Λαϊκή Συσπείρωση: Μια οφειλόμενη απάντηση στις νουθεσίες του κ.Στρατάκη προς τη νεολαία για την ψήφο στις τοπικές εκλογές

25 Σεπτεμβρίου 2023
18:50
Κανένα σχόλιο

 

            Σε πρόσφατο προεκλογικό debate μεταξύ υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων τέθηκε το ερώτημα: “Πώς θα αυξήσουμε την απασχόληση στη Δυτική Μακεδονία:”. Μεταξύ άλλων έγινε προσπάθεια από διάφορους υπερασπιστές του συστήματος να διαστρεβλωθούν θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και συγκεκριμένα από τον κ. Στρατάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό “Ελπίδα” (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), σε πρόσφατο δημοσιευμένο άρθρο του.

            Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Στρατάκης είναι ότι η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης  λέει ότι η ανάπτυξη δεν είναι ουδέτερη. Ή θα εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων, η τις ανάγκες των πολλών. Οπότε το ερώτημα κύριε Στρατάκη δεν είναι αν θέλουμε ή όχι ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη για ποιον; To ερώτημα δεν είναι πώς θα αυξήσουμε γενικά την απασχόληση αλλά με τι όρους και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να ικανοποιούνται οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, του σύγχρονου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού που υπάρχει στη περιοχή μας και όχι των λίγων!

Αυτό το ερώτημα θέλετε να αποφύγετε να απαντήσετε και μας κατηγορείτε για έλλειψη θεσμικών προτάσεων.

            Οφείλουμε ως νέα γενιά να απαντήσουμε, καθώς το μέλλον το οποίο μας ετοιμάζουν προμηνύεται σκοτεινό, που όμως μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε, όπως έγραφε και ο γνωστός ποιητής, να κάνουμε τα σκοτάδια λάμψη!

            Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα και διεκδικήσεις, τις οποίες αποφεύγετε να αναφέρετε, κ. Στρατάκη (μάλλον στοχευμένα):

-Πάγιο αίτημα και διεκδίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι και παραμένει η συντήρηση και αναβάθμιση της Γέφυρας των Σερβίων καθώς μεγάλο κομμάτι του λαού της περιοχής την διαπερνά καθημερινώς. Αν δεν γινόταν το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα έμπαινε καν στο κάδρο της συζήτησης και θα είχαμε και νέα “Τέμπη”. Για ποιο λόγο λοιπόν οι 100δες απόφοιτοι των Σχολών του Πολυτεχνείου, που φιλοξενείται στη πόλη της Κοζάνης, δεν αξιοποιούνται σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας;

-Η διεκδίκηση για την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, στη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας είναι χρόνιο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης! Για ποιο λόγο λοιπόν δεν αναφέρεστε στο πάγιο αίτημα των φορέων της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας για μόνιμες θέσεις εργασίας αντί για το ρεάλιτι επιβίωσης που καλούνται να “παίξουν” 100δες απόφοιτοι των παιδαγωγικών σχολών στη Φλώρινα;

            Η απάντηση είναι απλή! Γιατί όλα αυτά που είναι αναγκαία και απαραίτητα σήμερα για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη δουλειά και στη ζωή με δικαιώματα θεωρούνται κόστος!

            Για αυτό κάθε μήνα ο λαός μας γίνεται “έρμαιο” ενός “ακραίου καιρικού φαινομένου”, όπως ο λαός της Θεσσαλίας! Γιατί θεωρείται λιγότερο κοστοβόρο από τα επιτελεία της ΕΕ και τα παπαγαλάκια της (Τοπικές Αρχές, Δήμους, Περιφέρεια) να πληρώσουν αποζημιώσεις παρά να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα! Να το πούμε πιο απλά: Όλα τα παραπάνω δεν έχουν “διόδια” άρα δεν μπορούν να αποφέρουν κάποιο κέρδος. Με λίγα λόγια τι μας λένε κυβερνήσεις, τοπικές αρχές κλπ; Ας καταστραφούν περιουσίες, ας καταστραφεί ο φυσικός πλούτος της χώρας, ας θυσιαστούν ανθρώπινες ζωές, αλλά θα εξασφαλίσουμε αποζημιώσεις. “Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι…”.

Φτάνει πια με το “πάμε κι όπου βγει”! Ήρθε η ώρα να “πάμε αλλιώς”!

            Δεν τρώμε την αυταπάτη ότι θα βγούμε κερδισμένοι επενδύοντας σε ενεργειακές κοινότητες. Το όνειρο μας είναι να δουλέψουμε στο αντικείμενο που σπουδάσαμε όχι να γίνουμε έμποροι ρεύματος όπως μας προτείνετε σαν λύση στην ενεργειακή μας φτώχεια. Μέσα από τη γνώση της επιστήμης μας γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι σήμερα, ειδικά στη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, μπορεί ο λαός και η νεολαία να ζήσουν καλύτερα! Γνωρίζουμε ότι σήμερα με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούμε να μη ζεσταινόμαστε με μαγκάλια, αλλά να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας, χωρίς να καταστραφεί το περιβάλλον, και σε αυτή τη βάση να απολαμβάνει ο λαός φθηνή και επαρκή ενέργεια!

            Η ανάπτυξη που προτείνετε εσείς και η παράταξη σας κ.Στρατάκη είναι ανάπτυξη για τους λίγους. Είναι ο ίδιος δρόμος που μας έφερε ως εδώ. Δεκαετίες κονδυλίων, προγραμμάτων, χρηματοδοτικών εργαλείων με την «ξύλινη» γλώσσα περί βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, επιλέξιμων δαπανών που και εσείς διαχειριστήκατε.

            Μην προσπαθείτε να στριμώξετε στις επιδιώξεις σας, τον αγώνα των κατοίκων του Νυμφαίου και της Καλαμιάς. Ο θεσμικός δρόμος της δικαιοσύνης που προτείνετε έχει ήδη ναρκοθετηθεί από τα κόμματα που σας στηρίζουν αφού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού ψήφισαν την οδηγία της Ε.Ε που επιβάλει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ. Η νεολαία γνωρίζει ποιον είχε στο πλευρό της στους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών της. Στις κινητοποιήσεις για να αποδοθούν ευθύνες για το προδιαγραμμένο έγκλημα  των Τεμπών, για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις κ.α. Όσο και να ξορκίζετε το κακό, η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση  δεν είναι ανέμελη, σημαδεύει την καρδιά του προβλήματος που είναι το σύστημα που υπηρετείτε.

Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας επιλέγουμε: Οι ζωές μας !

            Και σε αυτές τις εκλογές οι νέοι και οι νέες έχουμε επιλογή! Να στηρίξουμε και να ψηφίσουμε δοκιμασμένους αγωνιστές, που έχουν μπει μπροστά για να οργανώσουν τον αγώνα του λαού και της νεολαίας για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη! Για να δυναμώσει η ελπίδα, ο αγώνας και ο δρόμος της ριζικής ανατροπής!

Οι υποψήφιες περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γεωργιάδου Αναστασία –Απόφοιτη Γερμανικής Φιλολογίας- Εκπαιδευτικός

Δημαράκη Φωτεινή – Υποψήφια Διδάκτωρ ΠΔΜ

Σαίτη Μιχαέλα – Φοιτήτρια στο Τμήνα Νηπιαγωγών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.