Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης με τον πολωνικό Δήμο Siemiatycze

28 Σεπτεμβρίου 2023
13:32

 

Ενέργεια, βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον και πολιτισμός αποτέλεσαν τα βασικά πεδία συζήτησης, κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον  δήμαρχο  Siemiatycze (Πολωνία) Piotr Siniakowicz, το μεσημέρι της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Κατά τη συνάντηση των δύο δημάρχων, παρουσία των συνεργατών τους, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας.

Ο Λάζαρος Μαλούτας μίλησε για έργα και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο Κοζάνης, αλλά και για όσα έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κοζάνης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων, με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030.

Ο κύριος Siniakowicz αναφέρθηκε στις πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμος Siemiatycze, ενώ οι δύο πλευρές διαπίστωσαν κοινά χαρακτηριστικά και στόχους ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι ως εκπρόσωποι των Δήμων τους, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για μελλοντικές συμπράξεις και συνεργατικές πρωτοβουλίες στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Η επίσκεψη του πολωνικού κλιμακίου στην Κοζάνη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergarten».  Το κλιμάκιο αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα από τον Henryk Czmut, αντιδήμαρχο πόλης Siemiatycze, τον  Gregorz Orlowski, αξιολογητή του προγράμματος, την Madgalena Woronecka, συντονίστρια  του προγράμματος, καθώς και τις Beata Krzywicka και Malgorzata Sniezko, διευθύντριες νηπιαγωγείου. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η υπεύθυνη προώθησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, η οποία συνεργάζεται στενά με τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν οι συμμετέχοντες από την Πολωνία για την υλοποίηση σχεδίων κινητικότητας και προγραμμάτων ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Σκοπός της προπαρασκευαστικής επίσκεψης είναι η προετοιμασία και οργάνωση της επίσκεψης ομάδας 7 νηπιαγωγών σε σχολικές μονάδες της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 13 Οκτώβρη 2023.

 

5 σχόλια

  • Ήρθαν οι άνθρωποι από την Πολωνία και έφριξαν με τις αγέλες επιθετικών αδέσποτων σκύλων, τα χόρτα 3 μέτρα παντού και τις λακούβες που είναι περισσότερες από την άσφαλτο σε όλο το μήκος και πλάτος του οδοστρώματος.

  • Όταν τους είπε ο Μαλούτας ότι είναι 40 χρόνια στον Δήμο Κοζάνης εξεπλάγησαν … με απογοήτευση.

    Φυσικά έπαθαν σοκ όταν είδαν ότι θέλει να διοικήσει με Κυτίδη, Φλώρο, Γαβριηλίδη, Αλεξανδρίδη κα …μη στεναχωριέστε μπίτσεν ου Λάζους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.