιδεία δε νοείται σε καμιά περίπτωση, και τούτο άσχετα με το γεγονός πως η αγραμματοσύνη, ακόμα και η μαρξιστική αγραμματοσύνη θα γίνει κοινός τόπος στην κομματική γραφειοκρατία μετά το θάνατο του Λένιν το 1924. Χωρίς παιδεία είναι δύσκολο να καταλάβει αυτός που ισχυρίζεται πως είναι μαρξιστής και κομουνιστής πως το ζητούμενο από το μαρξισμό δεν είναι το βόλεμα των φτωχών αλλά η ριζική απάλειψη του μηχανισμού που αναπαράγει αδιάκοπα τη φτώχεια και βάζει καινούργιους φτωχούς στη θέση των παλιών που βολεύτηκαν. Οι μαρξιστές δεν κάνουν ελεημοσύνες, ελεημοσύνες κάνουν οι ελεήμονες χριστιανοί, όχι γιατί έχουν καμιά σκασίλα για τους φτωχούς αλλά για να κερδίσουν τον παράδεισο σχεδόν τζάμπα..»

    • “… το ζητούμενο από το μαρξισμό δεν είναι το βόλεμα των φτωχών αλλά η ριζική απάλειψη του μηχανισμού που αναπαράγει αδιάκοπα τη φτώχεια και βάζει καινούργιους φτωχούς στη θέση των παλιών που βολεύτηκαν…” Σύντροφε ακριβώς αυτό είπε και ο Κασσελάκης γι αυτό και θα τον στηρίξουμε …η αγαπητή κατά τα άλλα Έφη με ποιόν τρόπο έδειξε την παιδεία της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ; Ήρεμα ρωτάω…

    • Τις έννοιες χριστιανός και ελεημοσύνη είσαι ανίκανος να τις ορίσεις !
      Να περιορίζεσαι στην μαρξιστική αγραμματοσύνη. Προφανώς έχεις πάρει διαζύγιο από την Εκκλησία και προορίζεσαι γιά αποτέφρωση !!

      • Πάντως ο συγγραφέας, κριτικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος και πολλά άλλα Βασίλης Ραφαηλίδης πέθανε στις 8 Σεπ. 2000 και κηδεύτηκε κανονικά στην Πάτρα1!

      • Μπα δε θα σας κανω τη χαρη. Θα πολεμησω μεχρι τελους εδω για να μη χαθει η ελληνικη οικογενεια! Ακομη ειστε μειονοτητα δυστυχως!

        • Πορεία ΛΟΑΤΚΙ στα Χανιά 30 Ιουν 2023 Σύνθημα τους :”Η Ελλάδα νά πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στον Διάλο η Οικογένεια,στον Διάλο και η Πατρίς”

  • Σας τον πάσαρε ο Αμερικάνος, τον πρόβαλαν αβέρτα τα βοθροκάναλα κι εσείς τρέξατε να τον προσκυνήσετε. Πριν είκοσι μέρες κανείς δεν τον ήξερε. Ο ορισμός της προβατοποίησης. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

    • Δηλωνεις απεξαρτημενος απο κομματα και βγαζεις ολοκληρο λογιδιο λες και εισαι μεσα στον Συριζα και ξερεις τι συμβαινει ξερω γω!
      Ενταξει καταλαβαμε αν δεν εισαι ψηφοφορος του Κουλη θα εισαι του Βελοπουλου πολυ πιθανον.
      Σας εχουμε παρει χαμπαρι απολιτικ ακομματιστοι του πληκτρολογιου αστο δεν πειθετε πλεον.

    • Σχεδον 150 χιλιαδες κοσμος ψηφισε επιστημονα
      λιγο ειναι ε? Αν το θεωρεις λιγο σταματα να πινεις αυτο που πινεις μπας και ξεθολωσεις

        • Εγω δεν ειπα οτι ειναι λιγοι ουτε καν ανεφερα για Πασοκ
          εσυ αφησες να εννοηθει οτι ειναι λιγοι οι 150 χιλιαδες ψηφοφοροι.
          Δεν θελω να αναφερω οτι στον Συριζα Εορδαιας τουλαχιστον τα εγγεγραμενα μελη ειδικα στην νεολαια ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι του Πασοκ οποτε αυτο μαλλον κατι λεει.
          Αλλα ξεχασα ειναι λιγοι μωρε.

  • Για να απαλλαγεί ο λαός από τη δεξιά, πρέπει να μη στηρίξουμε Αμανατίδη και Κασαπιδη., λέω εγώ τώρα. Έτσι δεν είναι Γιωργάκη;;;;;; Δεν υπάρχει ούτε χρονοδιακόπτης ούτε αλά καρτ, αλλιώς μιλάς με γνώμονα την πάρτη σου στο χώρο αυτό.

  • Γιώργο, το οτι ο κ. Κασσελάκης δεν θα είναι στην βουλή, δεν αποτελεί πρόβλημα; Κάτι τέτοια λέγατε εσείς οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ και νυν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για τον Νίκο Ανδρουλάκη που ήταν ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ενώ ο κ. Κασσελάκης “άνεργος” πρώην golden boy….

    • Και εσυ που το ξερεις οτι δεν θα ειναι στη βουλη ρε επιστημονα? Στο ειπε?
      Πως γινετε ρε σεις οταν προκειται για τον Συριζα να αποκτατε ολοι ξαφνικα εκτη αισθηση και να νομιζετε οτι αυτα που λετε ισχυουν κιολας?

  • Πανηγυρίζει ο Κυριάκος, είναι σάν νά έπιασε τό τζόκερ, μετά από 20 συνεχόμενα Τζακ Ποτ. Με τον Στέφανο,αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόν Νίκο τού ΠΑΣΟΚ, στην Βουλή των Ελλήνων θά ζήσουμε αξέχαστες στιγμές – νύχτες. Βλέπω νά παίρνει ποσοστό,στις επερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν ποσοστό ή ΝΔ πάνω από 47%.

    • Αμα εχουμε τοσα δεξιοβολεμενα γιδια γυρω μας που για ενα μαρκετ πας πανε και ψηφιζουν τον τυπο που κατεστρεψε την ελλαδα μαζι με τον σοι του διαχρονικα και τα τελευταια 4,5 χρονια ακομα περισσοτερο λογικο ειναι να το δουμε αυτο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι