Μανώλης Στεργίου: “Τι κάναμε για τους αγρότες, υλοτόμους & αλιείς”

22 Σεπτεμβρίου 2023
12:16
· Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων 30 χλμ από τα προγράμματα «ΕΣΠΑ» και «Αντώνης Τρίτσης» , φτάνοντας το σύνολο τα 100 χλμ ασφαλτοστρωμένων δρόμων στον κάμπο.
· Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας προς τον Βιολογικό Καθαρισμό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
· Ασφαλτοστρώσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες σε συνεργασία με την ΠΕ Κοζάνης.
· Τακτική συντήρηση του χωμάτινου αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου.
· Αποκατάσταση ζημιών μετά από απανωτές θεομηνίες με ίδιους πόρους αλλά και με την βοήθεια της Π.Ε. Κοζάνης.
· Θεσμική υποστήριξη των αγροτικών φορέων (Συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ, Αγροτικού Συλλόγου) στην διεκδίκηση αποζημιώσεων από το κράτος και τον ΕΛΓΑ κάθε φορά που υπήρχαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα.
· Συναντήσεις με τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς για τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και προπαντός για την αντιχαλαζική προστασία (επίγεια και από αέρος).
· Εφαρμογή μελέτης υλοτομίας, που εκπονήσαμε το 2022, στο δημοτικό δάσος Παλαιογρατσάνου για να υλοτομηθεί τα έτη 2022-2031 και συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Υλοτόμων.
· Υποβολή πρότασης για κατασκευή ιχθυόσκαλας σε παραλίμνιο ακίνητο κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο.
o Γιορτή ροδάκινου και άλλες εκδηλώσεις για την προβολή των τοπικών μας προϊόντων.
o Λειτουργία διετούς τμήματος ΙΕΚ Αγροτουρισμού στο Βελβεντό (2021-2023)
o Και στο παρελθόν στηρίξαμε θεσμικά και οικονομικά την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού ΤΟΕΒ προς όφελος όλων των αγροτών.
Τι σχεδιάζουμε
· Εκπόνηση μελέτης για την ασφαλτόστρωση και των υπόλοιπων δρόμων του κάμπου
· Υποστήριξη των επενδύσεων των αγροτικών συνεταιρισμών
· Υποστήριξη του ΤΟΕΒ για την συμπλήρωση των υποδομών στο αρδευτικό δίκτυο όλου του κάμπου του Δήμου Βελβεντού.
· Ίδρυση και λειτουργία Σχολής Εκπαίδευσης Αγροτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
· Απαράβατη αρχή και το αποδείξαμε θεωρούμε την συνεχή συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς (Συνεταιρισμοί αγροτών, Αγροτικός Σύλλογος, ΤΟΕΒ, Υλοτομικός Συνεταιρισμός, Σύλλογος επαγγελματιών αλιέων), και την αμέριστη στήριξή μας όταν το κρίνουν απαραίτητο για κάθε σχεδιασμό τους
ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ

Ένα σχόλιο

  • ….επίσης που είναι οι νέοι αγροτικοί δρόμοι να τους δούμε κι εμείς;;;όσο για τη συντήρηση άστα….εμείς οι αγρότες με τα αλυσοπρίονα καθαρίζουμε τους δρόμους….σταματήστε να παραμυθιαζετε τον κοσμο!!!είστε απλα τραγικοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.