«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης

2 Οκτωβρίου 2023
14:04

Στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους  να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και θα μετατρέψει την Ακρινή σε «πράσινο χωριό».

Σημειώνεται, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του «πράσινου χωριού», που θα δίνει ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Κοινότητα και τους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε, ότι ο Δήμος Κοζάνης θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής, στην οποία θα περιέλθει το φωτοβολταϊκό που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ για τους κατοίκους.

Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος Κοζάνης θα συνεργαστούν στενά, ώστε να παρωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου.

4 σχόλια

  • Πείτε στον υπουργό σας ότι το μούσι (τάχαμ’ θρηνεί για κάποια θύματα) δεν του πηγαίνει και να πάει να ξυριστεί, αν γνωρίζει λίγο από κανόνες ευπρεπούς self imaging. Δεν βρίσκεται παπάς στον ναό του χωριού του…

  • Τώρα ούτε Μαρτηςoυτε Απρίλης είναι για να ξαναγελασθουν οι κάτοικοι της Ακρινής,όπως πιστεύει η Ενότητα
    Μόλις τακτοποιηθεί η ψήφος όλα θα ξεχάσουν
    Μαύρο στον Μαυρογυαλουρο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.