Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συγχαίρει θερμά την Μιράντα Παυλίδου

25 Σεπτεμβρίου 2023
09:38
Κανένα σχόλιο

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συγχαίρει θερμά την Μιράντα Παυλίδου για το πόνημα μας με τον τίτλο « Η ιστορία των λιγνιτών της Δυτικής Μακεδονίας (1925-1957) και ο Μικρασιάτης Γεώργιος Ν.Παυλίδης ».

Δυστυχώς λόγοι αρχών και αξιών που μας διέπουν σαν συλλογικότητα, μας αναγκάζουν να μην είμαστε παρόντες στην εκδήλωση / παρουσίαση του εξαίρετου αυτού βιβλίου, γιατί θα παρευρίσκονται σε αυτή και άτομα που πολέμησαν και πολεμούν την μεγαλύτερη επένδυση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και είναι η νέα υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή Αλβανίας-Θεσσαλονίκης, και για την οποία αγωνιζόμαστε ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» να διέλθει από την Πτολεμαΐδα.

Είναι αλήθεια ότι όπως η προοπτική που άνοιξε για την περιοχή και όχι μόνο ο Γεώργιος Ν. Παυλίδης, για την ανάπτυξη ξεπέρασε τα 100 χρόνια και συνεχίζει ακόμη να δίνει θέσεις εργασίες, το ίδιο και ίσως περισσότερο θα αποτελεί για την περιοχή και η προαναφερόμενη νέα σιδηροδρομική γραμμή ταχύτητας 160 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Το ιστορικό λοιπόν πόνημα της Μιράντας Παυλίδου, δεν είναι μόνο «μια κατάθεση ψυχής» είναι ίσως το μόνο βιβλίο με ιστορική αναδρομή σε ότι συνέβη στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε ο Γεώργιος Ν. Παυλίδης, αποκαλύπτει και απαντά στα πως και τα γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε ο ίδιος και ο συνεταίρος του την μεγάλη αυτή ανακάλυψη του «μαύρου χρυσού του λιγνίτη».

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται έμπρακτα από τις αρχές, κυρίως την Δημοτική Αρχή, και για όλους εμάς που ο βιοπορισμός μας οφειλόταν στον λιγνίτη έχουμε χρέος α), να προμηθευτούμε και να έχουμε αυτό το βιβλίο στην βιβλιοθήκη μας και β) να το προωθήσουμε με όποιον τρόπο κρίνουμε σκόπιμα, για να γίνει γνωστή η ιστορία αυτού του υπέροχου ευεργέτη του Γιώργου Ν. Παυλίδη, που θάπρεπε μια προτομή του να βρίσκεται στην πόλη.

Είναι ίσως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η πόλη σε αυτόν τον άνδρα.

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας :

[email protected]

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.