ΚΑΣΤΟΡΙΑ για ένα πολιτισμό, κτήμα όλης της κοινωνίας (Γράφει ο Κώστας Σουλτανίδης)

21 Σεπτεμβρίου 2023
17:21
Κανένα σχόλιο
 1. Άμεση προτεραιότητα στην κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου της Καστοριάς, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους του πολιτισμού, αλλά και όχι μόνο.
 2. Δημιουργία Πινακοθήκης στην Καστοριά, ενός κρατικού ιδρύματος με φορέα την Περιφέρεια. Οι Δήμοι μπορούν να κάνουν τις δικές τους επιλογές ανεξάρτητα.
 3. Καθιέρωση του Θεάτρου Βουνού Καστοριάς, με την οργάνωση καλοκαιρινών θεατρικών παραστάσεων με έργα τοπικών συγγραφέων. Ενός τοπικού φεστιβάλ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
 4. Εκδόσεις έργων Καστοριανών συγγραφέων, το κόστος των οποίων θα καλύπτει η Περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική λογοτεχνική και επιστημονική κοινότητα.
 5. Αναβάθμιση του εκδηλώσεων των Ραγκουτσαριών. Προτείνεται και η μετακίνηση ημερολογιακά ώστε να πραγματοποιούνται Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, καθώς διαπιστώθηκε ότι αυτή η περίοδος συνδέεται με αύξηση της επισκεψιμότητας.
 6. Δημιουργία πολιτιστικών δρώμενων, όπως η ΑΛΕΞΙΑΔΑ που έχει πλέον ματαιωθεί.
  Η Καστοριά έχει σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο σε συνδυασμό με την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, τη σωστή προβολή και τη συμμετοχή διεθνών συλλόγων, θεωρείται σίγουρη η επιτυχία σχετικών δράσεων.
 7. Οργάνωση ενός ετήσιου φεστιβάλ βιβλίου σε κάθε πρωτεύουσα των Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας και κάθε τέσσερα χρόνια σε μια πόλη – μια Ολυμπιάδα Βιβλίου – πάντα με την αιγίδα της Περιφέρειας.
 8. Συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας ώστε να συμμετέχει σε δράσεις σε όλη την Περιφέρεια, όπως αυτές στον Γράμμο, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και στον Νερόμυλο Νεστορίου. Στόχος είναι η δημιουργία σταθμών φιλοξενίας φοιτητών, στα πρότυπα των Ψαράδων Πρεσπών. Στο Νεστόριο υπάρχουν έτοιμες οι υποδομές της Εστίας και του Κέντρου Ενημέρωσης Γράμμου.
 9. Συμμετοχή και υποστήριξη της Περιφέρειας στο Φεστιβάλ Γράμμου.
 10. Δημιουργία σημείων αναφοράς, όπως το Δασάκι Μεσοποταμίας, το River Party και το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου θα πραγματοποιούνται συνεδρία και δράσεις.

 

Κώστας Σουλτανίδης

Νεστόριο Καστοριάς

Υποψήφιος με την «Αριστερή Συμπόρευση» στην Π.Ε Καστοριάς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.