«Τα κοινά είναι για μας τους περίεργους.»  (Του Γιώργου Τριανταφύλλου)

28 Σεπτεμβρίου 2023
16:04

Δεν με εκφράζει το απρόσωπο φαινόμενο της πολιτικής , αυτό το οποίο μιλάει με γενικότητες και ασάφειες. Δεν με εκφράζει γιατί η πολιτική βγαίνει μέσα απ’ τη ζωή.

Η πολιτική προκύπτει όταν ενώ κάθεσαι και κάνεις μεγαλεπήβολα σχέδια, ονειρεύεσαι να γίνεις πχ ο επόμενος Στρόιτερ ή Ντοστογιέφσκι και κάπου κει προσγειώνεσαι και βλέπεις ότι ήδη δεν μπορείς να ζήσεις τα αυτονόητα.

Την ελεύθερη έκφραση , έχοντας την ουσιαστική υποστήριξη της κοινωνίας. Βλέπεις περιουσίες ανθρώπων να διαλύονται σε πόλεις της Θεσσαλίας, νέους σε κατάθλιψη, τρένα να εκτροχιάζονται και λες «εγώ πως θα ζήσω εδώ ; Τι είναι η ζωή μας; Έχει κάποια αξία;» Πολλές φορές πέφτεις , λες «όλα είναι μάταια , γιατί αγωνιζόμαστε;» 

Γιατί θα βρει νόημα η ζωή μας μέσα απ’ όλο αυτό! Γιατί κάθε άρθρο, κάθε θεατρική παράσταση , κάθε βιβλίο, κάθε περιοδεία με τον συνδυασμό σου έχει έναν στόχο : την διάδοση μιας ιδέας που θα συσπειρώσει γύρω από μια επερχόμενη αλλαγή. 

Για εμένα η πολιτική ξεκινάει απ’ τον τόπο που γεννήθηκα, στερήθηκα αλλά και κέρδισα πράγματα.  Τον τόπο που βρίσκεται στην μετάβαση και έχει ανάγκη από ανθρώπους που τον πονάνε. Να πονάνε όμως και τους άλλους ανθρώπους.

Σαν άνθρωπος είχα ένα πολύ ευαίσθητο σημείο πάντα, το οποίο πολλές φορές με έκανε να ανησυχώ για εμένα τον ίδιο. Όταν κάτι τραγικό συνέβαινε σε κάποιον , δεν μπορούσα να ηρεμήσω , έκανα το πρόβλημα και δικό μου. Έτσι γράφτηκαν οι «τρεις κόσμοι» και για αυτό και κατεβαίνω και στην πολιτική. 

Γιατί θέλω ο έφηβος που μένει στην Κοζάνη, νιώθει εγκλωβισμένος, περίεργος και ότι υπολείπεται να μπορεί να ανοιχθεί. Να οργανώσουμε μια επιτροπή που θα εμψυχώνει νέους δημιουργούς , θα τους παρουσιάζει στην πόλη , έναν πολυχώρο νεολαίας και ένα νέο μοντέλο για άμεση επικοινωνία με τον Δήμο. Κοινοποίηση των δημοσίων χώρων για διοργάνωση είτε εθελοντικών , είτε ανθρωπιστικών δράσεων από όλα τα «παιδιά».

Για τους λίγο μεγαλύτερους που ψάχνουν δουλειά, ένα κέντρο ενημέρωσης για τις νέες προκλήσεις στην εργασία και αλλαγές με καταρτισμένα άτομα , καλύτερη συνεργασία με την δευτεροβάθμια και το πανεπιστήμιο! Και εννοείται διεκδίκηση ακόμα περισσότερων πόρων για οργανισμούς νεολαίας και θεμελίωσης αυτών! Ναι υπάρχουν στην Κοζάνη και μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί. Είναι δύσκολα όλα αυτά , ακόμα και το 1/4 να καταφέρω να δρομολογήσω θα είναι αριστούργημα! 

Αν δεν δοθεί στους ίδιους τους νέους η ευκαιρία να μιλήσουν και να δημιουργήσουν, τότε τι; Χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερο βήμα γιατί καλώς η κακώς κάθε γενιά αλλάζει. 

Και ναι , η πολιτική πρέπει να έχει την δικιά της γλώσσα στην νέα γενιά , και ας είναι απλοϊκή , τουλάχιστον είναι αληθινή!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι