Λάζαρος Μαλούτας: «Η ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος αποτελεί έναν από τους βασικούς προγραμματικούς μας άξονες»

19 Σεπτεμβρίου 2023
12:44

Στη χαρτογράφηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του Δήμου Κοζάνης, καθώς και στη δημιουργία συνολικής πολιτιστικής στρατηγικής αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Ενότητας» Λάζαρος Μαλούτας, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με πολίτες στις Κοινότητες Τετραλόφου, Ρυακίου, Αγίου Δημητρίου και Ακρινής.

Ειδικότερα, με αφορμή την συζήτηση για την αναπτυξιακή διάσταση του εθίμου των Μωμόγερων, ο κ. Μαλούτας παρουσίασε μέρος του προγράμματος του συνδυασμού του, που συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος πολιτιστικών δράσεων (φεστιβάλ, συνέδρια, εκδηλώσεις, έθιμακ.ά.) καθώς και δράσεις για τη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 Επίσης, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τη συγκρότηση επικοινωνιακής στρατηγικής, με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, αλλά και της δικτύωσής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως «Η ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος αποτελεί έναν από τους βασικούς προγραμματικούς μας άξονες».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της «Ενότητας» μιλώντας στους κατοίκους αναφέρθηκε στη δρομολογημένη ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του ΚΕΠ Ελλησπόντου, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Ρυακίου.

12 σχόλια

  • Μπούρδες!!!!!!!!!!!!!!! Είδαμε πόσο τιμάτε τους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό ! Λόγια του αέρα Μπάρμπα Λάζο … Σε μάθαμε !

  • Εσείς εκεί στα χωριά, τις υπηρεσίες που σας έδωσε ο δήμος αν είστε ικανοποιημένο με αυτά που έκανε ο Μαλούτας αυτά τα 4 χρόνια ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΖΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ…ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ…

  • Ο Μαλούτας
    Έφερε τον Σημανδράκο και έμμεσα “κανονίστηκε” να πάνε οι υποψήφιοί του με αυτόν. Το ίδιο έγινε και με τον Μιχαηλίδη.
    Δηλαδή εγώ που είμαι ΝΔ θα ψηφίσω Μαλούτα για είναι αντιδήμαρχος το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτεργάτης του κινήματος “Δεν πληρώνω” Λάκης Γκούμας ???

  • Ναι ειδαμε τι κανατε για τον πολιτισμο 4 χρονια.Τιποτα. ή μαλλον απολυτως τιποτα.βλεπε ΔΗΠΕΘΕ.Ανανεωσατε μαλιστα τον διευθυντη του ΔΗΠΕΘΕ ο οποιος ειναι στην Αθηνα εδω και 4 μηνες και πληρωνεται κανονικα, χωρις να κανρι απολυτως τιποτα κι αυτος. Ο δε Πρόεδρος αφαντος. Για τον τουρισμο, ουτε τη λεξη δεν ξερετε. Αυτο μας δειξατε τοσα χρονια.

  • λόγια, λόγια, λόγια χορτάσαμε…βλέπουμε πως απαξιωνεται η βιβλιοθήκη , πρόεδρος ο Μαλουτας, απών δηλαδή και αντιπρόεδρος ιδιωτική υπάλληλος που φυσικά δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί

  • Όλα τα βαριά ονόματα πλάι από τον Μαλούτα στα χωριά του Ελλησπόντου για ξέρουνε πως από εκεί εκλέγεται ο δήμαρχος.
    Τι έκανες ρε Μαλούτα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό τέσσερα χρόνια;;;
    Καλά η αντιδήμαρχος πολιτισμού δύο χρόνια ανύπαρκτη!!!

  • καλα δεν ειχατε πετρες να τον κηνυγησετε που εχει και τα μουτρα να μιλαει ο τεσερα χρονια ανειπαρκτος για πολιτισμο στα παρατειμενα απο τον δημο χωρια του Ελησποντου΄.

  • Η πλήρη απραξία, μόνο μπούρδες και λόγια του αέρα χωρίς καμία ουσία απλός κάτι να πούμε.
    Έχει μείνει η Κοζανη 30 χρόνια πίσω σε όλους τους τομείς.
    Η πιο άσχημη πόλη τις Ελλάδας με διαφορά.
    Για βόλτα έχουμε το πάρκο στο γήπεδο και τον σταθμό στα τρένα (εάν έχουμε την ατυχία να μην είμαστε από χωριό)… τι να λέμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.