Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη, με τίτλο «Γιαλάν Ντουνιάς», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

22 Σεπτεμβρίου 2023
11:51

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Γράφημα, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη, με τίτλο «Γιαλάν Ντουνιάς».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός

Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Πάσχος Μανδραβέλης, Αρθρογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://t.ly/-4xY

Link εκδήλωσης: https://t.ly/sTSAb

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κοζάνη, Δεκέμβρης 1960. Η πόλη βουλιάζει στο χιόνι, αλλά κουμπάρος και μπράτιμοι οδεύουν χορεύοντας υπό την συνοδεία οργάνων για να παραλάβουν τη νύφη, καθώς γάμος που ξεκίνησε δεν σταματά. Αυτός ο γάμος, όμως, δεν μέλλεται να γίνει ποτέ.

Φλεβάρης 2010. Ο 65χρονος Νικολάκης επιστρέφει στην γενέθλια πόλη, την Κοζάνη, αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τον ταλανίζουν εδώ και 50 χρόνια. Η ζωή μιας μικρής επαρχιακής πόλης την εποχή του ’60 όταν αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσεται και να ξεφεύ-γει απ’ τις δυσκολίες και την ανέχεια σκιαγραφείται μέ-σα από τα ήθη και τα έθιμα της και, κυρίως, το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων της.

“Γιαλάν ντουνιάς”. Μια έκφραση που χρησιμοποιούσαν παλιά στην Κοζάνη και σημαίνει “ψεύτικος κόσμος”, όπως ο κόσμος του μυθιστορήματος και τα γεγονότα που παρουσιάζονται, που είναι προϊόντα μυθοπλασίας, αλλά ορισμένα θα μπορούσαν να είναι αληθινά, ακόμα και αν κάποιες φορές φαντάζουν σαν ψέματα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μιχάλης Πιτένης γεννήθηκε το 1962 στην Κοζάνη όπου ζει. Πτυχιούχος του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αυτό είναι το ένατο βιβλίο του και το έκτο μυθιστόρημα του. Μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

 

Ένα σχόλιο

  • Καλή επιτυχία Μιχάλη στην παρουσίαση του βιβλίου…αλλά την πρωτη και τον τρίτο από τους παρουσιαστές τι τους ήθελες .! Αυτοί πέρα από το τσαλαβούτησα με έπαρση και τους συμβιβασμουσ με το κατεστημένο σε κρίσιμες στιγμές δεν προσφέρουν τίποτα στη χώρα και σε σένα φυσικά γιατί τους ξεπερνάς.!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.