Τσιόγκας Δημήτρης, Υποψήφιος σύμβουλος στο δήμο Βοΐου με τη Λαϊκή Συσπείρωση: “Γιατί δεν έκλεισε το Γυμνάσιο Εράτυρας το 2019, ενώ είχε ανακοινωθεί η κατάργηση λειτουργίας του”

29 Σεπτεμβρίου 2023
10:49

Στις 30/5/2019, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Εράτυρας, μου έστειλε με email έγγραφο της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με αρ. πρωτ.  Φ19.1/5442  και ημερομηνία 28/5/2019, σύμφωνα με το οποίο, με εντολή του υπουργείου παιδείας το γυμνάσιο Εράτυρας, που λειτουργούσε σαν παράρτημα της Γαλατινής, θα έκλεινε. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κλείσει ένα σχολείο δεν ξανανοίγει.

 

Προσφέρθηκα να βοηθήσω, επικοινώνησα με το υπουργείο και υπέβαλα αίτημα για ανάκληση της παραπάνω απόφασης. Τελικά, στις 5/7/2019, ο τότε υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που ευαισθητοποιήθηκε από τα επιχειρήματα που κατέθεσα, ενέκρινε κατ’ εξαίρεση και μόνο για το συγκεκριμένο γυμνάσιο την συνέχιση της λειτουργίας του για το σχολικό έτος 2019-2020. Έτσι, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ώστε το 2021 να αποφασιστεί οριστικά η λειτουργία του σαν αυτοτελές Γυμνάσιο Εράτυρας, όπως λειτουργεί και σήμερα. Στη συνέχεια προώθησα την απόφαση ανάκλησης της κατάργησης στην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς ενημέρωσή της.

 

Δημοσιεύω σήμερα τη σχετική απόφαση για να γνωρίσει η τοπική κοινωνία το ιστορικό της υπόθεσης.

 

Διότι, “όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή”.

 

Τσιόγκας Δημήτρης
Υποψήφιος σύμβουλος στο δήμο Βοΐου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

4 σχόλια

  • Το γυμνάσιο της Εράτυρας δεν έκλεισε γιατί το κτίριο δεν χρειαζόταν για άλλη χρήση.Το γυμνάσιο Άνω Κώμης το κλείσανε για να πάρει το κτίριο το ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης.Το γυμνάσιο Εράτυρας είχε 14 μαθητές της Άνω Κώμης 45, στείλανε τα παιδιά μας στο Κρόκο για να συστεγάζονται με το Δημοτικό σχολείο Κρόκου.Οι τύχες σχολείων και μαθητών κρίνονται στις γνωριμίες στις τακτικές και τις εξυπηρετήσεις.Αυτοι που έκλεισαν το σχολείο έρχονται και ζητιανεουν ψήφους μάλλον ήρθε η ώρα να κλείσουν και το Δημοτικό σχολείο.

  • Η τακτική τους για το κλείσιμο σχολείων έχει ως εξής:Περνουν τα παιδιά της Καισαρείας από το γυμνάσιο Α.Κωμης τα στέλνουν στην Αιανή χωρίς προειδοποίηση επιβαρύνοντας το κόστος με επιπλέον δρομολόγιο.Κλεινουν το Δημοτικό σχολείο Καισαρείας μια μέρα πριν τον αγιασμό, στέλνουν τα παιδιά αυτά στο Δημοτικό Α.Κωμηςκαι σε δύο χρόνια θα κλείσουν το Γυμνάσιο Αιανής λόγω “έλλειψης”μαθητών.Ετσιθα σταματήσει η Αιανή να είναι κεφαλοχώρι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.