Αυτό δεν είναι στήριξη υποψηφίου, αυτό μοιάζει  με  κηδεμονία του αδύναμου – Πόσοι Υπουργοί και πόσα Κυβερνητικά κλιμάκια θα παρελάσουν ακόμα από τη Δυτική Μακεδονία ως τις εκλογές, για να στηρίξουν τον εκλεκτό τους κ. Κασαπίδη

2 Οκτωβρίου 2023
09:30

Πόσοι Υπουργοί και πόσα Κυβερνητικά κλιμάκια  θα παρελάσουν ακόμα από τη Δυτική Μακεδονία ως τις εκλογές, για να στηρίξουν τον εκλεκτό τους κ. Κασαπίδη .

  Αυτό δεν είναι στήριξη υποψηφίου, αυτό μοιάζει  με  κηδεμονία του αδύναμου. 

Η πληροφορία ότι η επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, μέσα στην προεκλογική εβδομάδα, ελέγχεται ως ανακριβής!

Έρχονται λέει οι Υπουργοί για να εξαγγείλουν κάποιο πρόγραμμα  ή για να ανακοινώσουν την έναρξη εφαρμογής κάποιου σχεδίου και  εντελώς  συμπτωματικά  όλα  αυτά συμβαίνουν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Οι προεκλογικές  εξαγγελίες των Υπουργών όμως δεν πείθουν ούτε και τους πιο καλοπροαίρετους.

Από εξαγγελίες έχουμε χορτάσει.

Υλοποίηση των  εξαγγελιών δεν βλέπουμε.

Εξάλλου η αξία μιας υπόσχεσης κρίνεται στην υλοποίησή της και η περιοχή μας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αθέτηση των υποσχέσεων.

Μας υποσχέθηκαν ότι με το τέλος της εποχής του λιγνίτη τα ορυχεία θα αποκατασταθούν και  147.000 στρέμματα γης θα γίνουν Αγροτική γη, Δάση και Λίμνες.

Το τέλος του λιγνίτη ήλθε … η συμφωνία όμως πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.

 Αντί για Αγροτική γη αποφάσισαν να εγκαταστήσουν Φωτοβολταϊκά.

Αντί για Δάση αποφάσισαν  να αφήσουν χωρίς αποκατάσταση 41.000 στρέμματα.

Αντί για λίμνες αποφάσισαν να αφήνουν τα νερά του Βερμίου να «χάνονται».

Και δεν σταμάτησαν εδώ.

 Ήταν παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2022 όταν με απόφασή τους ολόκληρη η   Περιφέρειά μας έμεινε έξω από τον ενεργειακό χώρο. Ο ενεργειακός χώρος  αποφασίστηκε να δοθεί  σε λίγους μεγάλους ομίλους  χωρίς κανένα όφελος για τον τόπο μας.

Επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, νοικοκυριά, Σχολεία , Δημόσια κτήρια δεν μπορούν να συνδεθούν στα δίκτυα.

Όσοι Υπουργοί και αν παρελάσουν, όσο Κυβερνητικά κλιμάκια και αν επισκεφθούν προεκλογικά  την Περιφέρειά μας δεν θα ξεγελάσουν του Δυτικομακεδόνες   που έζησαν τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του κ. Κασαπίδη και του έως πρότινος πολιτικά ομόσταυλού του Κου Αμανατίδη.

Και ο κ. Πρωθυπουργός που θα έρθει, ότι και να εξαγγείλει,  ειλικρινά πιστεύει ότι μπορεί να  πείσει για τις ειλικρινείς προθέσεις του τους κατοίκους του Ελλησπόντου, της Καλαμιάς  και των άλλων περιοχών που βλέπουν τα γυάλινα βουνά να φτάνουν ως στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς καμιά ανταπόδοση;

Είναι τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης μας, να επιχειρούν με παλαιομοδίτικα προεκλογικά τερτίπια, να μας πείσουν περί  της ειλικρίνειας των προθέσεών τους.

Είναι ηλίου  φαεινότερο, ότι  άλλοι είναι οι λόγοι των προεκλογικών επισκέψεων.

Όταν μια κοινωνία βιώνει τις συνέπειες της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Όταν βιώνουμε την ραγδαία ερήμωση, με τη μείωση του πληθυσμού να φθάνει στο 10%.

Όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη ή φεύγουν από την περιοχή μας .

Τι χρεία υποσχέσεων και εξαγγελιών έχουμε;

Ο τόπος μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταματήσει η κατάρρευση. Δεν φθάνουν μόνο τα κονδύλια, απαιτούνται και αποφασιστικές πολιτικές με τη συμμετοχή της κοινωνίας και όχι ερήμην της.

Πρέπει η Περιφέρειά μας να γίνει παράδειγμα μετάβασης στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Έχουμε το σχέδιο, την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε συνέπεια λόγων και πράξεων.

Και επειδή  η Δίκαιη  μετάβαση  πρέπει να είναι υπόθεση όλων.

Πάρτε την ΕΛΠΙΔΑ  στα χέρια σας.

                                                                                                  ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία

                                                                                                                   Γραφείο Τύπου

 

 

 

22 σχόλια

  • Πες τα Γεωργία!!! Ο κος Αμανατίδης που δηλώνει θαυμαστής του πρωθυπουργού θα πάρει καμία θέση ή θα κρύβεται πίσω από το αφήγημα της δήθεν πολυσυλλεκτικότητας (=αχταρμά) του χώρου του; Δεν συζητάνε για πολιτική γιατί δεν έχουν την πολιτική μέσα τους. Να μην ταράξουν τους συσχετισμούς που τους έχουν στην εξουσία τοσα χρόνια είτε ως αποτυχημένους βουλευτές είτε ως ανίκανους αυτοδιοικητικούς!!

    • Ο κυριος Αμανατιδης ειναι πανω απ ολα ΚΥΡΙΟΣ δεν ασχολειται με κους κους αρωματα και σαχλαμαρες, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

      • Όπως μόνο για τον τόπο του, συναίνεσε για την χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση της περιοχής ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς να βγάλει άχνα.

      • Ο κος Αμανατίδης απλά δεν ασχολείται… που άμα ήταν βουλευτής τώρα θα αγκάλιαζε τον Βορίδη και τον κάθε Βορίδη που έχει την περιοχή μας για κομματικό τσιφλίκι

        • Ειναι χαρακτηριστικο οτι τον αγαπανε ολοι ακομη και υπουργοι της νδ παρ ολο που διαγραφτηκε… εξυπνους ανθρωπους μεθοδικους και μελλοντικους περιφερειαρχες οπως ο κυριος Αμανατιδης δεν τους αφηνουν ευκολα

          • Τα συμφέροντα τον αγαπάνε κύριε. Δεν υπάρχει αγάπη στην πολιτική. Και μόλις χάσει και δεν έχει κανένα πολιτικό αυριο θα τον έχετε ξεχάσει και εσείς. Επίσης αυτό για την αγάπη των υπουργών της ΝΔ να το πείτε στους υποψήφιους του που αναρτούν πασοκους και Συριζα για να κάνουν «ανοίγματα» στη πολυσυλλεκτικότητα (=αχταρμά ξανα λέω)

  • Εντυπωσιακή παρουσία πάντού από την κα Ζεμπιλιάδου. Καθαρό πρόσωπο με καθαρό προγραμματικό λόγο που σε πείθει. Η Δυτ. Μακεδονία χρειάζεται αυτή την ποιοτική αλλαγή. Παει για πρωτιά.

  • Είναι πολλά τα φαγοποτια..δεν θέλουν να τα χάσουν οι Νεοδημοκρατες…Μαζί θα τα φάνε…με τους υποτακτικούς …

  • Όσοι περισσότεροι έρχονται τόσο μεγαλύτερη και η σφαλιάρα.
    Δεν μασάμε αλλά ένα ψόφιο άλογο όσο και να θέλεις δεν μπορεί να τρέξει.
    Χειρότερα μας τρελαίνουν και θα πάρουμε ανάποδες στις βουλευτικές και θα μείνουν χωρίς βουλευτή.

    ΦΤΑΝΕΙ. Ξέρουμε ποιον θα ψηφίσουμε.

  • Πραγματικά ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση να οδηγείτε έναν άνθρωπο με περισσότερα από 20 χρόνια στην πολιτική σε αιχμαλωσία για να ικανοποιήσει τα κομματικά σας συμφέροντα.
    Ο μέχρι πρότινος μεγαλύτερος πολέμιος του κ. Κασαπίδη ό κάτανας εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και διαπραγματεύθηκε για την επόμενη μέρα!!!!
    Ο Κωσταντινίδης θέλοντας να πουλήσει παραγωντισμό δηλώνει ότι στηρίζει Κασαπίδη.
    Ο Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Γρεβενών στηρίζουν για τα μάτια Κασαπίδη.
    Η κυβερνητική νομενκλατούρα άγει και φέρει τον Κασαπίδη ως άβουλο ον!!!!
    Κύριε Κασαπίδη προκειμένου να σε γελοιοποιούν όλοι αυτοί ΠΑΡΕΤΗΣΟΥ και άστους να δούμε τι θα κάνουν.
    Εσύ Φίλε μου Γιώργο είσαι Αξιοπρεπής και Ευσυνείδητος Άνθρωπος.
    Παραιτήσου!!!!!!

  • Ετσι ειναι κ. Ζεμπιλιάδου αυτός ΝΔ εσείς ΠΑΣΟΚ. Φέρατε το Γραμματέα σας να πιέσει καταστασεις μαζί με το βουλευτή και ξάδερφο σας Κουκουλόπουλο. Απλά δεν έχετε την εξουσία να κάνετε τα ίδια και δεν σας ακουν.
    Να είστε σίγουρη ότι τα κομματα δεν μπορούν πια να επιβαόυν τιποτα. Συμφωνω στο άρθρο σας αν και προφανώς περιλαμβάνει και εσας.

  • Ευτυχώς που οι δημοκρατικές δυνάμεις συσπειρώθηκαν . Αυτό ήταν άλλη μια κατάκτηση της προσωπικότητας της Γεωργίας Ζεμπιλιαδου. Πάμε όλοι να διώξουμε το κατεστημένο.

  • Καλύτερα δείτε τα δικά σας τα εσωκομματικά που δεν μπορείτε να αρθρώσετε αντιπολιτευτική τακτική και λόγο διότι είστε για κλάματα που μου θέλετε να ασκείτε και κριτική. Δείτε περιμτου οίκου σας που έχετε γίνει ala cart με το κουνιστο Συριζα.

  • καταρχην ο μητσοτακης και τα κλιμακια της ν δ,πηγαινουν σε ολεσ της περιφερειες και κατα δευτερον εσεις που κατηγορειτε τον κ. κασαπιδη,μεχρι πριν λιγο καιρο ο αμανατιδης τον αγκαλιαζε,αρα ηταν ολα ενταξεικαι ξαφνικα οταν ο κ. αμανατιδης εχασε την καρεκλα ,ο κασαπιδης εγινε κακος και αβουλος ,τελικα ο καθενας μπορει να κρινει και να βγαλει τα συμπερασματα του

  • Εκείνες οι εμβληματικές επενδύσεις που έταζε, για την ριμαγμένη περιοχή μας, ο πρωθυπουργός,πού είναι?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.