Με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και έντονο ενδιαφέρον από μέρος του κοινού ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση “ACADEMIA” στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο εκθεσιακός χώρος του Πανεπιστημίου, που συμμετείχε για δεύτερη συνεχή φορά στη ΔΕΘ, έγινε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα Δια Βίου Επιμορφωτικά προγράμματα που υλοποιούνται μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), τις εταιρίες τεχνοβλαστούς (spin-off) που λειτουργούν υπό την σκέπη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, των ερευνητικών Ινστιτούτων του ΠΑΚΕΚ ΤΗΜΕΝΟΣ, καθώς και την έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια και τις δράσεις των φοιτητικών επιστημονικών ομάδων.
Κατά την διάρκεια λειτουργίας της ΔΕΘ τον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου επισκέφθηκε η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελlαροπούλου, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ κ. Περικλής Μήτκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης, η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, Πρυτάνεις άλλων Ιδρυμάτων της χώρας οι οποίοι περιηγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν.
Μεταξύ των υπόλοιπων δράσεων και επαφών που έγιναν κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε στον χώρο παράλληλων δράσεων της ACADEMIA εκδήλωση παρουσίασης του E-campus.
Ευχαριστούμε τους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που με την παρουσία τους στήριξαν την όλη προσπάθεια.
Κατάλογος Εκθεμάτων φοιτητικών ομάδων και εργαστηρίων
Hyperion Robotics –ρομποτική μαγνητική σκακιέρα με αυτοματοποιημένο σύστημα αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) και τα 2 ρομπότ «Νέκταρ» και «Αμβροσία»
Tyφοοn MotoRacing Team – Μηχανή, κύπελλα και βίντεο των παγκοσμίων διακρίσεων της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στο διεθνή διαγωνισμό Motostudent (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών)
Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ψηφιακής Υγείας – Παρουσίαση του παιχνιδιού του εργαστηρίου με την ονομασία Brain de fer το οποίο περιλαμβάνει δύο ηλεκτρονικούς εγκεφαλογράφους που μετράνε την συγκέντρωση (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιτών)
AGRO TOUR
Εργαστήριο Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών (TELNAS) – Αυτόνομο ρομποτικό σύστημα και ερευνητικά αποτελέσματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ (2014-2020) AGROTOUR και του έργου ΕΣΠΑ (2014-2020) ΑΥΓΕΙΑΣ “Intelligent IoT management platform for treated wastewater reuse for agricultural use” (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).
ASPIRE– Μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) φοιτητικής ομάδας αεροδιαστημικής (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας – παρουσίαση των ερευνητικών έργων και των εφαρμογών: Θησαυροί στα Ορεινά, Εικονικός Ξεναγός στα Ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και Ζωντανή Ετικέτα Κρασιού (Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων).
Σχολή Καλών Τεχνών
Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας– Παρουσίαση των 10 εταιριών Τεχνοβλαστών (spin-off)
ΠΑΚΕΚ ΤΗΜΕΝΟΣ – Παρουσίαση των 9 ερευνητικών Ινστιτούτων
ΚΟΙΝΣΕΠ BOOKS AND WARDROBE – Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Όντως δυναμική…
Παρακαλώ να μας κοινοποιήσετε και τον λογαριασμό των εξόδων αφού το χρήμα είναι των πολιτών.
Διαμονή: Πόσο κόστισε;
Διατροφή: Πόσο κόστισε;
Εκτός έδρας υπαλλήλων: πόσο κόστισε;
Μετακινήσεις: Πόσο κόστισαν;
Ενοικίαση περιπτέρου: Πόσο κόστισε;
Φωτογραφίες: Πόσο κόστισαν;
Διαφημιστική προβολή στα ΜΜΕ: Πόσο κόστισε;
Γενικό Σύνολο: Πόσο είναι;
Άμα διαχειρίζεστε τα χρήματα κάποιου χορηγού μπορείτε να κάνετε ό,τι επιθυμείτε, αλλά τα χρήματα της κρατικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης δεν είναι χορηγία.