Ανακοίνωση Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση: Τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη αναδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή ακολουθά τον κανόνα «πάμε κι όπου βγει» στα σχολικά κτίρια

27 Σεπτεμβρίου 2023
12:02
Κανένα σχόλιο

Μόλις δυο εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με δεκάδες κενά σε ειδικότητες και την παράλληλη στήριξη, προβλήματα στα σχολικά κτίρια καθώς και μεγάλες υλικοτεχνικές ελλείψεις.

Εδώ και χρόνια η συντήρηση των σχολικών κτιρίων έχει περάσει στις αρμοδιότητες του Δήμου, την ίδια ώρα που η κρατική χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται. Τα αποτελέσματα αυτής της χρόνιας υποχρηματοδότησης και απόλυτης εγκατάλειψης τόσο από το Δήμο, όσο και από την Περιφέρεια και το εκάστοτε Υπουργείο, φαίνονται πλέον με «γυμνό» μάτι.   Καθημερινά αποδεικνύεται ότι για τον Δήμο Κοζάνης δεν αποτελεί προτεραιότητα η προστασία και συντήρηση της σχολικής στέγης.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των γονέων για την υποστελέχωση του 15ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης έρχεται να προστεθεί και το δεύτερο, σε σειρά, γεγονός. Συγκεκριμένα την Δευτερά 26 Σεπτέμβρη με την πρώτη βροχόπτωση πλημμύρισε το 2ο νηπιαγωγείο Κοζάνης με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό. Είναι ένα ακόμα τραγικό παράδειγμα για το πως η σχολική στέγη έχει αφεθεί στο «πάμε κι όπου βγει».

Διεκδικούμε την άμεση αντιμετώπιση του θέματος καθώς να γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο θέμα το επόμενο διάστημα.

Οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.  Μπορούμε να βάλουμε άλλες προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, που θα έχουν ως αφετηρία τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών, των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν στο Δήμο μας. Εγγύηση ότι θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο μπορεί να είναι η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 8 Οκτώβρη.

Υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κοζάνης:

Δημαράκη Δώρα

Δόκος Δημήτρης

Κατσαμάκη Φανή

Κοζικόπουλος Κώστας

Μητσιάκου Δέσποινα

Μπιμπίρη Ελένη (Νίνα)

Στολτίδου Ελένη

Χαρισόπουλος Παναγιώτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.