Ενημέρωση Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) αριθ 2023/1706 της Επιτροπής της 7ης Σεπτεμβρίου 2023 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2020/1201 όσον αφορά τους καταλόγους των φυτών που είναι γνωστό ότι είναι ευπαθή στην Xylella fastidiosa

19 Σεπτεμβρίου 2023
14:25
Κανένα σχόλιο

        Το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  Π.Ε. Κοζάνης ενημερώνει τους υπόχρεους (φυτώρια, σημεία πώλησης καλλωπιστικών φυτών και πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρειών διεθνών μεταφορών, παραγωγών, συνεταιρισμών, γεωπόνων του δημοσίου και ιδιωτών, τελωνιακών, Δήμων και Εργολάβων δημοσίων  κηποτεχνικών έργων)  για τα νέα δεδομένα σχετικά με τoν Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) αριθ 2023/1706 της Επιτροπής της 7ης Σεπτεμβρίου 2023 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2020/1201 όσον αφορά τους καταλόγους των φυτών που είναι γνωστό ότι είναι ευπαθή στην Xylella fastidiosa και σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Α)   Έπειτα από επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων που αφορά τα φυτά προς φύτευση, εκτός των σπόρων, τα οποία είναι γνωστά ότι είναι ευπαθή στον οργανισμό Xylella fastidiosa της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, κρίθηκε αναγκαίο να τροποποιηθούν τα Παραρτήματα Ι & ΙΙ του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2020/1201 αναλόγως.

Β) Επιπλέον, οι ονομασίες ορισμένων φυτών στα Παραρτήματα Ι & ΙΙ του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2020/1201 θα πρέπει να επικαιροποιηθούν ώστε να αντικατοπτρίζουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της διεθνούς ονοματολογίας.

Ο παρών Εκτελεστικός Κανονισμός αρχίζει να ισχύει την 20η ημέρα από την δημοσίευση του και είναι διαθέσιμος σε όλες τις γλώσσες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/1706/oj

       Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

                                                                                     Ο Διευθυντής

                                                                                             Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης

                                                                                                    Γαρούφος Παναγιώτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.