Γ. Μπαλαμπανιδης (Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος): “Θεωρεί κανείς ότι τελικά η καφενειακού επιπέδου κουβέντα ερωτήσεων κι υποθέσεων ενδιαφέρει το μέσο πολίτη; “

19 Σεπτεμβρίου 2023
14:59

«Με αφορμή πρόσφατο σχόλιο της – πρώτης σε ψήφους το 2019, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές – κ. Γ. Γκατζαβέλη, η οποία παρέθεσε την αυτονόητη διαπίστωση του Υπουργού κ. Σκρέκα, ότι δηλ. οι πολίτες επιλέγουν τοπικούς άρχοντες πέρα και πάνω από ιδεολογίες, ξεκίνησε και πάλι μία συζήτηση για τα γνωστά τετριμμένα θέματα. Δηλ. γιατί κατέρχεται ο κ. Αμανατίδης στις εκλογές της Περιφέρειας, θα «κατέβαινε» εάν είχε εκλεγεί βουλευτής, τι στάση θα τηρούσε προς τον νυν Περιφερειάρχη εάν ήταν βουλευτής κλπ

Πραγματικά, θεωρεί κανείς ότι τελικά η καφενειακού επιπέδου κουβέντα ερωτήσεων κι υποθέσεων ενδιαφέρει το μέσο πολίτη; Ακόμα κι αν θεωρήσουμε εύλογα τα ερωτήματα, είναι κατ’ εμέ, «για την ιστορία» κι ενδιαφέρουν ίσως πραγματικά τους εμπλεκόμενους άμεσα με τις εκλογές, υποψηφίους κλπ. Επαναλαμβάνω την θέση μου, την οποία εξέφρασα και μετά το πρώτο debate: ο πολίτης της Δυτ. Μακεδονίας πλήττεται σφόδρα αυτή τη στιγμή από το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας. 10% του πληθυσμού έχει μεταναστεύσει τα τελευταία 10 χρόνια για αυτούς τους λόγους. Λίγο τον ενδιαφέρει λοιπόν η παραφιλολογία. Αυτό που θα κρίνει είναι εάν η απερχόμενη περιφερειακή αρχή έκανε βήματα ορθά ή όχι την προηγούμενη τετραετία για να λύσει τα μείζονα θέματα. Κι εάν οι υπόλοιποι κατερχόμενοι συνδυασμοί μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο, με βάση τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν

Ας επιλέξει λοιπόν με βάση την παραπάνω αυτονόητη διαπίστωση κι ας κρίνει εκ του αποτελέσματος πλέον, τον απερχόμενο Περιφερειάρχη για το έργο του ή/και τις παραλήψεις του. Αν θεωρεί ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα και ‘γρηγορότερα’ την προηγούμενη τετραετία, ας επιλέξει μία άλλη πρόταση, την οποία φρονώ ότι κομίζει ο κ. Αμανατίδης. Είναι τόσο απλό κι όλα τα άλλα παρέλκουν…».

7 σχόλια

  • Και είδε το πρόβλημα ο Αμανατίδης λίγο μετά την ανακοίνωση των γενικών γραμματέων και αφού δεν βγήκε βουλευτής. Μέχρι τότε όλα καλά.

  • Είναι γνωστό, ότι οι Περιφέρειες ασκούν πολιτικές που ψηφίζει και εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση και αναπτύσσουν και δικές των πρωτοβουλίες! Έχουν δηλαδή μια πολιτική διασύνδεση με την εκάστοτε κυβέρνηση!Αυτό ισχύει και στις προηγμένες ευρωπαικές χώρες!
    Η κάθοδος στην πολιτική συνιστά από μόνη της πολιτική πράξη!Και βέβαια ενδιαφέρει τους πολίτες ότι εαν ο κ. Αμανατίδης εκλεγόταν βουλευτής θα εξέφραζε άλλες θέσεις, όσον αφορά την Π.Δ.Μ. Επομένως δεν είναι “καφενειακού τύπου” η συζήτηση αυτή! Μην υποτιμάτε τόσο πολύ τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας!Μόνο εαν εξεδήλωνε την πρόθεσή του, να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειαρχης,προ των βουλευτικών εκλογών ,θα στεκόταν τα πολιτικά επιχειρήματα! Η σημερινή κάθοδος ονομάζεται διάσπαση!Και οι πολίτες αυτό δεν το ξεχνούν! Υ.Γ. 1)Η δήλωση του κ. Σκρέκα, αναφέρεται αποσπασματικά!! 2) Το…έργο το έχουμε ξαναδεί και εδώ! και αλλού!!!

  • Το ότι έβαλε υποψηφιότητα αφού δεν εκλέχτηκε βουλευτής και αφού δεν διορίστηκε σε κάποιο υπουργείο , εσάς δε σας λέει τίποτα; τζάμπα σπουδάσατε; εμάς που δε σπουδάσαμε κάτι μας λέει…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.