Γιατί Τώρα, Γιατί Συμμαχία για την Ανάπτυξη (του Γιώργου Αμανατίδη, Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας   )

22 Σεπτεμβρίου 2023
15:48

Ενότητα: Κοινωνικά Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε καθεστώς μεθοδικά προγραμματισμένης μεν,πλην όμως δριμείας απολιγνιτοποίησης, με έντονες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της. Οι διαδικασίες πλήρους απεξάρτησης από το λιγνίτη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και την απασχόληση στην περιοχή, η έλλειψη επαρκούς θερμικής ισχύος για τις τηλεθερμάνσεις, οι καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και κυρίως οι οφειλόμενες περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις των εδαφών, δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για την Δυτική Μακεδονία.

Αλλάζουμε την εικόνα, βάζουμε τους πολίτεςστην εξίσωση …

Παρά την εξασφάλιση πολύ υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα με μηδενική ουσιαστικά αποτελεσματικότητα. Ταυτόχρονα, αδυνατεί να συν-εργαστεί με τους πολίτες, που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί, ούτε καν κατανοήσει πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν ήδη διαθέσιμες για να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Παίρνοντας τα ηνία της Περιφέρειας το Γενάρη του 2024:

  • Εκπονούμε επιτέλους ένα Περιφερειακό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.
  • Συστήνουμε τον μηχανισμό για το Παρατηρητήριο Δίκαιης Μετάβασης μαζί με το Παρατηρητήριο Απασχόλησης.
  • Παρεμβαίνουμε για την αναθεώρηση και τροποποίηση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την αποκατάσταση των εκτάσεων και τον προβλεπόμενο χωροταξικό σχεδιασμό.
  • Επιταχύνουμε άμεσα πρόσθετους οργανωμένους χώρους υποδοχής επενδύσεων.
  • Αναλαμβάνουμε σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών για να καταστεί η Δυτική Μακεδονία διεθνής επενδυτικός, περιβαλλοντικός, ενεργειακός και τεχνολογικός κόμβος με τη δημιουργία του Μηχανισμού Προώθησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων.

 Γνωρίζω πως και με ποιους …

Ως άνθρωπος της περιφερειακής ανάπτυξης ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχω συνεργαστεί και υποστηρίξει όλες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα έχω αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς συνεργασιών με τα στελέχη όλων των υπηρεσιών Δήμων και Περιφέρειας, αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων. Ταυτόχρονα, η μεγάλη τεχνοκρατική ομάδα υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού μας, έχει ήδη έτοιμο το πλάνο ανάπτυξης των πρώτων 100 ημερών και δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Το έχει καταγράψει η ιστορία του τόπου μας, το γνωρίζουν οι πάντες.

Φέτος, ο Νοέμβρης 28 χρόνια μετά θα μας βρει νικητές αλλά με μεγάλες, με τεράστιες ευθύνες για το μέλλον της περιοχής.

  • Στη φωτογραφία βρίσκομαι σε συνεργασία με τον αείμνηστο δήμαρχο Πτολεμαΐδας Πέτρο Τόττη, το Νοέμβριο του 1995 για το εμβληματικό ιστορικά έργο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας.

24 σχόλια

    • Συνέχισε Γιώργο και άσε τους αντάρτες και αυτούς που είναι με τα συμφέροντα να σκούζουν.
      Είμαστε μαζί σου προφανώς_με_τον_Γιωργο Κασαπίδη.

      • Νεοδημοκρατες αλεξιπτωτιστες. Νεοδημοκρατες που ήρθατε στο κόμμα αφού γυρισατε όλα τα μικρά αποτυχημένα και μιλάτε για αντάρτες. Να χαρώ τον καθαρό συνδυασμό της ΝΔ. Το κόμμα γιατί δεν περνάει τώρα θεση;

  • Γιατί τώρα?
    – Επειδή δεν βγήκες βουλευτής και επειδή δεν πήρες θέση στον κρατικό μηχανισμό

    Γιατι συμμαχία για την Ανάπτυξη?
    – Γιατι συμμαχείτε για να αναπτύξετε και να προβάλλετε τα προσωπικά σας ζητήματα και απωθημένα σας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Απλά λιτά περιεκτικά λόγια. Τα άλλα είναι θεωρίες χωρίς βάση κύριε.

  • Γιώργο εμείς ξέρουμε τις ικανότητες συντονισμού που έχεις και ευτυχώς για σένα είμαστε πλειοψηφία. Είναι πραγματικά κρίμα να πρέπει να πορευτείς και να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που το μόνο που κάνουν στον πολιτικό τους βίο να βάζουν ένα προσωπείο καλού παιδιού και να ρίχνουν ευθέως τοξίνες.
    Καλό κουράγιο στο δίκαιο αγώνα που κάνεις για όλους εμάς που θέλουμε ένα καλύτερο αύριο.

    • τοξίνες, βολές, πλαγιοκοπήσεις και πολλά άλλα ψάξε στους συμμαχούντες για την ανάπτυξη. Οι άλλοι με τα καλά και τα στραβά τους έχουν καθαρές αρχές και αξίες όχι θολές και τεθλασμένες

  • Αυτές τής αερολογιες και αοριστίες σέ ποιους τής λέτε είναι τουλάχιστον ντροπή. Ας κατεβενατε για Περιφέρεια καί όχι για βουλευτής εφόσον αποτύχαμε λέτε δεν κάνω και μια βόλτα στην περιφέρεια;;;
    Ό κόσμος έχει γνώση την απάντηση θά τήν πάρετε στης εκλογές κ Αμανατίδη καί εσείς αλλά και τό παρεάκι εργολάβοι κλπ.

  • “Ταυτόχρονα, η μεγάλη τεχνοκρατική ομάδα υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού μας, έχει ήδη έτοιμο το πλάνο ανάπτυξης των πρώτων 100 ημερών και δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.”

    Εννοείς λογικά τον Κεχαγιά, τον Μεταξά, τον Μιχαηλίδη, τον Παπανίκο κτλ?
    Στις πρώτες 100 μέρες Γιώργο μου αυτοί που μάζεψες (δε μιλάω για τους προαναφερθέντες κατ’ ανάγκη) αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν και για αυτό σε πλαισίωσαν θα σε πιέσουν άσχημα. Αν βγεις θα το νιώσεις καλά αυτό θυμίσου το και πρόσεχε.

  • Αν ήσουν εσύ βουλευτής και ένας ακόμα δήμαρχος, σήμερα τον Κασαπίδη θα τον χειροκροτούσατε. Τέτοιοι υποκριτές είστε.

  • 100 χρονια στην ΑΝΚΟ, πρώην βουλευτής κλπ κλπ και τώρα τα θυμήθηκες? Και δεν ήθελες καν να κατέβεις, ενω και για τον Κασαπιδη κουβεντα τοσα χρόνια. Μας έπεισες..

  • Πώς καταστρέφω την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας..που έχει να λαμβάνει τους περισσότερους πόρους σε όλη την. Ελλάδα???

    Μα φυσικά..κατεβάζω δύο συνδυασμούς Νεοδημοκρατων…των ευχαριστημένων και των δυσαρεστημένων. Ελέγχω το 60% των Συμβούλων..και περνάω ότι γουστάρω χωρίς να ρωτήσω κανέναν.
    Κατά την άποψη μου τόσο η ψήφο στον Κασαπιδη οσο και στον Αμανατίδη..δεν έχει καμία διαφορά.

    Μητσοτάκης ΑΕ .= Καταστροφή της Περιοχής μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.