Κασαπίδης: Μια ισχυρή πρωτοβουλία για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας

23 Σεπτεμβρίου 2023
05:31

Μια ακόμη διεκδίκηση της Περιφερειακής Αρχής για στήριξη των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, υλοποιείται.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων που αφορούν επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Η Ειδική Υπηρεσία της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ανακοίνωσε την κυκλοφορία των δύο πολυαναμενομένων προδημοσιεύσεων για τα δύο προγράμματα επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές ΔΑΜ Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στις αναφερόμενες περιοχές.

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες και επαφές της Περιφερειακής Αρχής, τα προγράμματα αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των επιχειρήσεων στην περιοχή, μέσα από την αναβάθμιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας και εν τέλει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. «Ενίσχυση Υφιστάμενων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» θα υλοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 30.000.000 ευρώ και στοχεύει στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό, τη διαφοροποίηση, τον παραγωγικό μετασχηματισμό και τη στροφή υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης.

  1. «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» θα υλοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ και στοχεύει στη δημιουργία νέων και στην ενίσχυση νεοϊδρυθέντων επιχειρήσεων.

Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000 ευρώ μέχρι 100.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 70%.

22 σχόλια

  • Όλοι γνωρίζουν ότι τόσο καιρό απέτυχες μιλώντας μόνο για το υδρογόνο με μια σειρά συμβούλων σου. Ζητούσες μόνο αυτό. Σε λίγο θα ανακοινώσεις και τα αντιπλημμυρικά της …Θεσσαλίας ως δικά σου έργα.

  • Βγάλτα Γιώργο 10 μέρες πριν τις εκλογές, αφού δεν τα έβγαλες 4 Χρόνια. Θα τα υλοποιήσει ο Αμανατιδης που ξέρει κιόλας

    • Ποιος ξέρει;;; Το τι ξέρει καλά το είδαμε στο ξεκατινιασμα. Ποιο λίγος και από τον Κασαπιδη. Τα κονδύλια της περιφέρειας σίγουρα στον κουβά. Γνήσιος καιροσκόπος. Κρίμα για την ΝΔ που τον στήριξε.

  • Ρεεεε μην λες χαζά. Από τον Απρίλιο τα περιμέναμε και βγήκαν τώρα. Ποιόν νομίζεις κοροϊδεύεις; Βγήκαν τώρα για να τρέξουν τον Νοέμβριο. Δεν ντράπηκες τόσα χρόνια τώρα θα ντραπεις;;!!!

  • Τον…. τσοπάνη και τον λύκο με τα πρόβατα
    το ξέρεις;
    Κανένας πλέον δεν σε πιστεύει!!!
    Προσαρμόσου στην συντριπτική ήττα που σε περιμένει

  • Ντρέπεται και η ντροπή

    Ανακοινωσεις της κυβερνησης και του προγραμματος μας τις φερνεις για δικές σου ;

    Χόρτο τρώμε ή στα βουνα ζουμε ;

    Βγαλε στον αερα αν εχεις τιποτα από τα επισημα Σχέδια σου , όχι της Κυβερνησης – Τα εργα σου τα είδαμε, καντιποτα !

  • Γιώργο ο Παπαθανάσης τρώει φέτα, οι πολίτες της Δυτ Μακ όμως δεν τρώνε σανό. Σοβαρέψου και μην υποδαυλίζεις το έργο της κυβέρνησης. Τους κάνεις όλους ρεζίλι.

  • Ότι και να κάνεις όσα μύνημα και να στείλει η Πειραιώς και όσους υπουργούς και να φέρεις δεν θα καταφέρεις τίποτα γιατί και βουλευτής ήσουν και περιφερειάρχης ήσουν ένα τίποτα ο κανένας για τη Δυτική Μακεδονία και βουλευτής σε ψηφίσαμε και περιφερειάρχης σε ψηφίσαμε τώρα θα σε στείλουμε να κάνεις το μπαχτσέ σου όπως μας συμβούλευες εμάς θυμάσαι!!!!

  • Τέσσερα χρόνια πληρους απραξίας και τώρα ανακοινώνουν προγράματα 15 ημερες πρίν τις εκλογές.Δεν ειναι μόνο ανίκανοι, υποτιμούν και τη νοημοσύνη του κόσμου.Τέρμα στους Μαυρογιαλουρους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι